» »

preverjanje znanja vzdrzevalcev opreme

preverjanje znanja vzdrzevalcev opreme

r5r ::

Na razpis se je prijavilo vec kandidatov, zdaj pa je treba narediti selekcijo. Na misel nam je prislo nek test, kjer bi dobili "sfukano racunalo" katerega bi morali popraviti. gor recimo napacni gonilniki, virusi, manjkajoce knjiznice. Kaj bi se vi dodali ?
And it makes me wonder.

HairyFotr ::

Windows... Joke :D

Spyware,
Kkšno pokvarjeno inštalacijo kkšnga programa.. en primer k ga poznam je če naložiš real player, pa čez real alternative, potem real playerja ne morš odstrant, pa pol video kdaj noče dela, al pa če ugasneš komp sred inštalacije, so loh problemi za ponovno inštalacijo.

Zheegec ::

Narobe flashan BIOS, pa dve enaki plati (hotswap), čudne nastavitve v BIOS, LAN povezavi odstraniš vse protokole,...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

r5r ::

ja bios bo bil sigurno zmodan. no ne glih flashan, ker ce ne bodo znal nazaj, jst pa tega tud se nisem delu. ((:
And it makes me wonder.

ABX ::

Ne komplicirat, dej jim tvoje vsakodnevne naloge.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Klemenn ::

poigrej se malo s katerim...

enrkat je blo...v računalniških novicah, se mi zdi, ko je neka ženska pisala, da jo sodelavec skuz zajebava glede compjuterja in bi mu rada vrnila..(al je bil joker, ne vem točn ;) )

no v glavnem, dobila je link do enega programa, k ti recimo meče ven blue screene, zamrzne računalo itd....vse samo navidezno ampak dost resnično ;))

to dej vsem, najbolj vztrajni zmaga ;)

:D

BigWhale ::

Daj jim Linux za instalirat... Gentoo, tisti ki ga bo instaliral in ga spravil v pogon je vas clovek...

;)

Resno. Ce bo znal to narediti v nekem zglednem casu, potem se clovek znajde in bo najbrz vecino drugih stvari znal odpravit. Kar se pa tice pokvarjenega hardware-a? Eh brez veze, tiste kartice zna ze vsak prelagat sem ter tja... ;)

freejack ::

Hehe, ta je pa dobra,.. Gentoo.. :D To bi bil že test za finale .. :D

Daedalus ::

Ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da s hardverom ni kaj preveč dela. Če kaj crkne, pokličeš servis, razen ob manjših napakah in računalih, ki so izven garancije se sam malo hecam vsake tolko. Daj jim test, ki vsebuje tipične vsakodnevne težave/naloge in na koncu nekaj "netipičnega." Itak se vsak, če ma vsj malo pojma zelo hitri nauči stvari, ki jih ne zna...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

smolep ::

Se pridružujem ABX-u. Test na običajnih problemih, s katerimi se srečuješ praktično vsak dan je daleč boljši od "sintetičnih" in za lase privlečenih!!

Kekec ::

Nevem zakaj bi jih je*al v glavo

m.i.h.a. ::

Nazadnje ga ne bo nobeden zrihtal, ampak še bolj sfu**l, tako boste ostali brez kandidatov in računalnika.:D

Yohan del Sud ::

V kišto natresi 2 kubika prahu.

Ali pa ga namaži z žavbo ki privablja mačke in jih sili delati grde stvari.

borchi ::

me prav zanima kaka firma razmišlja o takem testu za nove sodelavce?

ker ji ne bi rad prišu blizu!
l'jga

BigWhale ::

> Nevem zakaj bi jih je*al v glavo

Zakaj je pa to jebanje v glavo? Ne mores cloveka vzet v sluzbo brez da bi se vsaj malo preprical o njegovih sposobnostih.

Poleg tega pa takoj vidis kdo nekaj muti in kdo ne. Ce je meni kdo rekel 'ne vem' ali pa 'nisem' na razgovoru si je takoj pridobil nekaj tock. Bolje da ti takoj pove, da necesa ne ve, kot pa da potem muti, ko ga posljes nekaj narest... ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

'talenti' na razgovorih za službo (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6113093 (9459) Isotropic
»

HERMES SoftLab - razgovor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14428368 (14865) Tr0n
»

Ceniki računalniških storitev

Oddelek: Loža
293874 (2121) Nejc Pintar
»

Microsoft bo izdal Windows brez WMPja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
938755 (7403) BigWhale
»

Resnična resničnost (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / RTV Slo
20020145 (13237) BigWhale

Več podobnih tem