» »

SERŠ MB

SERŠ MB

1 2
3
4 5

DiTi ::

jaz sem se zdaj na faxu pri programiranju (java) v 1 mesecu več naučil kot pri prof. motaln v 2 letih :D

urosz ::

jaz pa mam občutek da motalnova dobro uči.. čeprav sem en redkih, ki nimam problemov z javo v razredu, mislim da vseeno ni slaba.

DiTi ::

Problem je ker smo bili prvi ki smo imeli javo, ona je vedla toliko koliko je pisalo v učbenikih. Znanja nam ni dala nobenega, javo so obvladali samo tisti, ki so se samo učili oz. že vedeli od prej.

btw. njen "vajenec" nam je v eni uri lepše vse razložil in tisti test sem brez problema pisal 4.

jinzo ::

Jah nevem kako je bilo pri vas, ampak pri nas če bi za eno stopnjo težje snovi razlagala, bi 3/4 sošolcev padlo v nezavest. Ker že zdaj komaj sledijo/jih ne zanima lih nevem kak. Je pa res, da teh 3/4 sošolcev pristalo na seršu iz zanimivih razlogov :)
Pa saj Žižek ve o čem govorim. (:
Mah imo marsikateri profesor računalništva/tehnike na seršu ve več kot pokaže/je sposoben podat dijakom.

Golc1 ::

Jaz bi vprašal nekaj glede SERŠA, ali so bile lani kakšne omejitve(ali kdaj prej) za smer računalniški tehnik in koliko točk? In na katerih programih se dela v prvem letniku?

Mentalist ::

Kaka se vam zdi kaj ta šola. Jaz tudi mislim it tja. Pa malo napišite kaki so učitli pa šola nasploh od 1 do 10, kolko bi vi ocenili.
Lool.

urosz ::

če te zanima računalništvo ali elektrotehnika, nočeš pa se za*ebavat s kemijo, biologijo in podobnimi, se ti splača it na serš. drugače ne.

__Devil__ ::

Serš je super šola. SERŠ je prihodnost 8-). Pač, račualnikarji ipd. poklici bodo zelo iskani oz. imajo prihodnost. Ja, to sem iz žurnala že večkrat prebral :D. No itak, da ti nebo žal, če boš šal tja.

smoke ::

NE hodit na serš če se imaš rad! (to govorim čist resno) idi na gimnazijo in potem dalje tisto kar te zanima.. boš bolj profitiral (tut kot človek :D)

Berserker ::

Ja na giimnazijo idi pol pa po 4 letah nebo nič iz tebe .

__Devil__ ::

Ja na giimnazijo idi pol pa po 4 letah nebo nič iz tebe .

+1

razn, če se misliš učit celo življenje :8)

Mentalist ::

Kaj zdaj. Ja al ne?:D
Lool.

__Devil__ ::

JA!!!!

urosz ::

mene poslušaj. verjemi mi ;)

ps: tudi sam hodim na serš, zadnji letnik tehniške gimnazije in je točno tako kot sem napisal v prejšnjem postu

Mentalist ::

Kaki so pa kaj učitli??
Lool.

DiTi ::

NE hodit na serš če se imaš rad!


pa če maš rad punce :D

__Devil__ ::

Kaki so pa kaj učitli??

sami carji. Ravno danes nam je en reko, da smo na najtežji 3-letni šoli. oz programu..

galu ::

Z gimnazijo imaš večje možnosti za višje šole, si tudi manj omejen oz. lahko začneš študirati karkoli. Tak da: Gimnazija če hočeš iti na študij, SERŠ če bi rad mel samo gimnazijo in potem bol.. khm... plačo.
Tako to gre.

smoke ::

DiTi, res je =) Jaz vem da če bi lahko zavrtel čas nazaj, ziher nebi izbral serša, to je dejstvo. Kar se pa tiče učitlov, nebom komentiral..

jinzo ::

jah, serš je pač šola tipa "love it or hate it". Vsaj na tehniški gimnaziji je veliko "sfaljenih" gimnazijcev, ki drugam ni so prišli in potem 4 leta objokujejo usodo. Tudi podatek, da sem zamenjal že več kot 10 sošolcev pove nekaj :D ( Trenutno nas je 17, prvi dan (prvega letnika) pa bi nas moralo biti 29 semizdi ).
Meni, kot sem že omenil, ni žal da hodim na SERŠ ( pa sem imel dovol pik da bi šel na katero koli drugo šolo, pa tudi 30km odaljenosti ne pomaga... ). Ampak pač, kot je rekel sošolec "če si softič, ne prit na serš". Torej če boš po informativnih dnevih še dvomil, rajši ne prit.
Teksas je le teksas :D

Mentalist ::

No, še malo se razpišite o SERŠU, da jaz malo vidim pa to.
Lool.

Chelios ::

Ah, jaz sem tudi bivši SERŠovec pa mi je žal, da sem šel na tehniško gimnazijo in ne računalniški tehnik. Zakaj? Ker sem šel na gimnazijo zato ker sem poslušal druge kako je fajn pa bla bla (gimnazija), še bolj fajn je it na računalniški tehnik + 1 leto pa imaš isto splošno maturo pa je vse fajn, razen tega, da te na gimnaziji v glavo ... Kar pa se tiče računalništva, ki je dodatek pri tehniški gimnaziji,

Potiskova - nimam komentarja, tako slabo ne dobro ...

Potisk - delamo veselo po učbeniku ali pa kakšni knjigici, to pa je v glavnem vse,

Breščak - zadeve sicer razloži ampak na malce svojevrsten način, nekaj znanja odneseš,

Motalnova - jaz sem sam veliko programiral in mi je bila java vedno tečna, pravzaprav sem vse vedel že naprej, preden smo se učili, vem pa tudi, da sem 3/4 sošolcem delal naloge/pomagal delati naloge, ker niso imeli pojma.

No v glavnem, če že razmišljaš o gimnaziji se raje vpiši preko ceste na III gimnazijo, pa boš imel vsej kaj za gledat med poukom :D .
Just juice me!

smoke ::

Chelios, nebi mogo bolj trofit bistva. Bravo. :)

jizzer ::

DEČKI keri ima namen it na SERŠ naj reče...Tudi jaz grem tja vi ki pa ste že tam pa hvala da ste nekaj povedali :D me res zanima kak bo :)

smer grem računalniški tehnik...Cya bodoči sošolci :D

EDIT: Mi lahko kdo razloži kaj so bolonski načini učenja ali kakorkoli pač?
Zanima me tudi glede grafičnega oblikovanja?Ga je kaj kot predmet za ocenjevanje?Bi bilo super ker PS 3 pa to obvladam.Da nebote misli da grem na serš zaradi tega.NE SPLOH NE , zanima me programiranje ampak če bi imel kakšen predmet v zvezi z grafiko bi bilo FiiiiiiiiiiNOOOOOOO =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jizzer ()

__Devil__ ::

zanima me programiranje

Brez skrbi, čeprav nisem priseben, ti lahko povem, da je na SERŠ-u tega veliko. Uči pa profesor Ivič (malo čez les (ful)), pa tudi prof. Weinzerl. On je pa kul, samo redno moraš obiskovat pouk pri njem pa je vse kul. Pa naloge delat seveda. Pa maš zagotovljeno 5-ko. ;)

Drugače pa so profesori čist hudi na SERŠ-u.

Lp

jizzer ::

cool...Čakam se samo na vpis...informativne bom presedel doma :P

mpisnik ::

Js grem na serš samo se še odločam med elektro tehnik in računalniški tehnik! Ker me zanima tako elektro kot računalništvo se ne znam odločit :S
Ma kdo kak predlog? :P

__Devil__ ::

odloči se s čim bi se raje ukvarjal..

mpisnik ::

__Devil__ je izjavil:

odloči se s čim bi se raje ukvarjal..

V tem je fora da nevem :S!

__Devil__ ::

raje po drogu pležeš ali v delavnici kište šraufaš, drivere nalagaš itd.. 2. delo je lažje. Po terenu hodiš isto kot elektro..

MarkookraM ::

Na SERŠ greš če te zanima računalništvo in ne misliš iti naprej študirati. Kar je lahko velika napaka, ampak spet, kako se kdo znajde.

Če pa imaš idejo o nadaljnem študiju na FERI (zelo priporočljivo) pa nikakor ne na SERŠ. Raje kakšno gimnazijo. O računalništvu se boš dosti več naučil sam kot pa te bodo tile kvazi profesorji na SERŠu. Moja leta na faksu lahko strnemo v en semester na faksu. Itak je težko če te učijo kretenčki z znanjem iz knjig. Na FERI-ju dobiš celo profesorje, ki niso celo življenje presedeli v akademskih krogih in imajo izkušnje iz poslovnega sveta, torej profesorji, ki "predavajamo sami sebe" hehe.

Resno, gimnazija -> faks je prava pot.

jinzo ::

@MarkookraM
Jaz pa sem na seršu in imam namen naprej it študirat :o
Pa tud na gimnazijo hodim :o
In vsekakor, kaj pa si pričakoval ? Da boš prve tri letnike faksa prespal ker si na SERŠ hodil ?
Jaz res nevem, od kot vam ideje da faks ni nadaljevanje šole ampak je neka ponovitev SŠ ?

Jaz pa si vsekakor upam trdit, da sem se na SERŠ-u naučil več (uporabnega) kot moji kolegi na splošni gimnaziji. Če ne že druga, jaz svoje znanje unovčujem kar lep čas, kolegi iz splošne gimnazije pa kelnarijo in strežejo sladoled.

Chelios ::

To kar si se naučil od 1. do 3 letnika unovčuješ? 1 letnik excel, dvojiški sestavi, ... 2 letnik programiranje motorole 6803 in tretji letnik malo htmlja pa cssja in OSNOVE jave, čiste osnove ... ni ne vem kaj. Za statične spletne strani in programe, ki preštevajo števila in pišejo v datoteke :) .

Da o tem, da je marsikomu uspelo končati 4 letnik gimnazije (računalništvo) pa zdaj ne ve kaj so ER modeli, zamenjuje znački input in p, piše Mssql/Mysql stavke takšne, da se vprašaš če je ustvaril svojo različico SQLla in težko loči kaj so metode, razredi, ... v preprostem java programu sploh ne govorimo.

V 3 letniku ti pri kaki seminarski pomaga kolega, kako stvar se malce naučiš pa gre skozi, v četrtem pa zamižijo na eno oko, ker je zadnji letnik in ti pač računalništvo ne gre. Potem pa je veselica na Feriju .. jaz znam rešit vse naloge za 1 letnik VŠ, ker sem jih reševal "kolegu" .. pa še sam nisem prilezel do Ferija :D pa da nebo pomote v prostem času programiram prej v čem drugem kot v javi :) . Toliko o težavnosti ..
Just juice me!

CaqKa ::

ma serš in feri sta vse kaj več kot samo računalniški šoli, oboje sta še elektrošoli, tako da takšno posploševanje kot je zgoraj je bullshit.
obe, pa menim tudi da večina ostalih šol te pa vsaj z mojega stališča nauči odločno premalo. feri bi moral v prvem letniku vzet vsa 4 leta serša in da se v drugem letniku nadgradi, pa tega ne naredi.

če bi sam imel še eno možnost bi naredil tak... za srednjo šolo bi šel na eno od gimnazij, predvsem zaradi komponente socializacije. kaj greš študirat pa je čist vseeno, državne firme bodo gledale na izobrazbo, privatna pa bodo gledala kaj znaš naredit, tako da je povsem vseeno kaj študiraš.
pa upam da so se na seršu znebili Gosaka, ta tip ni primeren za poučevanje.

mpisnik ::

Zanima me tut če ve kdo kje so informativni ker piše na www.sersmb.net da so v telovnadici, zei pa nwm v kiri: Branik al Lukna ?

__Devil__ ::

am.. lukna kolko vem?

urosz ::

btw serš ma svojo telovadnico, nevem zakaj govora o braniku/lukni ?

__Devil__ ::

ne ravno v svoji ampak ok :D. Od strojne smo dobli toti del drugač :). Je pa od SERŠ-a trenutno. Tak da ja.. tam v tisti lukni se bo verjetno to odvijalo ;)

Kunar ::

Jaz bom tako rekel: Zdaj sem prvi letnik na FERI, hodil pa sem na SERŠ, Elektrotehnik Računalništva in zaključil z prav dobrim uspehom z malo truda, ker me je snov zelo zanimala in nisem imel težav. V OŠ sem bil odličnjak in bi lahko šel na katerokoli gimnazijo, ampak sem šel na serš ker me je računalništvo in elektronika zanimala in pika, ter sem hotel že imeti nek poklic ne pa naziva gimnazijski maturant. Ti pa je na feri dalje lažje pri strokovnih predmetih če si iz serša, glede matematike pa je boljše biti gimnazijec.

jizzer ::

LOL? 116 vpisanih :D ampak! CITIRAM:

"Komentar:
Omejitve vpisa ne pričakujemo v nobenem programu./.../
Načrtujemo dodaten kombiniran oddelek elektrotehnike in tehnike računalništva."... Več

GREAT :D

DiTi ::

tehniška gimnazija pa vsako leto manj ali kak? počasi niti več za en klas ne bo :D

Chelios ::

Zakaj le, zakaj le ... :D
Just juice me!

urosz ::

Chelios je izjavil:

Zakaj le, zakaj le ... :D


zakaj že?

DubleG ::

Prestop iz splošne gimnazije na FERI, zna bit kar kompliciran, če nisi pripravljen začet delat takoj oktobra.

Si pa po prvem letniku že na istem znanju, kot kolegi sošolci, ki so prišli iz SERŠa.
GA-P55M-UD2,i5,12GB RAM,Radeon HD 4850,Crucial SSD 64GB,
WD 320GB,WD 5000GB,RevoDrive X2 100GB

urosz ::

saj pa serš ne izvaja splošne gimnazije

DubleG ::

Preberi še enkrat.
GA-P55M-UD2,i5,12GB RAM,Radeon HD 4850,Crucial SSD 64GB,
WD 320GB,WD 5000GB,RevoDrive X2 100GB

balocom ::

DubleG je izjavil:


Si pa po prvem letniku že na istem znanju, kot kolegi sošolci, ki so prišli iz SERŠa.


Če gledam znanje gimnazicev proti temu kar zanjo ele. rač. so po prvem letniku na boljšem gimnazici (zarad matematke).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

DiTi ::

vsi pozabljate na to, da ima tako serš kot feri več programov, feri tudi UNI in VS kjer je razlika gromozanska. tako da ne posploševat. jaz sem hodil na tehniško gimnazijo (serš) zdaj ITK UNI feri. v prednosti pred gimnazijci smo bili en semester pri prvem programiranju, pri matematiki malenkost oni, v drugem semestru več razlike ni bilo. Prav tako v programu RIT UNI (bivši sošolci iz SERŠa), kjer je mogoče bila malo večja razlika predvsem zaradi več programiranja. Ampak razlika je prav tako izpuhnela po 2 semestru. Kam koli greš v srednjo, nekaj velikega ne zgrešiš, saj v večini šolah dobiš nekaj splošnega znanja, znanja za življenje in fax zelo malo. Vse se pokaže v prvem letniku faxa, če imaš namen naredit se spraviš zraven in delaš, če ne pa ti ne pomaga ne gimnazija in ne eno in ne drugo.

urosz ::

Zakaj pa si iz serševe tehniške gimnazije dobil manj matematičnega znanja kot kolegi iz splošnih gimnazij? Jaz mam občutek, da je na seršu, program tehniška gimnazija kvalitetna matematika, še veliko bolj kot na nekaterih drugih splošnih gimnazijah, kolikor slišim kaj od kolegov od drugje.

DiTi ::

Ker smo na žalost dobili v prvem in drugem letniku profesorico, katera nas ni naučila nič. Na faxu je v prvem semestru prišla v poštev ta snov. V tretjem semestru nisem imel nobenih problemov pri matematiki 2 (vektorji, premutacije, variacije, matrike itd).

tako da še en faktor, odvisno katerega profesorja dobiš. ker snov je tako ali tako enaka, upam si pa trdit, da imajo na splošnih gimnazijah na splošno boljše profesorje, ampak tudi izjeme povsod obstajajo.

pa še mogoče to da mi še v srednji ni bilo toliko jasno, da se učim zase. tako da sem skozi srednjo prišel s dobrim uspehom. na faxu se vse spremeni ker je bolj ozko usmerjeno in dejansko so predmeti zanimivi, tako da če ti gre 9 predmetov se lažje pripraviš tudi na matematiko katero nikoli nisem maral.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Serš maribor točke

Oddelek: Šola
132506 (1563) bananahobby
»

Računalniška srednja šola

Oddelek: Šola
3011300 (8417) Halfdead987
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310412 (7007) Janac
»

srednja in visoka šola?!

Oddelek: Šola
464580 (3795) jizzer
»

Računalniški tehnik v Celju !!

Oddelek: Loža
392700 (2312) Tomi

Več podobnih tem