» »

Darilo ob desetletnici Opere

1 2
3
»

BaRtMaN ::

Wand ti verjetno ni delal vedno, ker si naštimal, da ponudi login le na točno določeni strani in ne na celem serverju oz domeni.

Odpiranje strani v neaktivni zavihek pa je zelo enostavno: middle click oz. button click.

Glede drag&dropa slike: Imaš tudi mnogo hitrejšo možnost kot shranjevanje slike in odpiranje, namreč desni klik > Save image to clipboard, potem pa v grafičnem editorju prilepiš.

HairyFotr ::

Nekdo je zgoraj spraševal za GMail notifier...

Gmail podpira RSS sporočanje za nove maile. Torej, greš na gmail stran in klikneš RSS ikonco v naslovni vrstici, vpišeš svoj pasword in si prijavlen na feed.

iskra ::

Nisi lih pozorno prebral oz. ne poznaš Gmail notifierja. Potrebujem samo informacijo, če imam nov mail in od koga, brez da odpiram nov zavihek. Oglej si slike v mojem postu za boljše razumevanje. RSS feed prinese samo še več dela, ker je treba odpreti nov zavihek, pogledati sporočila, klikniti za povezavo, če hočem videti priponke in spotoma še vtipkati geslo v Gmail Log-in okno.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

CaqKa ::

gugl talk si inštaliraj. utripne ko pride novi mejl.

iskra ::

Mah ne ... Mam vse stike na MSNju - šparam procesor za druge zadeve. Sem pa raztalal ful povabil folku za gmail, tako da če se uresničijo govorice o plačljivosti MSNja, gremo lahko vsi v eni uri na Google talk :) No sej bomo šli tako al drugače, ko dobi Google talk vse ude, ki jih ima MSN.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

kriko1 ::

@hokuto: Verjetno si za wand uporabil naj shrani info za le to stran, ne za celo domeno, zato imaš tako obnašanje pri prijavi. Drugače pa se wand hitreje sproži z ctrl+enter, ali pa si naštimaš nekaj svojega.

Shift+click ne vem če se da naredit, stran
http://nontroppo.org/wiki/EditingINIFil... trenutno ne dela. Se mi zdi da je tukaj opisano neki glede tega. Opera ima nastavitve za tipkovnico / miško ločene, zato se jih ne da mixat tam v UI nastavitvah. Drugače pa imaš middle click, ki omogoča nalaganje linkov v ozadju, meni se zdi bolj preprosta uporaba le tega. Drugače pa ima shift + click nek drug pomen, ctrl + shift + click, pa tisto kar bi ti rabu. En - za opero tukaj. Se strinjam.

Drag & drop: Poskusu sliko dragat na namizje in mi lepo ponudi menu: copy / link / cancel. Vem da to mora delati tudi v win ker sem uporabljal, vendar nazadnje je bila to verzija 7 ko sem bil še na win.

CaqKa ::

jaz se nebi čudil, če bi oni mejl in ideja o plačljivosti msnja prišla iz gugla ;)

M-man ::

Ker se ravno talajo nasveti, bi vprašal, če se da slučajno izlopiti rumene oblačke, ki s pojavijo, ko greš z miško čez link (Address. http://www...)?

Drugače pa samo še čakam, da pride Opera Mini - uradno.:\
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Roadkill ::

No mene pa zanima, če obstaja plugin, ki bi ti omogočal, da inforcaš svoje barve na stran in da stranem onemogočiš resizanje oken in podobne stvari. Včasih je to delal configuration toolbar extension.
Vem, da tak extension mora obstajat, pa se mi ne da brskat kateri.
Ü

kriko1 ::

@ M-man:
Tools->Preferences->Advanced->Browsing->Show tooltips

BaRtMaN ::

Roadkill: V nastavitvah za JavaScript imaš možnost za to izklopit (Preferences > Advanced > Content > JavaScript Options... ).

Za lasten stil pa imaš na voljo author mode ali pa user mode, za vsakega naštimaš kar ti paše, tudi lasten CSS, recimo: Preferences > Advanced > Content > Content options...

Roadkill ::

Mnja, samo jaz bi rad en toolbar s checkboxi, kjer bi inforcal lastno ozadje lastno veliost texta n podobno le, ko bi hotel. Tako kot je bilo to v tistem toolbar extensionu urihtao... sej če kdo slučajno ve kako se sedaj imenuje.

Drugače me pa še zanima, kako bi svrollal za eno stran dol s pomočjo koleščka. Včasih si pritisnil shift in scroolwhele in je šlo za en page dol/gor, sedaj pa se premika po historyju. To je predvsem uporabno, če moraš prescroolat velike količine texta, pa se ti ne da end pritisnit. :)
Ü

kriko1 ::

Spacebar, mouse gesture za scroll pa ne poznam.

ender ::

Roadkill: shrani svoje CSSje nekam na disk in jih dodaj v [Local CSS Files] v operadef6.ini, potem pa uporabiš puščico na gumbu Author mode (pa v Peferences->Advanced->Content->Style Options obkljukaj My style sheet pod Author mode, da boš lahko te CSSje uporabil brez da bi izklopil originalne).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla v Firefox prinaša VPN

Oddelek: Novice / Brskalniki
348128 (6077) Key Quest
»

Mobilna Opera presegla sto milijonov uporabnikov, prihaja na iPad

Oddelek: Novice / Brskalniki
254898 (3818) hamax
»

Izšli Opera Mini in Opera Mobile

Oddelek: Novice / Windows Mobile
337482 (6084) monaco
»

opera in konczola(cmd)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91356 (1204) gigi33
»

internetni brskalnik

Oddelek: Programska oprema
323902 (3472) M.B.

Več podobnih tem