» »

volja wireless

volja wireless

«
1
2

Zzzzzzz ::

Pozdrav.

Zdej, ko se začenja novo študijsko leto tudi sam ponovno odhajam na študij v LJ... :D Videl sem, da ima volja v svoji ponudbi wireless dostop do interneta, ki bi meni kar prav prišel, ker je, kot sem videl, razmeroma poceni, pa še naše stanovanje nima ISDN-ja in posledično tako ne možnosti priklopa ADSL-ja.
Zanima pa me, če kdo ve, kje v LJ so voljine wireless dostopne točke in če ima kdo kake (dobre/slabe) izkušnje s to vrsto ponudbe dostopa do interneta.

Zvonko

Yohan del Sud ::

To tudi mene zanima.

Sicer pa vem da je pokrit skoraj cela Ljubljana, razen Vrhovcev, ki so za hribom. Mislim da imajo pet postaj, samo ne vem za vse kje so. Ena je na Tivolski nekje, ena je na stolpiču BTC... Domet 5 km. Poglej v arhiv novic.

sasox ::

Je tezko poklicat na Voljo in povprašat?

Zzzzzzz ::

Sej ni problem povprašat. Rečejo pač, da za sigurno ne morejo nikoli povedat, če je točno tam mogoče, ker mora njihov tehnik pridt na teren in pogledat situacijo.

Mene bl zanimajo izkušnje drugih uporabnikov, če jih je kaj tukaj na forumu.

@ljash ::

mene pa glede brezžične povezave zanima to:

če živim nekje v rovtah, oz. na okrog 600 m nadmorske višine in imam odprt pogled nad Ljubljano (tko kt Krim - čist direktno v tla...:D ) - a bo delal v takem primeru, a se kakovost signala z višanjem od oddajnika zmanjšuje?
Nekdo mi je reku, da je celo bolš, ker noben hrib ni ovira ampak je direktno. Kva se vm zdi - bi vleklo?

btw: sm nekje 10 km iz Ljubljane. (se pa telekomova bajta (sj majo tm oddajnike pri Volji?) vidi direktno (z daljnogledom...)

LP

Zzzzzzz ::

Najbolše bi blo, da jih pokličeš - ampak bodo verjetno rekli tako kot meni: počakat treba, pa izpolnt forumlar na strani, pa pride "tehnik" in "preštudira".

Pod kakim kotom od oddajnika/sprejemnika si sploh ni važno, važna je razdalja.
Tm piše, da lovi 5 km, tako da če imaš 5 km ZRAČNE linije, potem bi moglo bit.

Je pa stvar v temu, da ima tista naprava majhno izhodno moč (0,05 W se mi zdi), zato lovi tudi tako malo. Zakoni so pač taki.

Ampak, lahko bi dodali kakšno izhodno stopnjo več, s tem ojačali signal in ... No, ne bom ugibal, ker te naprave sploh še videl nisem, pa tud tolk se ne zastopim v to, ampak se da.
Za primerjavo, radioamaterska PSK postaja na frekvenci 1.2 GHz in ob moči 1W lovi tudi v oddaljenosti 100 kilometrov (vidne razdalje seveda). Približno enako velja za takisto postajo, ki je na frekvenci 2.4 GHz in z močjo 0.5 W.

mymoon ::

A je že kaki uporabnik te wireless povezave od volje???

če je:

ali uredu deluje, brez kakih izpadov?
ali so prenosi res 1024 kbps?
ali online špili delujejo brez kakih hudih pigov?



thx

Modri dirkač ::

No stvar je taka.

1. A ma kdo ta wireless internet doma, in če ima ali deluje brez problemov?

2. Sem bil v ponedeljek pri Voljatelu osebno, ker sem pač nasprot BTC-ja doma da si ubodem to zadevo, ker živim v podnajemniškem stanovanju. Prijazna punca pobere podatke, da preverijo če bo deloval in mi reče da me bojo poklical.

In me niso, zdej pa ne vem če to vedno tako dolgo traja al kaj, ni duha ne sluha in dvomim da majo tako gužvo da bi blo treba čakat 1 teden.;(
Everybody lies!

Zzzzzzz ::

Sam sem izpolnil obrazec na njihovi strani 1. septembra, pa do zdaj tudi nisem dobil nobenega "klica". Ne vem, kaj si mislijo... :\

tx-z ::

men so pa na hitr odgovoril, da žal volja brezžični internet na tem področju še ni možen,....
tx-z

Modri dirkač ::

Zvonko tebe prosim, če objaviš če te bojo poklical, ali če bo karkoli novega.

Zigam, kje si pa doma , da še ni pokrito?
Everybody lies!

Zzzzzzz ::

Ok, bom sporoču, če bodo klicali. Ampak, če kličejo tebe, tudi povej, ok?

Telefonskega klica pa ni in ni...

@ljash ::

a kdo kej ve, do kok kilometrov zračne linije vleče če maš moč 0,5 W? od ns do telekoma je zračna ene 15 km.

swar ::

V stegnah je ena bazna pri telekomu slovenije,men so hotl kr prodat sam mam ze adsl,klical so me pa takoj oz v ponedlk ker semv soboto oddal povprasevanje...Pomojem bom 1x ubodu in povem kako deluje...

tx-z ::

jst sm v šiški, bliz mosteca, čist ob gozdu, pa majo očitno zaenkrat samo na ljubljanskem gradu oddajnik, če so pa menjal so pa itaq glupi k me niso opozoril..zdej bo itaq adsl
tx-z

@ljash ::

a na lj gradu je oddajnik? drugje ne?

tx-z ::

ne vem, naroč volja brezžični internet, pa ti bojo že povedal če podpira..
tx-z

swar ::

zigam sej ti nic ne pomaga ce nimas lepe vidne razdalje do bazne postaje...Tako da dvomim da bi lahk mel tam wireless

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: swar ()

jype ::

Jaz sem z wifi zivel kar nekaj casa: 7.7 km, usmerjena yagi antena z reflektorjem (25db gain) in je slo ~300kbit (30-40KB/s).

Ne splaca se, ce si dalec. Voljatel tudi ponuja link samo 4km od baznih postaj, tako da 10km dalec verjetno ne bo nic.

V vsakem primeru nujno potrebujes direktno vizualno linijo med antenama, ce hoces imet kaj od linka (ce imas vmes kaksen
objekt, se domet zmanjsa na par 100 metrov, ce je vmes stena je domet samo se 30 metrov).

Upajte, da bo telekom slovenije usmiljen in bo se komu drugemu dovolil ponujat ADSL dostop, tudi prek analognih telefonskih
linij (kar je seveda cisto normalno, samo telekom/siol tega ne ponujata).

Modri dirkač ::

Danes sem popizdu in sem jim poslal mail in dobim tak beden odgovor:;( ;((




Pozdravljeni!

Zahvaljujemo se vam za uporabo VOLJA storitev!

Ali je priklop možen, lahko potrdi naš tehnik le ob predhodnem ogledu lokacije. V vsakem primeru, ste vedno obveščeni. Če je priklop možen ali ne.
Verjetno vas bo v naslednjih dneh poklical nekdo iz našega podjetja, da se domenite za ogled vaše lokacije.


V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete tudi v naš klicni center, na telefonski številki 01/ 58-75-888. Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v tednu!

Lep pozdrav, Barbara

..................................................
Call Center
VOLJATEL telekomunikacije d.d.
Smartinska 106
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel. +386.(0)1.5875 888
Fax. +386.(0)1.5875 999
www.volja.net
E-mail: info@volja.net
...................................................

VOLJATEL...volja do komunikacije
----- Original Message -----
From: Peter Antolovič
To: info@voljatel.si
Sent: Monday, September 15, 2003 11:02 AM
Subject: Priklop brezžičnega interneta


Pozdravljeni!

Pišem vam v zvezi z brezžičnim internetom, ki ga ponujate. Pred kakšnimi dvemi tedni sem že oddal zahtevek na vaši spletni strani, vendar do sedaj še nisem dobil odgovora oz. tel. klica z vaše strani. Tako me samo zanima ali to pomeni, da brezžični internet ni možen oz. ali se je moj zahtevek nekako izgubil, saj se moram drugače ozreti po drugih alternativah.

Hvala za razumevanje in LP


Peter Antolovič



Mislim, kaj se pa grejo. "Verjetno" vas bo kdo poklical;(( . A mislijo da so telekom, pa še tam so mi priklopli telefonski priključek v roku enga tedna od kar sem jih poklical in še to so pobje prišli v "nedeljo " zjutri.
Everybody lies!

OceanMan ::

Mene sedaj zanima kdo to stvar že uporablja, ker nameravam tudi sam nabavit to stvar, vendar me zanima če mate kake probleme, kakšne so dejanske hitrosti prenosov, itd. in kako ste zadovolnji s to stvarjo.
--Everything is in our hands--

Preseren ::

No, sam sem ze pred cajtom izpolno obrazec na njihovi strani, pa po enem mescu pomoje me je en prijazen stric poklical in me spraseval, ce se neki blok tam poleg AMZS vidi iz mojega balkona (pojma nisn meu) in pol sma se zmenla, je priso k meni, okol rame dalnogled, gledal in studiral, ni bil ziher, ce vidi anteno, rekel da bo priso zmerit, ko bom jaz spet doli.... zacetek oktobra torej....
vec informacij takrat.....

Zzzzzzz ::

Mene še zdej neso poklicali.

Sm pa naredu eno foro: Sm jim poslal čisto enak mejl kot Modri dirkač (no, ime sem spremenil), pa da vidmo, kak bo odgovor... :D

ferdo ::

jaz sem že načel temo zadnič glede wireless omrežja.

sintec itd....

danes so mi zmonterali to čudo tehnike.

Zračna linija med mano in drugo bazo s katero izmenjujem komunikacije je 4.5Km čiste zračne linije. usmerjen signal v rasponu 25° .

Iz serverja v Krškem ki ej glavni server ponudnika Sintec sem imel nekaj čez 500KB/s prenosa, ja res, 0.5MB/s, samo kaj, ko ni celi internet v tem serverju:D . to je biu čisti link od moje točke do serverja PO ZRAČNI liniji.nobene optike! ping je biu 20ms razdalja Novo mesto-Krško.

tisto, kar je šlo pa preko serverja to se pravi internet po optiki čez naše meje, je pa druga zgodba. tako, da se izkaže, da je problem tista pipca, ki pelje v SVET interneta.
V krškem nimajo NOBENEGA nadzora nad OMEJENO porabo interneta. To pomeni, da tisti, ki imajo sklenjeno naročnina z omejeno porabo, do zdaj in dokler nepoštimajo tega, imano NEomejeno porabo oz neomejen DOWNLOAD.
Po domače povedano, kdor je pri koritu ima veliko, tisti, ki so pa za njimi, imajo pa malo.
jzt imam paket neomejeno porabo 2Mbps in se v nekaterih primerih izkaže, da imam počasnejši download, kot tisti v Krškem, ki imajo samo 1Mbps.
to je dejstvo, ki ga pa kmalu nebo več, tako zagotavlajo na Sintecu.
kako se bo pa to udejstvovalo, bo pa pokazal čas.

na strehi imam oddajnik mislim da je na frekvenci 5.8GHz in
antena ki deluje na frekvenci 2.4GHz "ploščatokvadratne oblike ko poušter:) "

ČE koga skrbi, DOWNLOAD ali UPLOAD se nerabi bat, wireless internet je dober, če imaš dobro povezavo v svet, in če ni take agonije kot jo imajo v Krškem okoli glavnega serverja.
ČE ....
če imaš 2 računalnika na razdalji 5Km čiste zračne linije boš imeu za šalo 20Mbps.

Kako ima pa Volja svoj wireless sistem, tega nevem, opisal sem vam sintec wireless.
tko za informacijo.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zzzzzzz ::

Odgovor volje je bil hiter:

----------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdravljeni!

Zahvaljujemo se vam za uporabo VOLJA storitev! Predlagamo vam, da zahtevek izpolnete ponovno. Zahtevki se obravnavajo individualno v roku probližno 14 dni.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete tudi v naš klicni center, na telefonski številki 01/ 58-75-888. Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v tednu!

Lep pozdrav,
Gašper
..................................................
Call Center
VOLJATEL telekomunikacije d.d.
Smartinska 106
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel. +386.(0)1.5875 888
Fax. +386.(0)1.5875 999
www.volja.net
E-mail: info@volja.net
....................................................

VOLJATEL...volja do komunikacije
----------------------------------------------------------------------------------------------

Modri dirkač ::

Danes zjutri me je tip poklical in priklop žal ni možn.
Sam zdej se men postavlja vprašanje, doma sem zračne linije, ne vem če je 500m do postaje v BTC-ju, je pa res da je vmes velik blokov.
Sam potem mene zanima kako lahko tržijo takšno zadevo v Ljubljani, če pa rabiš optično vidljivost do antene, in to v mestu kjer je za moje pojme ogromno blokov. Če že pri men ni možn priklop, ko sem tak blizu doma, potem moreš met pa ogromno srečo da te lahk prklopijo. Zato po moje tud nima noben tega čuda tehnike.

Druga stvar je ta da glede tega da živim v 1. nadstropju, bi lahko vprašal, glede na to da živim v zelo visokem bloku, če lahko zadevo montirajo na streho, ampak ne tip mmi je ponudil kabelski internet. :'(
Everybody lies!

ferdo ::

modri dirkač: beton oz. armirani beton vpija te frekvence je kot goba ki ej žejna vode.

če ni lepo vidne zračne linije, če je kako drevo še ni problem, samo beton je pa velik problem. beton ti za 10x zmanjša doseg signala. če je po zračni liniji 300m bo po zaprtih prostorih 30m . tut odvisno koliko mase betona je med antenami.

praviš kako lahko to tržijo. tržijo lahko tako da ima vsak blok svojo anteno in tisti ki živijo v tem bloku se priklopijo na to anteno. na eno anteno gre lahko tolko uporabnikov kolikor imajo velik HUB v razdelilni omarici z anteno vred , jzt imam do antene 100Mbps "LAN" naprej po anteni pa 2Mbps. Vsak ima svoj določen statični IP .

Tut ti, ki si v bloku doma, imaš lahko ta wireless internet, samo zgleda da jim je investicija predraga, da te bi priklopli:D malo jim teži, reči da so škrt, kr te nečejo prklopit, sitnari jim do onemoglosti.
Reci jim, da naj po vašeč celem bloku rastalajo listke kot reklamo, in če bodo meli vsaj 5 priklučkov v vašem bloku se jim šplača monterat vso opremo na vašem bloku.
al so meni na hišo monteral oddajnik+anteno. pa je to na hiši ne pa blok. pa je med oddajniki 4.5Km zračne linije. tko da v Lj. to nesme bit problem, edin, če majo slabšo opremo....
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zzzzzzz ::

Jst sm tudi dobil odgovor: Priklop žal ni možen... :(

ferdo ::

ja, in si jih vprašu, zakaj ni mogoč?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Zzzzzzz ::

Ups... pobrisu mejl...

Yohan del Sud ::

Še dve direktni informacij:

Vrhovci: priklop ni možen... (hrib vmes)
Vnanje gorice: priklop ni možen... (predaleč)

Ampak vprašat ni greh...

Je pa čudno, da se noben ne javi, kjer priklop JE možen... :O :(

mymoon ::

Poslal pred tremi tedni zahtevek, pa mi do sedaj še niso nič odgovorili. :/

sopex ::

no jest sm dau pa dons zahtevek in upam da bojo ugotovil da je signal....enkrat sm že dau zahtevek (pred ene pol leta) pa jest unga tipa sploh nism vidu da bi kdaj pršu pomert, kaj šele da bi me poklicu. Sam email so mi poslal da priklop ni možen, čeprav mam vidne linije (iz strehe zlo dobr vidm un blok v BTC-ju in avteno navrh) sam un "tehnik" ni šou na streho, ampak se je najbrž sam z avtom mim pelu in pogledu če je signal uredu...

no upam da bo zdej delal, ker se mi zdi kar ugodna in dokaj hitra povezava...

sopex ::

oki zdele mi je odgovoru en tip, da nimajo antence na BTC stolpiču, ampak na eni stavbi zravn nje ;( tak da tud pr men priklop ni mogoč :'(

OceanMan ::

No sedaj sem vso stvar tudi sam preizkusil na svoji koži. Sicer se je zame super končalo (Priklop MOŽEN) JUHU. V petek mi pridejo montirat to stvar, tako da o dejanskih prenosih in delovanju takrat.

Ko sem govoril s serviserjem mi je povedal, da je v Ljubljani 5 oddajnikov.

2 podpirata 1Mbit povezavo, ostali 3-je pa samo 256Kbit povezavo.

Odajnika, ki podpirata 1Mbit:
-stavba telekoma in siol-a (tam pri železniški postaji) - tista štrleča antena na stehi; ena izmed tistih anten je od volje
-na njihovi stavbi (to je v bližini upravne stavbe BTC-ja) Zraven neke visoke rdeče stavbe. Tam ma sedež VOLJATEL

Ostali trije:
- na stavbi zraven AMZS-ja (oz. blizu Mercator uprave)
- za ostala dva ne vem točno kje sta

Kar se pa čakanja tiče: ko sem dal zahtevek ni in ni blo odgovora (2 tedna), sem jim začel po telefonu mal težit čez par dni je že klical serviser, da je pod mojim blokom. Z veseljem mi je povedal, da imam možnost 1Mbit povezave. SUPER.

Stanovanje imam pa na ŠIŠKI (Blizu Kina Šiška).

O prenosih itd. poročam v ponedeljek.
--Everything is in our hands--

bojanbass ::

helou!
jst sm poslu ze 3x zahtevek, dvakrat telefoniral in koncno po dveh mescih dobim odgovor, da priklop zal ni mozen. mislem

ne vem a to dolocjo kar tako po lokaciji, ker se mi zdi cudno, da ni prsu noben to preverit.

sicer pa zivim v rozni dolini. a je mogoce kdo iz rozne, ki bi dobil kak drugacn odgovor?
LP

Paramedic ::

Js sm dolgo nazaj spraševal za Rožno, pa so rekli, da NI mogoče, tak da se verjetno še ni nič spremenilo.
End transmission.

ShARk63 ::

Ja, za Rožno se nic ni spremenilo, ZAL! Ne vem pa, kako lahko oni kar recejo, da priklop ni mozen, brez da bi prisli izmerit?;((

OceanMan ::

Problem je v tem ker v Rožni ni oddajnika. Oni pa ti ne pridejo nič merit, ampak pridejo samo pogledat ali je oddajnik viden. Če je potem imaš srečo in si lahko omisliš to čudo.
--Everything is in our hands--

Sahel ::

mene to tudi zanima.... na livadi bi rabil to zadevco...
hm upam da je trnovo pokrito...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

umetnic ::

Jest pa vsako jutro zaplesem indijanski ples....da je eden od oddajnikov na Ljubljanskem gradu...z moje strehe (TRNOVO, Jeranova) se ga prav lepo vidi.... in zdej grem oddat se en zahtevek! ;)

Voljina telefonistka...povedala, da naj bi bil eden od oddajnikov na VICu.... Drzim pesti za ljubljanski Grad....mamu jim...crkujem ze s tem Dial Upom...;) :) :| :'(


------
www.gumitvist.com
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Sahel ::

Uh tudi jst ga bom dal ta zahtevek... :)
I want internet!!!
i need it...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

OceanMan ::

Po 2 dnevnem testiranju sem se odločil da nekaj napišem kako se volja wireless obnese.

Stvarca je vsaj zame kar ok zadeva. S prenosi sem zadovoljem. Linija je stabilna in do sedaj nisem imel težav.


Torej če imate možnost, da to stvar lahko sploh imate in rabite povezavo 24/7 potem si le dobite to antenco.
:D
--Everything is in our hands--

Sahel ::

ok pol si jo bom zrihtal :) upam
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

cahahopie ::

A je še kakšen drug ponudnik Wireless-a v Slovenij tako, da naprimer ponuja svoje storitve tudi v samem centru Maribora. Kolikor sem prebral na Voljini strani, ta pokriva samo osrednji del Ljubljane in nič drugega. Hemm.... šmentana muha...

Jebiveter ::

Ja, recimo na obali (Portorož, Licija) imas najmanj enega WLAN ponudnika, ki pa pokriva tudi nekaj bliznjih hribov...
Iz "zanesljivih" virov vem, da se tudi v Izoli pripravlja nekaj podobnega...
torej, stvar bo po moje v mestih izrinila ADSL v naslednjih 3-4 letih, ce bodo le nadaljevali z pokritostjo, obdrzali cene in si povecali pipico do internet-backbone povezav
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

pujsek_ ::

Jaja, saj vas kapiram to so prave slovenske firme!!!

Fantje jaz vam predlagam, ko jih sora (Telekom. Voljo, Siol....)
Nardite si lokalen WLAN pa, boste vidli ko bodo zgublali nove porabnike, kak bodo delali oddajnike!!!
Na vsak gasilski dom in vsako cerkev ga bojo dali :D :D !!!

Najdi si kolega ko ma internet pa se konektaj nanj!! Zadeva te pride okoli 200EU pa se nekaj za zunanje antene!! PA se naj ti ponudniki pod nosom vbrišejo!!

iso2000 ::

Vse lepo in prav dokler se ne vprašaš, kako dostopa tvoj kolega do net-a? A on ma pa kar svojo hrbtenico, ali kaj? Ali si mislil samo WiFi Lan med kolegi?
LP

pujsek_ ::

Ja WiFi mislim ja.
Saj če se pa tem burekom fučka za vse skupaj, delajo kot kaki loleki, meni je naprimer telekom hodo ADSL delat 6mesecev, vse so mi prej prpravli, preračunali, ko sem jim začel vsak dan gnjavit pa so mi en dan preden bi mi prišli montirat, pa je te prišel nek lolek merit pa je reko da ta zadeva pri meni neka škripa, zadeva bi naj letela ne vem kolko kilometrov od centrale jaz pa sem 5km stran, sem v prvi trasi od regeneratorjev, pa ne vejo če bo zadeva spilala, da mi ga ne priporoča, lahk pa mi vseeno zmontirajo sam, če ne bo delalo mam vse stroške jaz!!;((
Pa saj to ni normalno... Imam pa dva soseda 400-600m stran pa ze mata 2leti ADSL, komot!

iso2000 ::

Ja, no pol pa WiFi, pa ne rabiš ADSL?!:\
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni Wi-Fi antena za razdaljo tudi do 10 km

Oddelek: Omrežja in internet
2016530 (8259) Jao13
»

ADSL in prevelika oddaljenost od centrale: težave in rešitve

Oddelek: Omrežja in internet
303875 (2598) SKull
»

ADSL ja ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
645231 (3804) Hux
»

Volja.net: brezžično omrežje v LJ

Oddelek: Omrežja in internet
332334 (1397) Paramedic
»

WIRELES home edition

Oddelek: Strojna oprema
292236 (1730) Spajky

Več podobnih tem