» »

Vsi pobarvani, vsi enakopravni ?

Vsi pobarvani, vsi enakopravni ?

EMET ::

Zanimiva novica?

Pošta Slovenije bo v času volilne kampanje naslovnikom v Sloveniji vročala tudi nenaslovljena politična propagandna sporočila. Prejeli jih bodo tudi tisti naslovniki, ki imajo svoje poštne predale označene z nalepko, ki prepoveduje vročanje nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil. Skladno z nedavno sprejeto novelo zakona o poštnih storitvah namreč prepoved vročanja ne velja za politična propagandna sporočila v času volilne kampanje ter za časopise in revije - uradna glasila občin in lokalnih skupnosti. Prav tako pa prepoved ne velja za nenaslovljene pošiljke z informativno ali izobraževalno vsebino ter druge tiskane oblike uredniško oblikovanih vsebin.

Mercier ::

Pa je to problem?

Daedalus ::

Nenaslovljena pošta je spam. Če mam na nabiralniku nalepko, to pomeni ta takšne pošte nočem in pika. Pa me ne briga, če mi hoče prodati najnovejši super-super atomski pekač za pizze al pa mi hoče nek politik dopovedat, da ima krasen načrt za reševanje vseh problemov človeštva. Bedno, skratka. Zakaj pol sploh prodajajo te nalepke, če pa jih pol takole lahko ignorirajo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mercier ::

IMHO je malo ljudi pomislilo, da so tiste nalepke proti stvarem "širšega družbenega pomena". Proti pekačem za pice, to ja.

Jst ::

Imam rešitev. Poštni nabiralnik si bom iz stene snel in ga pospravil.

Kaj se mi lahko v takšnem primeru lahko zgodi?

A bi lahko položnice na pošti prevzev?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Keyser Soze ::

Jaz bi zbral ves propagandni material ter ga stresel pred vrata oz. na vrata glavnih prostorov tiste stranke od katere je ta material. PA naj se oni ubadajo s spamom.

Če mi bo pa kdo pritežil na ulici, mu bom dal pa deset sekund da se odstrani, nato ga bom pa malo požgečkal. :\

P.S.: Ma pri nas ena močna stranka en mimohod naslednji teden, pa sem rekel doma, da bom šel v križišče stat z vilami in šaflo, če me bo pa kdo vprašal zakaj, mu bom pa rekel, da sem slišal da se bo mimo peljalo veliko govna, pa sem prišel samo toliko, da pospravim, če kaj dol pade.:|

P.P.S.: Kaj je pa s propagandnim materialom, ki ga nalepijo stranke na mesta, ki niso namenjena plakatiranju? Recimo ob glavni cesti, ki pelje skozi gozd je ponavadi vsako drevo obštancano z najmanj dvema plakatoma.

BigWhale ::

> P.P.S.: Kaj je pa s propagandnim materialom, ki ga
> nalepijo stranke na mesta, ki niso namenjena
> plakatiranju? Recimo ob glavni cesti, ki pelje
> skozi gozd je ponavadi vsako drevo obštancano z
> najmanj dvema plakatoma.

Komunala poslje racun za ciscenje. Vem iz lastnih izkusenj ;)

Luka Percic ::

Meni nenaslovljena sporočila v (fizičnem svetu) vzamejo le 5 sekund. 3 za zmečkat+ 2 za met v koš.

A vam pa več?
Ja navadite se bolje ciljat, ne pa da zapravljate čas z pobiranjem papirčkov okoli koša za smeti!
:D

Zgodovina sprememb…

root987 ::

BigWhale: Komu? Lastniku zemljišča ali stranki? Prvo se mi zdi zelo verjetno...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

BigWhale ::

Tistemu, ki je plakat nalimal... :)
Pri nas je bil plakat reklama za nek dogodek, 'limatelj' plakata pa drustvo... :)

poweroff ::

BW, samo če bi vi rekli, da o plakatiranju ne veste nič, bi vam morali dokazati, da ste ga vi nalimali. In na tak način se veliko črnih plakaterjev izmuzne.

Sicer se pa tukaj lepo vidi kaj je to zlorraba oblasti.

Spam je družbeno nesprejemljiv, torej smo ga prepovedali.

Vendar je bil sprejet zakon, ki omogoča politični spam. Mogoče je obrazložitev, da je to širšega družbenega pomena, ampak očitno je, da imajo politiki zelo neposreden interes za reklamiranje... in njihov interes nenadoma postane splošni interes.

Zakaj?

Zato, ker imajo moč.

(ja, vem, anarhistično razmišljam)
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Ampak, veliko je v Anarhiji. A je zaradi napačnih in malo zmedeno razmišljujočih pripadnikov dobila tak negativen prizvok.

Brezvladje je OK, ampak s pametnimi in razumnimi ljudmi. Samo vprašanje časa je spet koliko bi trajalo do novega "vladja".

IMO

BigWhale ::

Matthai:

Hm, organizcija ta in ta vabi na to in to prireditev? To pise na plakatu...

... krsitelj bi jasno moral biti tisti, ki je nalepil plakat. Ne tisti, ki ga je distribuiral ampak kaj ko je tako lazje... ;)

MadMicka ::

v podobnih primerih sta seveda kršitelja oba... tisti ki tala plakate in tisti, ki da nalog...

je pa res, da v napredni državi ne vidm nobene razlike med oglaševanjem politične stranke in oglaševanjem zaradi mene televizorjev Gorenje

Thomas ::

> v napredni državi ne vidm nobene razlike med oglaševanjem politične stranke in oglaševanjem zaradi mene televizorjev Gorenje

Pa naj bi vseeno bila razlika! Eno so "samo tiste materialne reči", kot bi rekel FDR, drugo je vprašanje naše politične svobode, izogibanja diktature in ohranjanja in napredovanja civilizacije in kulture.

Pomemnejše od vsake posamezne trgovine z izdelki in storitvami. Četudi poslednjega nikakor ne podcenjujem.

Zato se mi zdi tudi naprimer razumljivo, da javna TV odstopi nekaj brezplačnega prostora promociji kandidatov za poslance. Ne pa za avte in sladoled.

Res publica. Najpomembnejše javne reči so to. Če nismo totalni ciniki, seveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas, a ti sploh razumeš zadeve v kontekstu?

Govora je bilo o tem, da se bodo kljub nalepki, ki prepoveduje vročanje nenaslovljenih reklam, vročale reklame za politične stranke.

Jaz bi reku, če nočeš reklam, ti jih nihče ne sme vsiljevati, pa čeprav gre za reklamiranje političnih strank. V tem smislu ne vidm razlike med reklamami za politične stranke in reklamami za aparate Gorenje.

Mislm, k da bi bli v osnovni šoli...

Vice ::

Pa naj bi vseeno bila razlika! Ma ja kakšna, ravno to o čemer si govoril je diktatura.

No pa tudi brezplačni TV prostor za politiko plačuješ tako, da ni zastonj.

Thomas ::

> Govora je bilo o tem, da se bodo kljub nalepki, ki prepoveduje vročanje nenaslovljenih reklam, vročale reklame za politične stranke.

Sej vem. Nalepke pač veljajo samo za profitne zadeve. Za neprofitne ne, Rdeči Križ vključen.

Naredite referendum, da bodo pa še nalepke za prepoved vročanja česarkoli, kar ni pošta!

Da bo vaših muk konec. Da boste lahko zadihali. Da se ne boste zgražali, ko boste prejeli plastificirane papirčke. Resno mislim, če se vam to zdi TAK problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

"Jaz bi reku, če nočeš reklam, ti jih nihče ne sme vsiljevati"

Ja seveda. Daj nalepko na tv, pa ti morda nebo predvajalo reklam.

Poleg tega se vam zdi nenaslovljena pošta res taka nadloga? A vas zakopljejo v spam-u? (to se dogaja pri e-mail-u, kar je problem(zaradi količine, ne zaradi drugega))
A ste le tako šibki, da si nemorete kaj, da bi vsako prebrali, ter vas bo potem še v sanjah preganjala (reklama namreč)?

Če vam pa le odje toliko vašega dragocenega časa, pa lahko najamete sorterja vaših pisem!

Mercier ::

Ampak jaz kao hočem biti obveščen (pravzaprav mi je lih en qrc), če občinarji z nekim samoprispevekom rovarijo in spletkarijo, ker, ne boste verjeli, to kar dobim v kaslc je edina informacija o samoprispevku, kao nočem (dejansko jih čisto rad pregledam) pa reklam za poceni klobase od najboljšega soseda.

E, zdej pa imam rahel problem, ki bi bil IMHO večji od žalitve politične zavesti pravovernih, če bi političnega EPP-ja ne dobil.

Šur, sem pa takoj za še ene nalepke, da ne bo nikjer slabe volje.

Thomas ::

Tako je, Saša. Če nalepkarji (jest nimam nalepke, pa se mi tolk nabere, da komaj stlačim k tisti trem ki pri nas majo nalepko*) ... ergo, če bi nalepkarji ne dobili gradiva za volitve, bi blo to zelo čudno. In ja - naj si pridobijo še antipolitično in antihumanitarno nalepko, ja!


-----
*JOKE!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Najbolj hecno je to, da sem jaz dobil po emailu spam od enega kandidata za poslanca. Pa sem mu poslal reply, da v bistvu nisem v njegovem volilnem okraju, da ne vem zakaj mi posilja spam ampak, da mi vseeno lahko odgovori kaj si misli o programskih patentih. No, pa mi ni. Zdaj bom pa poslal mail se njegovi stranki.

poweroff ::

LukaVEliki: Ja seveda. Daj nalepko na tv, pa ti morda nebo predvajalo reklam.
Hmm, pri meni pa to dejansko deluje. Res pa je, da je nalepka velika 1 x 1 meter... :D

Thomas: se strinjam, da je se ne bi smelo prepovedati pošiljati stvari, ki so v javnem interesu. Ljudje smo namreč precej sebični in zasebnost kot pravico da te pustijo pri miru bi jaz v nekaterih orimerih omejil.

Problem je v tem, da politiki določajo kaj je javni interes in seveda je njihov osebni interes "javni".
Tako kot politiki določajo kolikšen prag in koliko denarja stranke dobijo iz proračuna. Seveda so ti parametri naštelani tako, da denar dobijo le večje stranke, kar pa zmanjšuje konkurenco.
In ja, denar dobijo samo stranke, ne pa tudi nestrankarske liste.

Če je dovoljeno pošiljati spam za volitve, naj se dovoli tudi pošiljanje materiala s strani ekologov, antiglobalistov, antinatovcev, itd. Če se kaznuje njih, naj se politične stranke kaznuje enako.

BigWhale: kateri kandidat je bil to?
sudo poweroff

Luka Percic ::

Naj antiglobalisti raje svojo stranko ustanovijo!
Pa bodo lahko v miru spam pošiljali.

Mercier ::

Matthai:
Problem je v tem, da politiki določajo kaj je javni interes in seveda je njihov osebni interes "javni".

Pa ne kreni, a ne? Svaka čast "direktnim demokratom", ampak jaz sem one politike pooblastil, da določajo, kaj je javni interes, da se lahko jaz v miru posvetim kupovanju kruha in mleka in ostalim pomembnim stvarem.

Matthai:
Če je dovoljeno pošiljati spam za volitve, naj se dovoli tudi pošiljanje materiala s strani ekologov, antiglobalistov, antinatovcev, itd. Če se kaznuje njih, naj se politične stranke kaznuje enako.

Zakaj? Če dobim spam od kandidata na volitvah kot volilec, ali sliko prizidka šole kot molzna krava za samoprispevek, se mi to ne zdi isto, kot če bi dobil spam od jehovcev. Al, ne?

poweroff ::

Zakaj so pa volitve, kjer politiki obljubljajo boljše življenje v javnem interesu, jehove priče, ki ti obljubljajo večno življenje pa ne? :D
sudo poweroff

Mercier ::

A mi to resno, al sem jaz nasedu na lekcijo o čem?

poweroff ::

Hočem reči, da če bi Jehove priče sprejele zakon, bi notri pisalo, da se sme pošilajti biblije, ker so ga pa sprejeli politiki, je pa omenjen volilni material.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diskriminirajoči volilni molk

Oddelek: Problemi človeštva
434952 (3930) MonoPattern
»

Volilni molk (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7010357 (8009) Jst
»

Idealni volilni sistem

Oddelek: Loža
131921 (1660) IceIceBaby
»

Volilni molk - za/proti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12513882 (11001) kuglvinkl
»

Zakonska regulacija SPAMA v Sloveniji

Oddelek: Novice / Zasebnost
62531 (2531) poweroff

Več podobnih tem