» »

Prenosnik - kupjen iz druge roke se izklaplja

Prenosnik - kupjen iz druge roke se izklaplja

bley ::

Hp compaq nx9005, kupljen iz druge roke, še v garanciji. Prenosnik je glasen oz. Ventilatorček je na full non-stop, po 5-6 urah zahtevne uporabe prenosnika se ta noro segreje in enostavni izklopi. To se sicer dogoja poredko, ampak se! Sprašujem ali je to normalno ali sm kupu mačka v žaklju? Hvala...

DSmidgy ::

Nesi ga na servis, če je še v garanciji.

bley ::

ima še 2,5 let garancije, tako, da ni panike......zanime, me samo, al je res kej narobe, ker so mi rekli, da je to hiba tega modela da se pač pregreva.....iščep potrditev tega, ker če grem to potrditev iskat na garancijo bom min. 3mesces brez PC....kar pa ne gre...:)

DjTonic ::

po 5-6 urah zahtevne uporabe prenosnika se ta noro segreje in enostavni izklopi.

Ja če se izklopi se zagotovo ne brez razloga. Če praviš, da se še ob tem noro segreje potem bo seveda ena izmed možnih razlag, na katero človek prvo pomisli pregrevanje. Ker pa ima laptop zaščito proti uničenju kakšne od vitalnih komponent se ta enostavno ugasne. Naloži si en program za odčitavanje temperature (Nekakšen Hardware Monitor, da boš videl koliko se ta 2500+ segreje).

Na servis se ga zaenkrat še ne splača nosit, prvo se prepričaj, če je res temperatura. Enostavno ga dovolj ohladi in, če problem ne bo rešen potem ukrepaj dalje. Dobijo se razni Notebook coolerji omisli si kakšnega.

Phoebus ::

bley:

1. poglej kateri procesi ti delajo sranje (ctrl+alt+del, pa CPU usage)
2. a 5-6 ur nabijaš igrice oz. hudo preveč grafično intenzivne zadeve?
3. poskrbi za TOČNO PRAVILNE drajverje za laptopa, točneje za power now oz. speedstep al kako to imenuje intel. Meni se tolk ni grel nikoli (imam presario 2100 ki je praktično enaka zadeva), je pa preden sem vkompajlal (linux) powernow podporo ventilator- delal, zdaj ko imam powernow, pa dela ventilator samo in le, če je računalnik obremenjen (kar pa itak da pri normalnem delu je bolj malo časa)..in ventilator mogoče slišim 1-2x na dan po par minut. Jaz imam npr. noter AMD (mobile) 2500+, ki skelira med 530 MHz in končno 1855...in pri programiranju npr. je super- večino časa preživi na tistih 530MHz in je hladen in tih, ko pa dam kompajlat ali kej, pa lepo dvigne speed in hitro skompajla, malo pošumi in utihne v pol minute.


Sem pa ugotovil, da so pri mojem igre kritične- čeprav je CPU neobremenjen (in na nizki frekvenci), se grafika tolk greje, da dela ventilator kot nor.

bley ::

Hvala vsem za pomč....sicer sm imel težave pri razumevanju, sm namreč novopečen rač...

DjTonic:
sm upošteval tvoj nasvet....tem. se giblje med 65C-80C, max 96C....sklepam, da to ni malo...:)

Phoebus:
1. System idle process, CPU se giblje med 60 in 90...
2. :)...ja res je...pri grafično zahtevnih igricah, se rado vse pregreje in izklopi, vendar se mi to dogaja tudi drugače...npr: 2-kratno zaporedno skeniranje z anti-virusom, večurno downlodiranje,itd...
3.imam AMD (mobile) 2400+. Kolikor sm se uspel informirat je powernow že vgrajen v XP, al se motim? obstaja kšn podobna zadeva kot powernow, ker v XP ga ne sprejeme? Kako pa je z Linuxsi?, čeprav nism navdušen nad zadevo....

P.S. Hvala za pomoč..

Geo ::

Ja men se tu vcasih pregreje pa ventiilator zacne full bolit ,pa enkrat se mi je ugasno ker se je pregrel star je 6 mesecev pa kupu sm novga nek DELL.

cbelica ::

bley, malo pogooglaj pa bos vidu, v cem je stos... Compaq! - zal, ampak stran si dnar vrgu, oz. ce ti uspe, ga prodaj cim prej. Tudi moj stari ma Compaqa, in so same tezave... bil na servisu n-krat, pa nic ne pomaga; pac slaba izdelava, neadekvatno hlajenje,... stran vrzenih 350k:'(

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

CCfly ::

65C-80C, max 96C

Jaz imam 74 max med prevajanjem programov (47 idle), pa je hlajenje izredno borno. Sicer je samo Celeron 700 ampak vseeno.
Lahko si narediš ventilatorček na USB ali pa še bolje http://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop.cgi?action=showprod&cat=13&prod=10.
PowerNow bi pa moral delovati tudi v Oknih XP.

Očitno so prenosnik slabo zasnovali kar pomeni da boš moral sprejeti posledice neinformiranosti pri nakupu. Poglej si tisti link. Morda bi ti stvar prav prišla. Da ne boš metal denarja stran pa prej postavi en hišni ventilator zraven prenosnika ter glej temperature.

PS: tukaj je zanivi izsek (poglej datum)
Linux on an HP nx9005
26-08-04: This is it, I've upgraded my nx9005 and jumped over to a shiny new Powerbook G4. However this means as I no longer have the nx9005 they'll be no more updates to this page. Sorry.

21-03-2004: Please see the ChangeLog for update information about this page and its related links.

I recently bought an HP Compaq nx9005 laptop. It came preinstalled with Windows XP Pro but I needed Linux as well for my hobbies and work. No one else seemed to have documented this specific laptop, or even the nx90xx range. So this is where I decided to tell you about my experiences.

cbelica ::

Se opravicujem, da kradem temo...:8)
A kdo ve, kako se pri teh Compaq-ovh prenosnikih pride v BIOS (katera kombinacija tipk)?
Hvala!

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

boštjan ::

press DEL

cbelica ::

Sem malo iskal po Googlu, pa pravijo da F10 ali F12 ali Ctrl+F10... bom probu cim mi spet v roke pride:D

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cbelica ()

bley ::

(esc) ali pa( F2).....bi se ti pa ukazi mogli prikazat pri zagonu PC...maš tudi probleme s pregrevanjem? naje, da je to hiba HP.jevih prenosnikov serij nx90XX

bley ::

upsss!...vidu, da si mi že odgovorila...:)

bobby ::

Nesi na servis!!!
to JE stvarna napaka!!
Glej ZVP!!!
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

Nesi na servis!!!
to JE stvarna napaka!!
Glej ZVP!!!

Kako dokazati ,da je stvarna napaka? nesi na servis in naj primerjajo isti model z istimi karakteristikami. ČE se tudi tisti model tako greje pol so pač take karakteristike,.. če pa ne, je pa to predmet stvarne napake in morjo zadevo odpravt al pa zamenjat z istim oz boljšim :D
no pa bi do novega nota pršu :D
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

DSmidgy ::

Ni važno kako se greje - ugačat se ne sme. To morejo zrihtat.

CCfly ::

Ugaša se zaradi pregrevanja oz. neprimernega hlajenja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija ali stvarna napaka?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
353997 (3247) Zheegec
»

Varstvo potrošnikov - Garancija računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6110259 (6942) zk_eu
»

HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411638 (6904) stumf
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916146 (7107) Seb4
»

DVI in HP docking station

Oddelek: Pomoč in nasveti
164116 (3526) zcetrt

Več podobnih tem