» »

Triera & omejevanje prometa

Triera & omejevanje prometa

zerox ::

Zanima me, če se komu dogaja podobno:\ .

Kolega ima cca 3 tedne že težave z internetom. Na 20-30min mu za 10 sec. prekinja povezavo. Na trieri pravijo, da je z modemom ter povezavo vse ok.

Ko je lokalni serviser prišel preverit zadevo je omenil, da imajo na trieri od zadnjega sestanka neko nenapisano kvoto in te na nek način omejijo .. s tem prekinjanjem. (bojda tiste, ki zelo odstopajo(pri dl/ul), vzamejo pod drobnogled...potem pa jih omejujejo8-O )

anyone with same probs?

largie ::

kakšna pa je ta kvota, to je tudi povedal? da primerjam z mojim prometom. jaz nekih problemov s prekinitvami nimam, zaradi kakšne parminutne prekinitve 1x na mesec pa se res ne sekiram.
po moji kmečki logiki je takšno ravnanje s strani triere brez obvestila, javnega ali samo konkretnemu uporabniku, kršenje pogodbe in razlog za zavrnitev računa. lahko pa me kakšen pravnik popravi če se motim :)

Tomay ::

Triera pač je tako bolj nestabilna. Tudi meni vsake toliko ven vrže. Tako pač je. Upam, da se bo adsl kaj pocenil.
Voodoo 4Ever

CaqKa ::

hehe.. samo ti kratkotrajni izpadi ziher ne spadajo pod "omejevanje prometa" pa če te ima trieara še kako pod lupo. najprej dobiš imejl da pri tebi opažajo hudo velik promet.. kaj pa je dalje pa nevem.

te sta pa tomay in zeroxov kolega očitno iz enega čudnega okraja?

Kami ::

Jaz imam tudi triera in sem zelo nezadovoljen.Izpade imam na vsake nekaj časa (čisto različno, včasih kaki teden ni nič ampak to je zelo redko, včasih pa so izpadi na dva-tri dni).Včasih pokličem tja in vprašam kaj se dogaja, amapak oni vedno odgovorijo 'tukaj nam kaže da je vse ok, napaka mora biti pri vas in ne pri nas' amapak sem računalnik formatiral že zelo velikokrat...Drugi PC imam za server (psybnc, http itd) amapak ker je toliko izpadov je to skoraj nesmisel met...Komaj čakam da grem na ADSL.Nemore biti omejevanje prometa, kr si downloadam zelo malo...Premislite preden kupite internet pri trieri !!! Poznam več uporabnikov ki imajo enake probleme...

flipflop ::

Jst sem še kar zadovoljen. Prekine tudi pri meni včasih, sam ni nič kaj hudega. Kolk prometa pa maš, da misliš da te nekako omejujeo,čeprav ne vidim smisla v takšnem omejevanju?

haywood ::

Pozdravljeni,

Triera podatkovnega prometa ne omejuje. Prav želel bi si izvedeti ime 'lokalnega serviserja', ki širi takšne dezinformacije.

zerox, Tomay in Kami: prosim, da sporočite vaše naročniške podatke na e-naslov podpora[at]triera.net, da lahko preverimo status vaše povezave.

-H.

Soprano ::

Meni tudi dela dostop brez problemov. Izpadov praktično ni (ne štejem napovedanih).

Je pa imel kolega pred kratkim podoben problem (v Selnici) s prekinjanjem povezave, ki pa se je pojavljal samo občasno in ga je bilo težje locirati. Na koncu so mu zamenjali coax kabel do stanovanja, od takrat pa mu vse dela ok :D

zerox ::

Bom kolegu rekel naj še enkrat piše na podporo....
vendar glede na to kolikokrat je pisal.. in dobil ponavadi "standrden odgovor" (zaseden UL od p2p programov...tega imajo očitno kr na autreply), ko pa je končno uspel dopovedat , da se modem resetira so poslali tja serviserja...

aja.. pa še to.. zdaj mu dela cca 24 ur normalno...pač zanimalo me je le, če je tisto z omejevanjem res (ker bi bilo kršenje pogodbe)

hvala & lp :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zerox ()

Jaz sem dobil odgovor da je vse ok.Edino kaj mislim da bi lahko bilo je router.Bom še enkrat poslal e-mail na triera.Drugče mi je kabl boljši od adsl-a samo moti me prekinjanje...

Lp

bosstjann ::

ja router bi tut zanl bit

Sem sumil tudi to, potem sem ga enkrat zamenjal in je delalo nekaj časa vse ok brez izpadov...Nevem še točno, mogoče si bom postavo kakšen linux box kot router..Sicer mi je drugače 'navadni' router bolj ql, bom vido zaj če bom kakšnegega drugega sprobal...Ponavadi je rešitev izpada resetiranje routerja, včasih pa moram počakat nekaj časa da net spet začne delat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

@Kami: če praviš, da ti reset routerja reši problem, potem je ziher problem v routerju in ne modemu =)

najprej se pametuje kak ne dela zdaj pa kr naenkrat dela al kaj in je napaka na tvojem routerju?

triera prav vredi špila in sploh nevem zakaj jo eni po vaši krivdi v drek tišite.

AngelOfDeath ::

Če komu ne dela vredu net pri trieri še vedno lahko piše na podpora@triera.net in zahteva da pride serviser k njemu in preveri če je kaj narobe ali ne.

Kaj se pa tiče omejevanja prometa pa prvič čujem to.

TyKee ::

CaqKa se strinjam.

Ob polnoči so odpravli težave v enem koncu štajerske in to prav včeraj! Vsaka čast serviserjem.

Haywood najlepša hvala, nisem pričakoval takšnega odziva, sem mislil da bo se zjutraj uredilo.

Lp.

Bakunin ::

Drugče mi je kabl boljši od adsl-a samo moti me prekinjanje...

yep...sioff adsl skoz prekinja. >:D

MilanZ ::

Lepo pozdravljeni neki.

Sem nov tukaj in ko sem prebiral malo topice, sem naletel tudi na tega.

Verjetno se vam bo zdelo malce smešno, ampak tudi meni se dogaja podobno, kot je zerox napisal, da se to dogaja njegovemu kolegu... neki

naj vam opišem moj problem malce bolj podrobno,
modem deluje vse super in fino, imam črnega Terayon (pravi kabel veteran) :D, potem pa se je pred kakim tednom mogoče prej začelo dogajati to "resetiranje" modema ( prej nisem mogel opaziti, me ni bilo doma, morje pa to 8-) ), modem deluje normalno, vsaj na pogled normalno, potem pa kar na enkrat se vse skupaj ustavi, vse lucke na modemu utripajo, kot vedno, nato pa se za 10s izklopi lučka za cable (se pravi, kot da bi zmanjkalo kablske, btw v tem casu na TV ni tezav neki... torej da nadaljujem, po tem resetu seveda se čez nekaj trenutkov stanje normalizira in lahko uporabljam internet normalno naprej, kot prej.

Te prekinitve so zelo nadležne, ker so ravno tako dolge, da me diskonekta iz irca in recimo pri .torrent datotekah izgubim uporabnike, ki sem nanje povezan neki...

Stanje je pa zelo različno, včasih sem brez takih in podobnih restevo lahko cel teden, so pa tu časi, ko sem več offline kot online zaradi teh prekinitev neki...

Torej ravno danes, po dolgem času bittorrent dosegel malo višjo hitrost od 80kb/s neki, je pa temu takoj sledil reset, naključje pa takšno, če bi bil vražjeveren bi si mislis, da zato, ker je nekaj časa downlovdalo 66,6kb/s ;) , pa sem imel sedaj mir skoraj 2 dni.

neki
Glede tiste kvote tudi jaz prvič slišim, da "je" pri trieri kaj takega, upam da ni in tudi v prihodnosti tega nebo!

Lep pozdrav,
MilanZ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

@MilanZ: kot je že višje zgoraj napisano, pokliči ali pošlji mail na Trierino podporo, saj ti le oni lahko preverijo stanje povezave =)

Promet pa se ne omejuje. Isto so eni pametnjakoviči govorili za Siol, pa tudi tam temu ni bilo tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

MilanZ ::

Torej da vam, kako se je rešila moja zgodba :)
Težava ni bila v liniji, ampak vso to prekinjanje je povzročal modem, ki ga je obiskala ga. Strela nekaj časa pred tem. Modem je bil tudi star 5 let, tko da mislim, da je odsluzil svoje, R.I.P

Sem poklical gospode na trieri, so poslali serviserja, zamenjali modem, šopa normalno dalje, kot je treba!

Res hvala fantom na trieri, so v enem dnevu zrihtal vse, da je blo tko kot prej. Pa še nov modem sem dobil, ki ne zgleda tako slabo, oni beli Thomson mi niso všeč. :D

LP,
MilanZ

Tilen ::

Koliko si pa placal za nov modem?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

AngelOfDeath ::

1k +2letno pogodbo

zdaj ko je akcija :)

Jakka ::

Kami: ne mislt, da se take stvari kot tebi uporabnikom siol adsl-a ne dogajajo in da ti bo adsl 100% gotovo dobr delu.

Triera pa promera gotovo ne omejuje, kaj vse vam pade na pamet. :D :D :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4359 360 361 362 )

Oddelek: Omrežja in internet
180762725202 (8428) MrStein
»

Broadband za vsakogar

Oddelek: Novice / Ostale najave
464209 (2605) Tomi
»

Občasni nekajminutni izpadi Arnesa preko kabla?! (strani: 1 2 )

534148 (3193) bastadu
»

Pomoč! ADSL vs CABL!!! (strani: 1 2 )

515611 (4708) darkolord
»

SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
17210825 (10825) hruske

Več podobnih tem