» »

Peka DVD-jev z navadnim writerjem?

Peka DVD-jev z navadnim writerjem?

c0dehunter ::

Nekje sem prebral, da je možna peka DVD-jev, četudi nimaš DVD pekač, ampak navaden CD pekač. A je to možno? Če je, s katerim programom?

Jeebs ::

Ne, to ni mogoče že samo zaradi uporabe drugačnega laserja. Kar si ti bral je bilo verjetno to, da je možno film iz DVD ''prekopirati'' na navadne CD-je. Tu pa gre pravzaprav za navadno DivX ali drugo kompresijo če se ne motim.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

gumby ::

seveda je možno... rabiš samo drug firmware, ki je namenjen za dvd-rw pečke. še najboljše od kakšne druge firme, ti delajo vedno nekoliko boljše




PS da ne bi kdo tega slučajno resno jemal:\

Jeebs ::

Hehe, ampak eni pa prov morte vsazga sku*cat.>:D Najbolš da porine DVD-R v disketar, pa ukaže Nerotu da snema na a:. >:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

TribesMan ::

Sem pa tja se pojavi na internetu kak talent, ki trdi, da se da z nastavitvijo potenciometrov nastaviti laserje na drugo valovno dolžino in popraviti fokus, tako da potem CD enota zna brat DVDje... Najbrž mi ni treba posebej razkladati da temu niti približno ni tako, vendar to še ne pomeni da nihče ne nasede tem foram... nazadnje sem opazil so nasedli celo na Overclockers.com, kjer so objavili članek, kjer je nek kitajec, ki je trdil da je zaposlen v veči firmi ki dela optične pogone, opisoval kako se da to predelati... Največja fora je bla v tem, da je model napisal da je treba znašati +12V napetost, zato ker CD enote medije vrtijo hitreje kot DVD enote... in s tem naj bi zmanjšal obrate tako da bo enota lahko brala DVDje z 4* hitrostjo. Ok sej si je zmislil lepo pravljico za lahko noč, sam pozabil je na to da nekaj ljudi na svetu pa le ve kako delujejo DVD in CD enote in da je princip precej različen. In če čipovje v CD enoti ne podpira DVD formata zapisa, ga ne more dekodirat... in konc debate. Zapis je na teh dveh medijih tako različen da niti pod razno to ni mogoče. Gre se predvsem za ugotavljanje paritete in popravljanje napak, ki je na DVDjih precej izboljšano. Pa še polno malih malenkosti...

Skratka NE DA SE. In nikoli se ne bo dalo. Če ti je težko dat tistih 20k za dober DVD pekač pač ne sanjaj in ne bluzi. Raje pejt delat kej pametnega in zasluži kakšen dinar, pol pa brž v nabavo DVD pečke.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

matjazz33 ::

Hehehe:D Zanimiva tema...
Imam predlog, kako bi se vseeno dalo pečt DVDje v CD recorderju.>:D
1. Vstaviš DVD plošček v CD pogon
2. Vstaviš vse skupaj v pečico štedilnika
3. Nastaviš temperaturo na 220 do 240 st. C in prižgeš pečico:\
4. Pečeš cca 2 ure, oz. dokler ne začne "dišati"
5. potem vzameš "pečenko" iz pečice in...>:D

Evo! DVD je pečen.:P

Tilen ::

v CD pogonu! :) noro, grem hitro probat! >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 ::

Sem mel ravno danes podobno izkušnjo.

Par dni nazaj sem nabavil v Intersparu cenen roštilj za brikete in danes sem poskušal speč na njem par zrezkov z bukovimi drvi namesto briketov.

Stvar sicer ni prijavila erorja ampak nekaj solidnih warningov (kadilo se je iz nje noro) in šnicli za zelo smrdeli na prekajeno šunko a bili so še užitni.

Bili so precej debeli in dvostranski, na bukovini pa je šlo pečenje bolj počasi, pa tudi parkrat sem si moral pomagati s Alkoholom 100% (Izopropil), ker so se drva stalno ugašala, ko so se vratca za vstavljenim zreski zaprla.

K sreči je bila zadeva BURNPROOF, pa tudi opcija multisession je zelo prav prišla...

vili ::

Na sreco pa se obratno da DVD pecica se nc ne buni ce pece CD-je>:D
ViLi was here !!!

Tilen ::

To bi bla pomoje krivica ce nebi. To je isto kot da ce bi ti kupil MP3 discman in ti nebi vrtelo navadnih audio pol >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

strictom ::

najbol noro bi bilo da bi dal DVD v mikrovalovno pečico, nastava na 2min. potem pa erro: Norton antivirus does not suppor Xvid format, press any key to continue or any other key to burn DVD :D :) :| ;) :'( :( :O

Jeebs ::

Mater, jst bi dal enmu v roke laser pa mikroskop, pa naj si zapisuje na DVD.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

RokersoN ::

tu pa ste fukjeni sam še dobr da ne fuknete ideje da lahk disketo zapečeš v CD-RW-ju

Jeebs ::

Zakaj pa ne?:D Mogoče bi pa laser le začel oddajat kakšne elektro-magnetne valove, če bi vanjga spustu dost energije.>:D Am... Sm razmišljal o peki DVD... Lačen človek ne more delat, ko ga nafutraš lahko naredi posledično več dela kot lačen. Torej... Dovedeš CD-RW enoti več elektrike in je sposobna spečt DVD?>:D Gremo probat dat kakšn CD-RW na 220V!>:D Ampak ne mojga TEACa.:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

c0dehunter ::

Joj... pejte se mal u gostilno sprostit no... ;((

SodVina ::

Ja, fantje, gremo se v gostilno naprej pogovarjat. Po mojem bo po desetih+ pirih zapeklo DVD v cd pekacu brez problema.:D

c0dehunter ::

lol :D :D ;)

dëych ::

K je to kakšn nov film?:|


:D

SodVina ::

Mission Impossible 3: DVD burning in CDRW :D

Jeebs ::

Ah kje, na koncu bomo varil piwo(tm) v DVD pečkah.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

matjazz33 ::

LOL.
Napraviš sendvič: dva CDja, vmes pa DVD in zraven pivce zvarjeno v DVD pekaču - ohlajeno na 5st. z vodno hlajeno grafično kartico...:\


Primky hvala ti za to osvežujočo temo - prav poživila je dogajanje tega poletja...

b0B3k ::

Super, tle na slo-techu imate vsaj zdrav smisel za humor :))
Se pa spomnem da sm enkrat po TV gledal kukr eno znanstveno oddajo k je en možakar delal ene prenosne medije, ki naj bi imeli izredno dolgo življensko dobo. Zapisi pa naj bi si sledili nekako takole, da bi najbrej bla na vrhu napisana kokr ena abeceda, nato malo bolj na drobno navodila kako se naredi stroj za branje taih medijev in nato še najbolj nadrobmo zapis na mediju ... Tole je kar zanimiva ideja, kako bi se dalo DVD-je popravt, na roke bi pikce (bite) z mikroskopom in eno šivanko pisal .... (kapaciteta bi seveda varirala)
:P

Lex ::

mah ka komplicirate, itak da se da. sam mal je treba hardmodat še. v bistvu potrebujete plin (pa da ne bi kdo probo se mal v kuhni z butanom špilat!), prej kak neon, dušik, najbolš bi blo v bistvu argon, ker ma pol svetloba valovno dolžino nekje v spektrih modre svetlobe, 488nm. (če mate preveč časa uporabte kriptonove ione, sam to je sam bol za šminko)

če mal teorije prvo, zj vsak sistem ma neko toplotno energijo. ta toplota se odraža v gibanju atomov, ki se odbijajo drug od druzga in od sten prostora v kterem so, s čimer nastaja določen pritisk. vključno s tem se atomi vzbujajo tudi v višja energetska stanja, kar se rezultira tut v večji energiji (pa da naum bluzo si mal poglejte strička Boltzmana), pol če skrajšam, vedno je največ atomov z normalno energijo, pri tem pa, ko atomi z višjo preidejo nazaj v normalna stanja oddajajo fotone. sam še vseen ostaja takih atomov z višjo energijo nekak premalo za laser. zato pač umetno vnašate energijo da povzročite presežek atomov v višjem energetskem stanju, ki posledično odajajo več fotonov. to pa je tisto na čemer fundamentira laser. tolk o teoriji.
zj pač mal pobrskate po podstrešju pa hladilniku, navlečete opremo pa pripomočke (obvezno uporabite stare smrdeče nogavice, ki jih boste ovili okoli zadeve (zaradi smradu bojo fotoni sploh mel razlog da ostanejo v ravni liniji - v curku svetlobe) in nardite laser na plin. lah pa nardite tut na diodo, sam ma tta svetloba pol valovno dolžino okol 977nm, kar nekak ni to kar bi človek hotu, nda ne? no zato pač vzameš nek oscilator, s kterim zgeneriraš za 183mW moči pri tistih 977nm pa še mal, nakar moč ojačaš na 2,7W z ojačevalcem, ki ga na izi nardiš na ta način da zlo tanke sloje papirja pa vlaknin nanašaš eno na drugo in stisneš da dobiš kj podobnga usnju, nakar tist rezultat pr 2,7W usmeriš v poriodično poliran (ne spoliran) ktp kristal, kjer se energija deojača na 18,1mW in na valovno dolžino 488,4nm.

in voila, tu mate modr laser, ki bo z malo sreče in precej natančnosti pisuno po cdjih, dvdjih (eno, dvoslojni, single/double sided), z nekj sreče pa bo tut kompatibilen z blueray mediji. Vse kar morte nardit je sam da zamenjate star laserček v pogonu s tem novim in poženete nerota.

//ps: tola instant recept je predvsem produkt neki malga (s poudarkom) znanja o fizki pa svetlobi, pa veliko bluzenja, tak da prosm.. ni treba komentirat napak ker je itak za foro, pa še vso moralo mi bo zbil :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lex ()

b0B3k ::

:P js kupim eno vrečko modrega laserja :D

strictom ::

Lex: ti si pa preveč napisu za nas pol-pismene, se kr namatram brat to fiziko pa modre pa zelene laserje na valoni dožini 430nm. v bistvu pa koga boli ku***(če bi napisu kurac bi mi verjetno cenzurirali).
pejt se ga mal napit, pa ti z DVD v CD-RW peko tudi

ajt dumb4ever

0:) :D :)) :| 8-) :( >:D :8) ;(( 8-O :O :'( ;( :\ :P ;)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Exilian ::

pohvale vsem udeležncem tega threada.. se že dolg nism tok smeju...

grem zdj kasetofon zmodificerat da bo bral pečene kebabe (250gb)
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

naloga iz fizike

Oddelek: Šola
321647 (1305) Free Bird
»

DVD in pekač vsako posebej ali combo enota?

Oddelek: Strojna oprema
141294 (1107) JOKER
»

DVD in zapisovanje 8Gb

Oddelek: Strojna oprema
322006 (1447) Dr_M
»

CD-Rji 1000 MB??? Zakaj???

Oddelek: Znanost in tehnologija
231988 (1285) bosstjann
»

program za uničit cd-je

Oddelek: Programska oprema
241682 (1286) Aspirinix

Več podobnih tem