Forum » Pomoč in nasveti » Lokalno omrežje ne deluje
Lokalno omrežje ne deluje
Nacek ::
Lepo bi prosil za kakše nasvet, ker sem že čisto obupan.
Stvar je taka:
Imam ADSL in modem Iskratel Callisto821 priključenega na mrežno kartico vgrajeno na matični plošči(Abit NF7-S). Imam še en računalnik(2.) v katerem je mrežna kartica Level one FNC-0109TX ki je povezana z mrežno kartico SMC EZ card na prvem računalniku. Hotel sem vzpostaviti lokalno omrežje, ko sem naletel na kup težav... Najprej sem imel mrežno kartico level one v prvem računalniku, vendar sem jo dal v drugega, ker se je med poskusom dostopa do podatkov s prvega računalnika na drugem, pojavljal moder ekran. Sedaj ko imam mrežni kartici zamenjani, pa se mi ob istem opravilu prvi računalnik resetira, ko hočem brati podatke z njega prek drugega računalnika. Internet na drugem računalniku dela normalno, le skupna raba datotek je hudič. Prav tako je zello težko vzpostaviti povezavo med obema računalnikoma(ogromno preobuvanj in probavanj).
Zaenkrat sumim mrežno kartico level one, ker je mreža delovala normalno, ko nisem imel adslja in sta bila računalnika povezana prek integrirane in SMC mrežne kartice.
Bom zelo hvaležen, če mi boste pomagali.
Hvala!
Stvar je taka:
Imam ADSL in modem Iskratel Callisto821 priključenega na mrežno kartico vgrajeno na matični plošči(Abit NF7-S). Imam še en računalnik(2.) v katerem je mrežna kartica Level one FNC-0109TX ki je povezana z mrežno kartico SMC EZ card na prvem računalniku. Hotel sem vzpostaviti lokalno omrežje, ko sem naletel na kup težav... Najprej sem imel mrežno kartico level one v prvem računalniku, vendar sem jo dal v drugega, ker se je med poskusom dostopa do podatkov s prvega računalnika na drugem, pojavljal moder ekran. Sedaj ko imam mrežni kartici zamenjani, pa se mi ob istem opravilu prvi računalnik resetira, ko hočem brati podatke z njega prek drugega računalnika. Internet na drugem računalniku dela normalno, le skupna raba datotek je hudič. Prav tako je zello težko vzpostaviti povezavo med obema računalnikoma(ogromno preobuvanj in probavanj).
Zaenkrat sumim mrežno kartico level one, ker je mreža delovala normalno, ko nisem imel adslja in sta bila računalnika povezana prek integrirane in SMC mrežne kartice.
Bom zelo hvaležen, če mi boste pomagali.
Hvala!
Pyr0Beast ::
Sigurno je virus, maš kakšen firewall vključen?
1.Izključi modem.
Nastavi IP-je in prehode.
Možno je da se mrežna kartica pregreva, ali pa ni dobro v ležišču.
Sta oba računalnika ozemljena na isto ozemljilo ?
1.Izključi modem.
Nastavi IP-je in prehode.
Možno je da se mrežna kartica pregreva, ali pa ni dobro v ležišču.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Nacek ::
Sem formatiral in zdaj dela normalno.
Očitno je blo nekej softwerskega. Virus skor zihr ne, ker sem mel antivirus in firewall posodobljen.
Hvala, itak ni blo več pomoči, ker sem mel cel sistem čist v rožcah zadnje čase.
Očitno je blo nekej softwerskega. Virus skor zihr ne, ker sem mel antivirus in firewall posodobljen.
Hvala, itak ni blo več pomoči, ker sem mel cel sistem čist v rožcah zadnje čase.
ali3n ::
je tu možen kak problem? čist tko vprašam, ker se mi je pojavljala statična elektrika -> sedaj sem zamenjal vtičnice in tega problema zaenkrat še ni...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Pyr0Beast ::
Sigurno, da.
Lahko prebije mrežno ali matično, najboljš da povežeš 2 pc-ja z žico
Lahko prebije mrežno ali matično, najboljš da povežeš 2 pc-ja z žico
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44102 (19642) | imallears |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7939 (4670) | BlazP |
» | Telemach in fixiranje ip-ja na mrezno karticoOddelek: Omrežja in internet | 1634 (1394) | Xplicit |
» | Internet ne delaOddelek: Omrežja in internet | 885 (768) | myself |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4539 (4089) | BBB |