Forum » Kaj kupiti » A64 - osnovna plošča
A64 - osnovna plošča
Tic ::
Nekako sem se znašel v dilemi.
Gigabyte GA-K8NS PRO
MicroStar MSI K8N Neo
ASUS K8N-E Deluxe
Bistvene razlike v ceni ni, nekje od 32k do 39k se gibljejo.
Na akiba-pc forumu imajo 13 strani dolg post how to mod GA K8NS. Za druge plosce ne duha ne sluha.
TribesMan pravi, da naj vzamem Asusko, saj se bolje navija kot Gigabyte.
Jakoslav, ki ima Asusko, pravi, naj vzamem MicroStar K8N Neo.
Jaz, ki bi rad kupil osnovno ploščo, nimam pojma, katero naj vzamem. Kakšni predlogi?
Gigabyte GA-K8NS PRO
MicroStar MSI K8N Neo
ASUS K8N-E Deluxe
Bistvene razlike v ceni ni, nekje od 32k do 39k se gibljejo.
Na akiba-pc forumu imajo 13 strani dolg post how to mod GA K8NS. Za druge plosce ne duha ne sluha.
TribesMan pravi, da naj vzamem Asusko, saj se bolje navija kot Gigabyte.
Jakoslav, ki ima Asusko, pravi, naj vzamem MicroStar K8N Neo.
Jaz, ki bi rad kupil osnovno ploščo, nimam pojma, katero naj vzamem. Kakšni predlogi?
persona civitas ;>
Oblivion ::
Jaz, ki imam MSI ti je ne svetujem in ti recem da vzemi kaj drugega. Ce nimas sile pocakaj, mogoce pa pride DFI Infinity.
SleepLess ::
brat mam Abit-a, ker je bila takrat edina pametna izbira ko je on kupoval. Nimam nic proti plati. ni pa tudi nic posebnega. Sam bi vzel verjetno Gigabyte, pa ce pravis da se da dobro zmodat pa navit bi kar tole vzel.
kajzer ::
tale se mi zdi kar dobra. Dobiš jo v e-misiji, pride pa okol 40k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kajzer ()
Highlag ::
V sistemu imam GA-K8NS PRO. Procesorja sicer ne navijam, ti pa lahko povem, da Gygabyte rabi še nekaj časa, da usposobi bios.
Ker mi mašina deluje stabilno z sedanjimi nastavitvami se mi ne ga preveč igrat, samo sem pa našel naslednje napake:
- napačen prikaz napetosti -> napetosti skačejo gor in dol, tako da odčitkom ne moreš verjeti. -12V skače tudi do +3V
- pri uporabi SATA disku ne utripa lučka, pri ATA pa ??
- temperature procesorja kaže previsoko
To je pri verziji F2 biosa.
Izdali so že F4, samo po odzivih ljudi na Anandtech forumu si ga ne upam naložit
Če omenjene stari odmislim je zadeva še kar spodobna.
Ker mi mašina deluje stabilno z sedanjimi nastavitvami se mi ne ga preveč igrat, samo sem pa našel naslednje napake:
- napačen prikaz napetosti -> napetosti skačejo gor in dol, tako da odčitkom ne moreš verjeti. -12V skače tudi do +3V
- pri uporabi SATA disku ne utripa lučka, pri ATA pa ??
- temperature procesorja kaže previsoko
To je pri verziji F2 biosa.
Izdali so že F4, samo po odzivih ljudi na Anandtech forumu si ga ne upam naložit
Če omenjene stari odmislim je zadeva še kar spodobna.
Never trust a computer you can't throw out a window
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
Oblivion ::
Odgovarja mi ne, ker se slabo navija. Ni stabilna niti minimalno pri bolj zategnjenih timingih na ramu. Nacin navijanja po cinih Sergent, Captain itd. se mi zdi zelo neuporabna. Ce dam recimo to opcijo na enabled in mi odpre Sergent, mi da timinge na ramih 2,5-2-2-5. Mislis se da bo ok, pa masina kar posteno freeza. Dvignes voltazo na ramu in nic, dvignes voltazu na procu in nic. Pol se spravis na manual navijanje in vse kar upam spravit iz sistema je 220fsb-ja. Mogoce pa samo jst ne znam ali pa imam bolj leno plato.
Jaz sem imel ram, ki za nobeno ceno ni delal pri 5 2 2 2. Je pa delal 5 3 3 cl2 na 233mhz. Tako da mogoče ima ram probleme, itak pa pri A64 med CL2.5 in CL2 skoraj ni razlike. Poglej si sam, vsaj tako sem slišal.
persona civitas ;>
-neo- ::
Jaz pravim gigabyte, meni odgovarja, ni pro ampak se kr dobro navija,...
2350mhz brez modov in z razlicnimi moduli...
2350mhz brez modov in z razlicnimi moduli...
AMD 64 3000+@2450 mhz CG,GF Ti 4200 300/215@355/680,corsair xms 500 mhz
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
DjTonic ::
Jaz bi izmed teh treh vzel MSI K8N (nf3 250gb). Ja v preteklosti MSI res ni slavel po nevem kako dobrih platah za navijalce, ampak tale je sodeč po mnenjih tujih navijalcev dobra izbira. Dokler se na da dobiti DFI-jeva nforce 3 plata je zagotovo dobra izbira.
Mnja, podpira napetosti do 2.85, vendar to ni dovolj. Bo treba vsaj 3.3V mod narediti.
persona civitas ;>
Ja za kakšne večje podvige res ni dovolj, drugače pa zna zadostovati. Odvisno tudi od ramov. Npr kakšni BH so bolj požrešni in pravi ljubitelji visokih voltaž, drugi ne .
MEDENA ::
CHAINTECH "VNF3-250"
sam kaj kurac k se jo pr nas ne dobi ...je pa zelo poceni ...cca 80€...
ali pa
EPoX "EP-8KDA3J" cca.100-105€....
spet pr nas "tema"...
ali pa
EPoX "EP-8KDA3J" cca.100-105€....
spet pr nas "tema"...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()
Saj v avstriji še je jaz tudi nisem videl nikjer. V nemčiji pa sem enkrat na netu gledal, da so ja. Samo vprašanje je kako se kaj navija.
TribesMan ::
Še nekaj informacij za zagnane navijalce.
Vsi ki ste odvisni od voltmodanja naj vas opozorim da napetosti RAMa preko 3V za 24/7 uporabo niso varne. Ker je memory kontroler direktno v CPUju, to pomeni da na procesor pripeljeno 3V... kar ni najbolj prijazno zdravju procesorja. 3V naj bi bila še nekako sprejemljiva, vendar pri 3.3V je že nekaj 10 čipov odletelo v večna lovišča. Nekaj sekundni test na 3.7V ki ga je izvedel eden od uporabnikov na Xtremesystems.org se je končal z smrtno žrtvijo, saj se računalnik ni niti zagnal več...
Tako da kar po pameti. Pa kupujte RAMe ki ne rabijo 3.5V da dajo kaj iz sebe.
LP
TribesMan
Vsi ki ste odvisni od voltmodanja naj vas opozorim da napetosti RAMa preko 3V za 24/7 uporabo niso varne. Ker je memory kontroler direktno v CPUju, to pomeni da na procesor pripeljeno 3V... kar ni najbolj prijazno zdravju procesorja. 3V naj bi bila še nekako sprejemljiva, vendar pri 3.3V je že nekaj 10 čipov odletelo v večna lovišča. Nekaj sekundni test na 3.7V ki ga je izvedel eden od uporabnikov na Xtremesystems.org se je končal z smrtno žrtvijo, saj se računalnik ni niti zagnal več...
Tako da kar po pameti. Pa kupujte RAMe ki ne rabijo 3.5V da dajo kaj iz sebe.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Zheegec ::
MSI K8N je po testih in vtisih na forumih najboljša, seveda je pa možno da dobiš slab primerek.
Northbridge je (seveda) čudno postavljen, samo pri K8 to ni kritična točka.
Northbridge je (seveda) čudno postavljen, samo pri K8 to ni kritična točka.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
MEDENA ::
sej daš kake OCZje....2.9-3V max...laufajo čisto dobro
torej AMD64 IN BH-5 odpade k knof s srajce ....zato folk prodaja svoje BH-5 k budala
torej AMD64 IN BH-5 odpade k knof s srajce ....zato folk prodaja svoje BH-5 k budala
Kaj pa ce bi napajal rame z direkt 3.3V railom? Prekines povezave, ki so sklenjene zdaj za napajanje ramov in naredis direkt iz 3.3v raila. Torej procesor ni v nevarnosti? Rajt :) Torej BH5 pridejo v postev.
persona civitas ;>
Shark-357 ::
mal temo kradem v sredo bom prodal svojo Epox8RDA3+ in 2500+ ter bom kupil A64 in sicer tisto zadevco ki jo ima jae v akciji se pravo A64 2800+ in Gigabyte K8NS sicer nad plato nisem najbolj navdušen sam kaj ko za Epox KDA3+ni keša zanima me sledeče ali ima kdo omenjen sistem predvsem me zanima za plato kako se kaj navija
thx
thx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
=Yure= ::
Imam že tole plato 2 mesca , in zaenkrat nisem imel nikakršnih problemov imam AMD64 2800+ navitega v 3200+ , zelo dobro se obnese MSI-Core-Cell Chip ;) ni bilo težav pri navijanju temperaturo imam tudi stabilno cca 40 'C idle , in pa 50 , 100% obremenitev
Tako da sem zelo zadovoljen z MSIjovimi produkti , imam še eno MSI 865 Neo2 plato , za P4 2.8 in tudi ne dela problemov , imam že dobri dve leti :)
Evo to je iz moje strani ;) upam da ti kaj pripomore pri izbirianju , Dio !
Tako da sem zelo zadovoljen z MSIjovimi produkti , imam še eno MSI 865 Neo2 plato , za P4 2.8 in tudi ne dela problemov , imam že dobri dve leti :)
Evo to je iz moje strani ;) upam da ti kaj pripomore pri izbirianju , Dio !
Kaj pa ce bi napajal rame z direkt 3.3V railom? Prekines povezave, ki so sklenjene zdaj za napajanje ramov in naredis direkt iz 3.3v raila. Torej procesor ni v nevarnosti? Rajt :) Torej BH5 pridejo v postev.
LOL Tic... tole pa bluziš k majmun. Problem je v tem da gre signal podatkov, oziroma napetost signla, direkt v čip. In nimaš kej prekinjat, če prekineš signal ne bo nič, niente, nada...
Upam da se razumeva :D
MEDENA tvoje neumestne komentarje nam pa kar prihrani... naslednji izpad se bo kaznoval.
LP
TribesMan
Jest točno vem kaj je tic mislil, sam tole priklapljanje RAMov direkt na 3.3V linijo je največja neumnost na svetu. Precej plat je na ta račun tudi odšlo v večna lovišča. Pa še stabilnost z takim modom je nikakva. če hočeš večjo napetost na NF7-S moraš modat napajalnik, da ti da ene 3.6V na 3.3V liniji ter narediti voltmod na plati... pol pa je... aja pa še Vttmod je dobro narediti...
Nima veze... tista ticeva ideja je skrajno neumna.
LP
TribesMan
Nima veze... tista ticeva ideja je skrajno neumna.
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 11126 (7035) | GaS |
» | Katero plato za 939 priporocate (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4486 (3065) | VASkO |
» | BEST high-end ramOddelek: Kaj kupiti | 2086 (1699) | All |
» | Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)Oddelek: Strojna oprema | 2239 (1703) | DjTonic |
» | Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9277 (7005) | WhiteWolf |