» »

Povezava dveh računalnikov z možnostji internet povezave

Povezava dveh računalnikov z možnostji internet povezave

Tomson ::

Problem je torej sledeč:

En računalnik ima ADSL povezavo, drugi ne. V računllniku ki ima internet imam dve mrežni kartici, ena gre na ADSL, druga na drugi računalnik, na laterem bi rad prek prvega uporabljal internet in seveda prek mreže z njima kak špil zaigral.

Naredim lepo postopek od začetka do konca , SET UP A SMALL NETWORK, na enem računalniku dam da dostopa neposredno do interneta in nudi dostop drugemu rač., naredim disketo in na drugem compu naredim obratno. Zadeva pride do konca, a na koncu ne dela.

Kdo ve mogoče kaj bi lahko bil problem?

Tnx!

pviran3 ::

Namestit je treba odjemalca za skupno rabo internetne povezave al pa bridge

Sem pingal računalnika in ugotovil da v eno smer dobim reply, v drugo pa ne ...

Kakšna ideja kako lahko to rešim?

Pri obeh računalnikih pri IPCONFIG pa dobim AUTOCONFIGURATION IP in SUBNETMask.

Ali imaš ip ročno nastavljen ali avtomatsko

Če je ročno, je dobro da sta si ip-ja podobna (v zadnji številki samo eno gor ali dol) maska pa mora biti enaka. Potem pa poskusi šenkrat

IPja sta avtomatsko nastavljena. Bom poizkusil še ročno.

Ali je čisto vseeno kakkšne številke si izmislim ali samo enega priredim drugemu?

Kaj pa Gateway pa DNS pa to ne rabim nič?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

hmm...

Nastavil IPje ročno, ista pesem, na enem računalniku dobim reply, na drugem ne ...

Prehod in dns strežnik pustiš prazno
IP in Maska:
Primer
IP: 10.1.2.70
maska:255.255.255.0

Na drugi mašini napiši ip enga višje - 71
maska naj bo ista

Če uporabljaš norton ali antivirusne programe jih onemogoči, saj prekinjajo network

ali si ping izvajal v dosu? (me kr tko zanima)
V dosu napišeš ping xxx.xxx.xxx.xxx (ip)

Ali napiše, da so se paketi izgubili?

Če daš išči računalnik, ga najde ali ne najde nič?

Ok, zadeva s pinganjem rešena, je bil na enem copmu vklučen Firewall in ni blo replaya.
Sedaj dobim reply na obeh računalnikih če pingam.

Še vedno pa ne dela internet na host računalniku ... Kako bi lahko še to uredil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

blblb ::

Share-aj svojo internet povezavo nato pa bi moralo delati

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Super vodič ...

Sicer sem že skoraj vse sam naštimal, nekaj malenkosti sem še moral popravit, drugače pa imam sedaj vse tako kot je v vodiču edino DNSsov nimam, ker jih nikjer ne najdem.

Ali je to vzrok da povezava še vedno ne dela?

A-L-E-N ::

jst mam doma isto zadevo s tem da sem Set up a home or small office network zagnal samo na računalniku kjer posredno dostopam do interneta na drugem, kateri je neposredno povezan na internet pa sem samo omogočil na mrežni, preko katere dostopam do interneta, uporabo interneta tudi drugim uporabnikom in zadeva je sama od sebe zalavfala...nobenih problemov. probaj ponastavt use nastavitve pa nared tko kt sm napisu in bi moral delat, drgač pa laufam xp-je na obeh compih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A-L-E-N ()

hmmm...

Zdaj sem sicer že vse nastavil. :(

Pa lahko pri povezavi ki jo imaš prek teh dveh računalnikov tudi špilaš špile prek mreže al ti dela samo internet?

A-L-E-N ::

prej ko sm meu še na enem w2k na drugem pa xpje sem neki probavu pa je ratal sam mam tok slabo mašino na tem k ma posredn dostop da se ne splača kej preveč mučt:() drugač bi pa moral tut zdej laufat sam se mi ne da kej preveč probavat..probi se povezat v špilu s tem da ip upišeš not..moral bi delat...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567925 (4754) c23po
»

Zna kdo povedat kaj je narobe?

181926 (1657) Pyr0Beast
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289557 (6493) bastadu
»

Dostop do omrežja dela in ne dela?!

51064 (983) TallCezar
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401880 (1452) mte

Več podobnih tem