» »

SATA ne gre...

SATA ne gre...

Karaya 52 ::

Sem že uporabil iskalnik pa ne najdem rešitve. SATA disk je omogočen v BIOSu. Boopt se. imam CDROM, Floppy in SATA disk. Ko začne z bootanjem dam F6, potem pa pride do zaslona kjer piše da lahko inštaliram "Specify ..." (S). Dam lepo S, in piše da moram v drive A vstaviti neko disketo. Jaz vstavim tisto disketo ki sem jo dobil poleg NF7-S (Sata driver disk, silicon...) in pritisnem enter. In potem, kot da ne bi bilo notri diskete. Spet napiše isto naj vstavim disketo, pol pa enter.

Keyser Soze ::

Fuč disketa, fuč disketnik ali pa narobe priklučen disketnik.

Jaz moram ene parkrat (5-15*) dat not pa ven disketo(oz. jo kar nabit v disketnik), da mi jo prebere oz zavrti.:\
OM, F, G!

Karaya 52 ::

Disketnik ni pokvarjen, disketa tudi najbrž ne, kako pa lahko narobe priključim pa tudi ne vem, ampak zgleda da je, ker ko sem dal Floppy na prvo mesto pri booting sek. na drugo pa CDROM je šlo kar na CDROM. Za napajanje je priklopljeno, prav tako tudi IDE, v BIOSu pa je nastavljeno pod drive A 1,44MB. A se da kje videt če jo zazna oz. dela disketa? Ali lahk bypassam to sranje z disketo?

ADF ::

Ko se kišta prižge, mora na disketniku za kratek čas posvetiti ena lučka (mislim da moraš imeti v BIOS-u floppy nastavljen na prvi boot device - možno pa da gre tudi brez tega), če tega ni, potem poskusi pretakniti konektorje na disketniku (obrniti kabel ali pa v primeru da imaš dva priključka na kablu, dati disketnik na drugega). Če ti lučka za disketnik gori ves čas, potem moraš na eni strani obrniti kabel.

Karaya 52 ::

Zgleda da je bil kabel fuč. Z drugim je delalo. Da še izkoristim priložnost, v kakšnem vrstnem redu moram inštalirati gonilnike, SP1... A je to OK: nForce2, SP1, DX, gonilnik za grafo

Haby ::

Jst instaliram nekak tkole, SP, nforce2, grafa, DX.
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Haby ()

Keyser Soze ::

Glej datume na programih. Drugače pa pomoje ni relevantno. Saj ponavadi program sam pove, če je novejša različica neke datoteke.

Kar se tiče pa BOOT sequence. To nima nobene veze z install programom od XPjev. On striktno čekira samo disketnik. In ni treba brkat po BIOSu.
Nima bit kej drugega kot disketnik, kar si tud sam ugotovil.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274358 (4161) jackorsen88
»

ne zazna sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
191654 (1494) BladE_
»

Piskanje kompa in ta se ne prizge!

Oddelek: Strojna oprema
171466 (1319) Morph3us
»

winsi zamrzujejo, ko hočem odpreti datoteko na disketi, kaj naj naredim???

Oddelek: Pomoč in nasveti
111020 (860) ReBi
»

Disketnik

Oddelek: Strojna oprema
201126 (945) V-i-p

Več podobnih tem