Forum » Pomoč in nasveti » Radeon9800 PRO sapphire
Radeon9800 PRO sapphire
IceY ::
no imam to graficno R9800 pro kokr vidte na naslovu in me zanima kaj je narobe sicer imam pr te graficni zelo malo mhz tudi memory speed je low nevem zakaj nism nc stelav in tudi pri 3dmarku03 imam slab rezultat
Moj pc pa je AMD 3000+xp 512 DDR 400mhz in ta graficna plata soltek nevem tocno kera...
upam da mi boste znal pomagat :D
cya :D
Moj pc pa je AMD 3000+xp 512 DDR 400mhz in ta graficna plata soltek nevem tocno kera...
upam da mi boste znal pomagat :D
cya :D
- spremenilo: IceY ()
ricola78 ::
Mislim da so to normalne frekvence radeona 9800NP. Mogoče ima tvoja ma počasen pomnilnik, poglej na ram, kolko nanosekunden ram imaš!
Mislim da bi jedro moglo it na 380Mhz. Poskusi s temi omega driverji, ali pa z atitoollom.
Mislim da bi jedro moglo it na 380Mhz. Poskusi s temi omega driverji, ali pa z atitoollom.
Skorpijon ::
Jst mam radeon 9800 pro in imam default frekvence
GPU: 378,0
MEM: 337,5
Kupil sm jo letos spomladi in sem še posebej vprašal prodajalca če ima ta hitre rame. Zgleda da ali tvoja nima ali pa da je kej z gonilniki narobe (malo verjetno).
GPU: 378,0
MEM: 337,5
Kupil sm jo letos spomladi in sem še posebej vprašal prodajalca če ima ta hitre rame. Zgleda da ali tvoja nima ali pa da je kej z gonilniki narobe (malo verjetno).
Cudn cudn a mislte da lohka gonilniki uplivajo na to?kaj pa ce je kje bios al pa kej tazga je tut to moznost?
Se neki en prjatu mi je reku da je to vse odvisno od monitorja kao ce monitor ne podpira 100hz da ne more met graficna tok mhz...je to res?
Wad@ ::
Se neki en prjatu mi je reku da je to vse odvisno od monitorja kao ce monitor ne podpira 100hz da ne more met graficna tok mhz...je to res>
prvič slišim..
prvič slišim..
Poskusi instalirat original ati gonilnike, pol pa poženi ati tool in poskusi dvignit frekvenco na 380core/340mem. Če dela brez artefaktov ene 5 minut, bi jo lahko flešal z drugim modificiranim biosom.
Skorpijon ::
Tist tvoj prijatelj se zgleda ne spozna ravno na hardver....
Frekvenca monitorja nima popolnoma nobene veze z frekvenco grafičnega procesorja in frekvenco spomina na kartici. To sta čisto ločeni stvari.
Gre se za to da je stvar lahko ali hardverskega izvora (pač kartica ni "ta hitra") ali programskega izvora (gonilniki). Najlažje je če pogledaš kakšen ram imaš na kartici. Zdej ne vem točno kaj mora pisat sm že pozabil, ampak se da pobrskat na googlu in primerjat. Če pa je softverska napaka pa najprej poskus zamenjat gonilnike. Inštaliri original ati catalyst driverje po možnosti od 4.7 naprej. Če ti tud tam pokaže takšne frekvence se pač sprijazni s tem da maš počasnejšo izvedbo.
Sicer pa kdaj si jo kupil, kje in pa kolko si dal za njo bi pomagalo.
Frekvenca monitorja nima popolnoma nobene veze z frekvenco grafičnega procesorja in frekvenco spomina na kartici. To sta čisto ločeni stvari.
Gre se za to da je stvar lahko ali hardverskega izvora (pač kartica ni "ta hitra") ali programskega izvora (gonilniki). Najlažje je če pogledaš kakšen ram imaš na kartici. Zdej ne vem točno kaj mora pisat sm že pozabil, ampak se da pobrskat na googlu in primerjat. Če pa je softverska napaka pa najprej poskus zamenjat gonilnike. Inštaliri original ati catalyst driverje po možnosti od 4.7 naprej. Če ti tud tam pokaže takšne frekvence se pač sprijazni s tem da maš počasnejšo izvedbo.
Sicer pa kdaj si jo kupil, kje in pa kolko si dal za njo bi pomagalo.
Hm kupu sm jo npr 2 mesca nazaj bla je pa okrog 45 50... se ne spomnem tut k jo je fotr prnesu dam...ceprov men spili pa vse to ql delajo sam vsen hocm tist ane 100% moci od kartice ne pa tm nek 50%
A si poskusu, to kar smo ti svetovali? Sicer ti grafična pri tej hitrosti ne dela 50% majn kot normalna 9800pro, mogoče recimo 20-30% počasneje. Kakor sem ti rekel prej, poskusi navit kartico na defoult frekvence 9800pro (380/340), lahko kakšen Mhz majn. In naloži original gonilnike. Osebno sem imel probleme z omega driverji...
In če se da navit kartico na frekvence 380/340 je velika verjetnost, da bi te probleme s katerimi se sefaj soočaš rešil z drugim biosom. Na domači strani atitool boš našel mnogo biosov, s katerimi si lahko pomagaš, pa mal po forumu pobrskaj!
In če se da navit kartico na frekvence 380/340 je velika verjetnost, da bi te probleme s katerimi se sefaj soočaš rešil z drugim biosom. Na domači strani atitool boš našel mnogo biosov, s katerimi si lahko pomagaš, pa mal po forumu pobrskaj!
bom probu ceprov pr spilih mi dela normalno...saj neki sam upam da ne bo kej crknla al pa kej...
nima ti kej crknt! Js sem navil svojo preko mej in mi je le artefakte pokazalo! Še nisem slišal za nobenga, da bi z navijanjem skuril grafično. Pa tudi garancija ostane čeprav navijaš. Garancija gre, če boš kaj fizčno posegal v grasično(voltmod, mogoče tudi montaža kakšnega drugega hladilnika). A imaš kaj hlajene rame? Napiši, katere številke ti piše na ramu.
aha ok nism se nc pogledu kere rame mam pa pomoje so hlajeni nevem no sm ze pozabu jo bom mogu vn dat...ni cajta :D
madmax13 ::
Po vsej verjetnosti imaš verzijo na kateri je 128-bitni dostop do memorije in ne 256-bitne. Za to so tudi memorijski čipi počasnejši - pravtako pa tudi frekvenca procesorja.
MadMax
Silvo ::
Če ima madmax13 prav,imaš vso pravico, da kartico zamenjaš.
Pred nekaj časa je imel Sapphire aferico ravno z takimi karticami.
"Če še malo počakaš,imaš mogoče že x800pro v rokah"
LP.
Pred nekaj časa je imel Sapphire aferico ravno z takimi karticami.
"Če še malo počakaš,imaš mogoče že x800pro v rokah"
LP.
No eto po dolgem cajtu spet pism pogledu sm rame en cudn ime je gor neki na N nevem tocn erm sm pa s power stripom dau mhzje pa rame na tiste frekvence k morjo bit in mam zdej tko 1 tedn in dela vse vredu...upam da bo tut tko blo
LittleDevil ::
Dej čist zbriš Omega driverje pa daj tanove Catalyst gor. Pol pa z Riva Tunerjem poglej ferkvence al pa Ai Tool, pa poročaj.
LP
LP
jest10 ::
madmax13:
Nakladaš.
Zaradi 128bitnega vodila ne bo nič nižja GPU in ram frekvenca. Le pasovna širina se razpolovi
Nakladaš.
Zaradi 128bitnega vodila ne bo nič nižja GPU in ram frekvenca. Le pasovna širina se razpolovi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | radeon 9800se Saphir-navijanje problemOddelek: Navijanje | 1133 (975) | GUFY |
» | radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 9623 (5598) | Tilen |
» | Radeon 9800se softmod (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4698 (3469) | Tilen |
» | 2.8ns rami na 9800pro? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6217 (3918) | T(he) Boss |
» | Vse za Radeon 9800SE! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4388 (3252) | Tilen |