Forum » Programska oprema » Kako spremeniti "Cache Directory" v Firefoxu?
Kako spremeniti "Cache Directory" v Firefoxu?
G@MER ::
Bral sem vodič: Pospešite brskanje po spletu! (iz Slo-FileSharing), sedaj pa me nekaj zanima:
kako spremeniti default Cache Directory v Firefoxu (0.9.2) - po defaultu je to: C:\Documents and Settings\%username%\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.3ah\Cache
Rad bi pa spremenil v K:\ (tam, kot imam RamDisk)!
Btw: da ne bo kdo mislil, d nisem pogledal v nastavitve: tam se lahko spreminja samo velikost, ne pa tudi lokacija!
Probu sem napisat about:config in dodat "new string" in mu vrednost (value) spremenit v drugo lokacijo....
Dela sam, če je druga lokacija na fizičnem disku; ne pa na RAMDisku!?
Že vnaprej hvala za odgovor(e)!
kako spremeniti default Cache Directory v Firefoxu (0.9.2) - po defaultu je to: C:\Documents and Settings\%username%\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.3ah\Cache
Rad bi pa spremenil v K:\ (tam, kot imam RamDisk)!
Btw: da ne bo kdo mislil, d nisem pogledal v nastavitve: tam se lahko spreminja samo velikost, ne pa tudi lokacija!
Probu sem napisat about:config in dodat "new string" in mu vrednost (value) spremenit v drugo lokacijo....
Dela sam, če je druga lokacija na fizičnem disku; ne pa na RAMDisku!?
Že vnaprej hvala za odgovor(e)!
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT
CCfly ::
Napiši about:cache v url vrstico in mi povej zakaj misliš, da bo na RAMdrive-u stvar tekla hitreje. Zato pa imaš memory cache in disk cache.
povej zakaj misliš, da bo na RAMdrive-u stvar tekla hitreje. Zato pa imaš memory cache in disk cache.
1. zato, ker je ram 1000x hitrejši od diska!
2. zdaj mi v RAM shranjuje samo del cacha (ne celega); pa še ta se ob resetu izbriše!
3. program RAMDiskXP omogoča, da se vsebina RAMDiska shrani ob izklopu PCja (in vsakih 60 sekund) in ponovno naloži ob zagonu!
So te trije razlogi dovolj zate?
Torej, če kdo ve; kako spremeniti "Cache Directory" v Mozilla Firefox; naj PLZ pove!
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
CCfly ::
1. zato, ker je ram 1000x hitrejši od diska!
Pravzaprav se razmerje spreminja in bi moralo to številko že presegati.
2. zdaj mi v RAM shranjuje samo del cacha (ne celega); pa še ta se ob resetu izbriše!
memory cache se ob zagonu obnovi. Poglej si expiration date za vnose v memora cache.
npr.:
Key:
Data size: 1008884 bytes
Fetch count: 1
Last modified: Fri Aug 13 17:54:14 2004
Expires: Wed Aug 18 21:31:25 2004
3. program RAMDiskXP omogoča, da se vsebina RAMDiska shrani ob izklopu PCja (in vsakih 60 sekund) in ponovno naloži ob zagonu!
Vse lepo in prav samo ne vem zakaj bi uporabljal RAMdisk za disk cache. Namreč v memory cache imaš statistično najbolj pogoste slike in dokumente. Ko ugasneš računalnik se ti vnosi flushajo na disk in ko prižgeš se naložijo v pomnilnik. V bistvu želiš hraniti redko uporabljan material. To ne bo pohitrilo Firefox-a ampak kvečjemu odžrlo dragoceni pomnilnik, ki ga rabiš drugje.
Dober način bi bil da si profil skopiraš na ramdisk in pri zagonu firefox dodaš -profile pot_do_profila parameter.
Pravzaprav se razmerje spreminja in bi moralo to številko že presegati.
memory cache se ob zagonu obnovi. Poglej si expiration date za vnose v memora cache.
npr.:
Key:
Data size: 1008884 bytes
Fetch count: 1
Last modified: Fri Aug 13 17:54:14 2004
Expires: Wed Aug 18 21:31:25 2004
Vse lepo in prav samo ne vem zakaj bi uporabljal RAMdisk za disk cache. Namreč v memory cache imaš statistično najbolj pogoste slike in dokumente. Ko ugasneš računalnik se ti vnosi flushajo na disk in ko prižgeš se naložijo v pomnilnik. V bistvu želiš hraniti redko uporabljan material. To ne bo pohitrilo Firefox-a ampak kvečjemu odžrlo dragoceni pomnilnik, ki ga rabiš drugje.
Dober način bi bil da si profil skopiraš na ramdisk in pri zagonu firefox dodaš -profile pot_do_profila parameter.
memory cache se ob zagonu obnovi
Se pravi, d ko zaženeš Firefox; gre cache iz diska v RAM?
Če je to res, pol nice!