» »

Mreza (net+ping dela, v explo. vidita se ne)

Mreza (net+ping dela, v explo. vidita se ne)

bozicek ::

Problem katerega ne morem resiti.
Imam dva racunala. Svojega in kolegovega.
Moj ima Nforce mrezno in Realteak, kolegov SIS. Vse tri so integrirane.
Kolega ima tudi ADSL in do njega dostopa preko te mrezne (SIS)
Pod Omrezne povezave ima SIS mrezno ter Povezava Lokalnega Omrezja 5 (P.P.P.o.E Adapter)

Povezem racunala samo preko kabla, nastavim IP, oba sta pod WORKGROUP delovno skupino, zazenem racunala. Mreza ne dela (ce pingam najde mojega ampak v raziskovalcu pa ne - in kontra isto). OK, bomo pa carovnika zalaufali. Ko carovnik naredi svoje na racunalih dela internet, racunala v raziskovalcu ne. Pingam. Najde. Grem na svojega. Pingam. Najde. V raziskovalcu zopet ne.
Mislim da je kabel. Priklopim se tretji racunalo, lejga iz prve se vidito (pa sploh ni bilo potrebno carovnika).
OK kabel je v redu. Nazaj drugega. Se igram pod mrezo (spreminjam IP, dam avtomatske spremenim nazaj na rocno, iscem svoje racunalo po imenu po opisu po IP ne najde...)
Cudno mi je, da internet dela (to sedaj pisem iz drugega compa povezan na svojega) in ping takisto, da bi ga pa nasel in prenasal datoteke pa ne.

Me pa nekaj matra. Na kolegovem racunalu je samo 1 mrezna. Ta se je uporabljala za ADSL. Pod Network conn. ima za se tisti PPPoE. Sem pomislil da je kaj zaradi tega. Samo, ce mi dela net in ping + se onemogocil sem ga, preko raziskovalca se zmeraj ni racunala

POvzetek: Dva racunala, katera se vidita ce ju pingas+ICS dela. Samo v explorerju se pa ne vidita. Ne najde ga cetudi ga iscem po IP, po imenu ali opisu. Sta pod isto delovno skupino (workgroup)

Na obeh Windows XP pro+SP1
Moj je povezan preko Nvidia mrezne, njegov preko SIS

Pyr0Beast ::

Si nastavu skupno rabo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

freeky ::

My Network connections, na povezavi properties, Networking, pol pa poglej če maš File and printer sharing obklukan. Mislm da bi to mogl pomagat.

P.s: Pa firewall maš vkloplen al izklpoljen?

ABX ::

Če ping dela, kabel dela.

net use \\192.168.0.1 (ip sosednjega pc-ja)

nbtstat -A 192.168.0.2

Napiši rezultat teh dveh ukazov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570102 (6931) c23po
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289574 (6510) bastadu
»

WinXp share internet-obup

Oddelek: Omrežja in internet
352116 (1602) boštjan
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401900 (1472) mte
»

vzpostavitev domačega omrežja