» »

WinXP zavrača namestitev VSEH gonilnikov in directXa

WinXP zavrača namestitev VSEH gonilnikov in directXa

Yohan del Sud ::

Heh, boste rekli, reinštaliraj. Sem probal pa isto.


Stvar je taka. Ob inštalaciji (brez preseravanja) se mi WinXP postavi v povsem bare obliko (kot v safe modu - sploh se niti malo ne prilagodi hardweru) in ne namesti nobenega gonilnika razen najnujneših defoltnih. Če grem potem ročno nameščat katerekoli gonilnike, jih bo sicer namestil ampak bo za vsakega posebej težil da ni prestal windows LOGO testa, bo pa vseeno namestil gonilnik. In naj vas opomnim, da je bilo treba na tak način naložit 60 gonilnikov, kar je vzelo eno - dve uri. Enako za DirectX, ki ga je v prvo sicer naložil z enakimi simptomi, kot gonilnike, nadgradit ga pa sploh noče. Isti simptom, le da me spusti čez (This software will not be instaled, contact your system administrator - jaz SEM administrator, benti ščurka). Niti v varnem admin načinu. Zdaj je gor 9, rad pa bi nadgradil na 9b. Običajen softwer ne dela problemov. Tudi drugače je zadeva stabilna, BSOD kljub brutalni uporabi nisem videl praktično že vsaj pol leta.

Ker imam na istem sistemu tudi win98, ki teh problemov nimajo, lahko izključim krivdo hardvera. No vseeno, sistem je: amd 2500+, abit nf7s, corsair 512 ecc 400, 2 sata maxtor 120 raid 0, asus dwdrw...

Kaj bi to lahko bilo? Kdo doživel kaj podobnega? Se da kje v registru ta logo test izklopit? Kakšna druga ideja?

boštjan ::

pa probaj tako,da še winse98 dol vrži,pa samo win xp daj gor

Yohan del Sud ::

nič osebnega, ampak nekako nisi v pomoč...

Jaffa ::

Mogoče je fora z APIC-om. Poglej v BIOS pod Advanced BIOS f. in nastavi na 1,4. Za ta logo test pa poglej v Sistem v nadzorni plošči. Našel ga boš pod Strojna oprema oz. Hardware -> Driver signing (ne vem, kak to prevedejo v SLO, če spoh)... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Yohan del Sud ::

To je pa lep odgovor. 8-) :D


Ampak ne bo šlo. Tista zadeva je v biosu bila po defoltu tako kot si napisal (BTW kaj sploh dela ta APIC).

Druga rešitev s sistem nastavitvami je bila tudi zelo obetavna ampak... ne dela... :(

Nekaj ga tu v registru jebe od samega začetka, če mene kdo vpraša, ampak ne grem se špilat z registri, dokler ne najdem vsaj nekih osnovnih napotkov...

zile ::

Obstaja directX 9c :D

Jaffa ::

Hehe...

Em, APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) poskrbi, da imaš več prostih IRQ-jev... Se pravi, če imaš več različnih razširitvenih kartic, vsaka porabi kakšen IRQ ali 2 in pri standardnem PIC-u bi le teh kaj hitro zmanjkalo. Tud določene naprave na rabijo imet vedno določen IRQ, kot je bil včasih recimo za zvočne naprave "rezerviran" IRQ 5... Tak nekak... Upam, da sm prav povedal. V glavnem, v XP-jih bi naj bil vklopljen.

Tisto z sistemskimi nastavitvami sm pa mislo, da ti pač ne javjla več tistiga opozorila, da gonilniki niso certificirani z strani MS.

Ja, to je problem ja, da tebi že na začetku nekaj ne gre OK. Tak da ne vem, če je kaj v registru. Po mojem je neka fora v Uporabnikih. Lahko še probaš v registru: "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurentControlSet\Enum\" Pa daj desni gumb na PCI in izberi DOVOLJENJA, potem označi za vse uporabnike, ki jih imaš v zgornjem oknu, v prvem stolpcu opcijo DOVOLI (upam, da je prav prevedeno)...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Yohan del Sud ::

Hvala za trud.

Sem probal tudi to.

In vezijo 9c. :D

Ampak še vedno isto.

Vem, da je očitno že nekaj na začetku zjebano. Sem mislil, da se da to nekako obiti. Ampak ne.

Reinštal se pravi. Na kaj naj bom pozoren, da se to ne bo več dogajalo?

Jaffa ::

V bistvu bi v vsakem primeru moglo delat. Pač kr NEXT stiskaj, pa nič ne nastavljaj med setup-om... Pa boš potem vido. 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Highlag ::

Čudno tole, res. Si resno prepričan, da je z CD-jem vse ok? Si preveril uparjenost rama z matično ploščo? Mislim z kakšnim mem-testom pred inštalacijo oken? Sicer bi se zadeva verjetno že prej sesula samo vendarle. Gonilnikov ti okna (po moje) nebi naložila le v primeru, ko jim nebi uspelo identificirati strojne opreme. Poizvedba o vgrajeni strojni opremi se vrši preko bios-a računalnika. Kakšen bios pa imaš naložen? Kako beta verzijo, ki si jo naložil, ko so bila okna 98 že naložena?
Poizkusi uporabit ST-Linux ali kakšnega podobnega, ki ne rabi inštalacije. Če Linux naloži gonilnike ok potem imaš res verjetno sesut CD.
Never trust a computer you can't throw out a window

Yohan del Sud ::

Heh, viš hudirja, saj nisem lev, samo idej zmakuje. Tu imam knopix nekje na disku, ga grem mountat na virtual drive pa povem, kaj se bo zgodilo... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811184 (6519) solatko
»

Direct3D ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
231334 (1112) Senitel
»

XPji se ne zaženejo

Oddelek: Operacijski sistemi
312808 (2249) Paramedic
»

nForce (slabe) izkusnje

Oddelek: Strojna oprema
61395 (1137) Windyy
»

Abit KT7-Raid in AGP???

Oddelek: Pomoč in nasveti
91499 (1329) ijatebi

Več podobnih tem