» »

Težava - kabelski internet + router dl 604

Težava - kabelski internet + router dl 604

Eli ::

Pozdrav vsem. Imam velik problem ali pa ne :)) Pred dvema dnevoma sem kupil v BigBangu router dl 604, ker bi rad imel internet na dveh računalnikih. Uporabljam namreč Telemachov kabelski internet. Problem je v tem, ker mi ga ne uspe nastaviti tudi, če sledim navodilom, ki so bila zraven. Sedaj sem nekaj štrkal in spremenil ip od routerja iz 192.168.0.1 na 192.168.2.1. Sprejelo je tudi novo geslo itd., internet mi še vedno ni delal tudi po večkratnem kliku na restart v nastavitvah od routerja. Sedaj pa imam problem, da sploh ne morem več priti do nastavitev za router, čeprav poizkusim z obema ip-jema zgoraj mi prikaže, da spletne strani oz. nastavitev ne more najti. Kako naprej? Kako sploh priti do nastavitev in kako nastaviti internet da deluje. Imam namreč statični ip naslov in vpisal sem vse tako kot imam drugače, ko delam na internetu direktno preko kabelskega modema, pa mi stvar ne deluje. Hvala za pomoč.

Eli

Gapi ::

Rabš klonirat mac addreso svoje mrežne kartice na tem routerju ali pa poklicat na Telemach da si spremenil mrežno kartico. Kar se pa tiče nedostopanja do konfiguracijskega umesnika pa enostavno porini kuli v tisto luknco kjer ti piše RESET in drži pesti več kot štiri sekunde.
No person is rich enough,to buy back his past.

VASkO ::

pri telemachu je internet vezan na MAC naslov mrezne kartice. to prepises v router in bo delalo.

Eli ::

Hmmm. Poskusil sem resetirati router, poskusil sem ga tudi izklopiti iz elektrike in ponovno prižgati, vendar nikakor ne morem priti do uporabniškega vmesnika. Lučke vse lepo gorijo, kažejo kot da vse deluje jaz pa ne morem priti niti do nastavitev, da bi lahko poskusil izpeljati kakšnega od vaših predlogov. Please help......

ktac ::

ker ta ruter pac taki kot je je amm ene par sem jih ze stimal sem nekje zasledil ( in to tudi izvedel) ZAKOMPLICIRAN nacin reseta

-pustis ga v el. omrezju in drzis gumb reset 20sekund
-izklopis ga iz el. omrezja ampak se vedno drzis reset gumb! (20sekund)
-ponovno vklopis v omrezje in se drzis 20 sekund

pri meni je to delalo =)

l.p.

Eli ::

Stvar sem rešil in vse deluje zaenkrat. Probal sem resetirati router tako da sem držal enih 5 sekund gumb reset, pa izklapljal ene par krat iz elektrike, pa spet ponovil postopek. Resetiral sem tudi računalnik ene par krat vse dokler ni naenkrat začelo delati - uporabniški vmesnik na naslovu 192.168.0.1.. V glavnem ta ruoter je malce šlampast. Ko sem prišel do uporabniškega vmesnika sem poslušal vaše nasvete in vpisal številko mrežne kartice, ki je prijavljena za dostop do neta na Telemachu. Vpisal sem še dns-je in stvar je naenkrat začela delovati. Ves čas sem bil prepričan, ker imam statični ip, da moram nastaviti da imam statični ip, pa ni bilo res. V bistvu sem samo vpisal mac address pod opcijo dynamic ip in valjda tudi DNS-je. :) Vsem, ki ste mi pomagali se zahvaljujem za pomoč. Upam, da bo ta tema komu s podobno težavo prišla prav.
Lp
Eli
Krneki


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys wrt54gl v1.1 - factory reset

Oddelek: Omrežja in internet
111206 (968) Klamzi
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213142 (5881) AC_DC
»

Router Netgear WGR614

Oddelek: Omrežja in internet
103083 (2773) e-marko
»

Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?

Oddelek: Omrežja in internet
111839 (1725) Racunalnik
»

Router in IP

Oddelek: Pomoč in nasveti
141604 (1455) Mercier

Več podobnih tem