Forum » Zvok in slika » SB Live! 5.1 + Home Theather ? Help !
SB Live! 5.1 + Home Theather ? Help !
Luc ::
Je že kdo poskušal povezati SB Live 5.1 z sorround domači kino 5.1 ?
Kako ?
Zdaj imam povezano preko AUX, se pravi preko Live na dva izhoda za L in D ( beli in rdeči) na player za domači kino. Sanja se mi ne kako se reče ? ... no ven pride navaden STEREO zvok (tudi če je igra za sorround ali DivX posnet za 5.1 )
Tudi če v Control Panel naštimam v programu od SB Live za nastaviteve na 5.1 delata pri testu samo levi in desni zadnji.
V navodilih je samo kako naštimat, če imaš računalniški sistem 5.1 ... ne pa preko še enega ojačevalca v moje primeru DVD player Samsung.
Aja domači kino mam pa Samsung HTDM 150. Na njem so pač vhodi za vseh 6 zvočnikov in
2 x aux priključka in en AV, pa SCART seveda.
Kako pomoč ?
Upam da nisem preveč zmedeno napisal, ampak AUDIO ni ravno moje področje.Hvala za razumevanje.
Kako ?
Zdaj imam povezano preko AUX, se pravi preko Live na dva izhoda za L in D ( beli in rdeči) na player za domači kino. Sanja se mi ne kako se reče ? ... no ven pride navaden STEREO zvok (tudi če je igra za sorround ali DivX posnet za 5.1 )
Tudi če v Control Panel naštimam v programu od SB Live za nastaviteve na 5.1 delata pri testu samo levi in desni zadnji.
V navodilih je samo kako naštimat, če imaš računalniški sistem 5.1 ... ne pa preko še enega ojačevalca v moje primeru DVD player Samsung.
Aja domači kino mam pa Samsung HTDM 150. Na njem so pač vhodi za vseh 6 zvočnikov in
2 x aux priključka in en AV, pa SCART seveda.
Kako pomoč ?
Upam da nisem preveč zmedeno napisal, ampak AUDIO ni ravno moje področje.Hvala za razumevanje.
CaqKa ::
čisto enostavno.. vseh šest priključkov iz lajva priklopi na vseh šest priključkov domačega kina...
???? Prosim za resno pomoč
Aha vsi na zvočni so jack priključki.. tud analog/digital OUT priključek je jack.
Na DVD receiverju je pa sem pozabil tudi DIGITAL IN (optical).
Obstaja kak konverter ? En me je v BigBangu sam čudno gledal
Aha vsi na zvočni so jack priključki.. tud analog/digital OUT priključek je jack.
Na DVD receiverju je pa sem pozabil tudi DIGITAL IN (optical).
Obstaja kak konverter ? En me je v BigBangu sam čudno gledal
hmmm težka bo.. če te prav razumem bi ti rabo iz koaksialnega spdifa na optični spdif...
si ziher da na receiverju nimaš še kakega drugega?
si ziher da na receiverju nimaš še kakega drugega?
Ja to bi rad...
V eni shemi naj bi bil en MINIPLUG-TO-DIN cable vmes...
Kot nekakšen konverter ??
Sem mislil da je že kdo rešil ta problem pri sebi doma.
V eni shemi naj bi bil en MINIPLUG-TO-DIN cable vmes...
Kot nekakšen konverter ??
Sem mislil da je že kdo rešil ta problem pri sebi doma.
Ja zdaj sem vsaj zoožil problem.
Vem da je google.. sam če ne veš kaj točno v njega vpisat
Saj zato pa je forum ane, da mal povprašaš, mogoče že kdo to kdaj delal ali raziskoval.
Sva pa oba ugotovila da se da ane
Hvala za trud.
Vem da je google.. sam če ne veš kaj točno v njega vpisat
Saj zato pa je forum ane, da mal povprašaš, mogoče že kdo to kdaj delal ali raziskoval.
Sva pa oba ugotovila da se da ane
Hvala za trud.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD Live in domači kinoOddelek: Zvok in slika | 6911 (6148) | lowac |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27656 (14912) | psytoma |
» | Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10878 (10153) | T-Majo |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2360 (2091) | link_up |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3215 (2763) | ciper |