» »

Brezžična mreža

Brezžična mreža

IFiT ::

Z dvema kolegoma bi radi nardili nekakšen brezžični LAN, ker imam jaz ADSL, onadva pa ne.
Zdaj me pa zanima, kaj točno rabimo vsi, kako se podem ADSL povezava deli in ali se anteni morata videti, ker je namreč hrib med mano in enim kolegom, pa kako daleč nesejo antene.
Hvala ;)

jeso ::

Če je med hišama hrib (!!) na tako mrežo kar pozabi. Brez dodatnih anten signal nese okoli 10 m, včasih več, včasih manj, odvisno od ovir na poti, tukaj je pa ovira dokaj očitna...
Bi bile dražje antene kot pa to da si še oni nabavi adsl.

lp,
jeso

IFiT ::

uf a sam tolko? ker meni je blo rečeno, da nesejo antene do 1km usmerjene pa še dlje.
sicer bi se dalo da se vidijo antene, če postavima oba antene na streho, ker tut ni ravno problem. samo med nama je okoli 600 metrov zračne razdalje.
Pa tudi če ne gre za ADSL, me vseeno zanima kekšne so cene in kaj rabim, da se povežemo.

iNN ::

Jeso kje si a to pobrav ?? Uglavnem moj frend ma uno tavelko anteno za wireless lan pa sta z prjatlom narazen 2km pa jim dela na poln signal--->sem se prepricov na lastne oci. Seveda je pa fora ce je umes gora al hrib, za te stvari pa ne vem kako stojijo. Najbolje da se pozanimas pri kaksnem proizvajalcu al pa prodajalcu :)
==

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iNN ()

DrKiller ::

ma maš tut anteno k nese maximum 5km u izishopu sm ja to pol slaba povezava.mi lahku sm poveste kje se da router pa anteno najbl splača kupt.aja pa še to routr brezžičen je obvezen ne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588551 (6375) pujsek_
»

volja wireless (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
555139 (3580) @ljash
»