» »

število ljudi

število ljudi

Vesoljc ::

Trenutno na našem preljubem planetku prebiva slabih 6 giga dušic. Če odmislimo reinkarnacijo, koliko duš je bilo na našem planetku od začetka naše vrste?

[polepšal, napravil razumljiveje -- m.]
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
  • spremenilo: Marjan ()

BigWhale ::

Se kake tri milijarde vec? Tko na uc?

@marjan
ccc...
pa ne sumnikow |O

@bw
ne vem ne vem, zato pa sprasujem. je res tako malo?

Hm, zmotil sem se...

Tukaj pise, da sem se zmotil za kakih 97 mrd.

Huh, tole je pa tudi mene precej presenetil :)

se mi je zdel da nas je blo mal vec ;)

Saj na tem linku pise v bistvu, da se ze kar nekaj casa govori, da danes zivi 75% vseh prebivalcev nasega planeta... Sem tudi jaz ze zasledil to... Sem iz tega izhajal. Zmotno... ;)

Thomas ::

Kako 75%?

Kako morš take klatit?

Pa a mate v vaši družini manj mrtvih kot živih?

[izbrisana žaljivka! -- m.]
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Marjan ()

Cca 100 milijard.

Double_J ::

LOL!

Danes živi manj ljudi kot jih je živelo včeraj in predvčerajšnem skupaj.

No kot prejšni teden definitivno.:)
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Da smo natančni. V preteklih treh dneh je živelo 100 tisoč ljudi več, kot jih živi danes.
Dve šivanki...

huda cifra...

koliksen je pa ratio? kot kaze v prid gospe sz koso :|

Kolkor jaz vem, vsak dan umre 150.000 ljudi, rodi pa se jih okoli 350.000.:)
Dve šivanki...

+200k per day :O

Prav da je moderator skorigiral moj post. Jasno, bil sem totalno nevzgojen. Ampak sem totalno fasciniran nad tem, kako eni podzavestno verjamejo, da je svet star toliko kot oni. Pa da to pride kar nenadoma na dan!

Ampak pustmo to.

Trenutno se ladja prebivalstva giblje tako, da milijarda več ljudi bo ravno v najrevnejših državah v dobrem desetletju. Težava, če se mene kej vpraša. Velika.

Thomas, nevem ce je to taka huda tezava. Ja, je po svoje ampak imam obcutek, da se bodo stvari uredile. Ko je Evropa bila prenatrpana so se ljudje zaceli seliti v Ameriko in jo precej hitro poselili. Zdaj sicer ne vem kam se bi se preselili ampak, populacija se bo zreducirala.

Kuga? Vojna? Naravna katastrofa? Upload? Ah, nekaj ze bo. Se vedno so se zadeve spravile v eno ravnovesje same od sebe. :)

A. Smith ::

A veste, kaj je najboljša obramba proti pretiranemu razmnoževanju ljudi?
GLOBALIZACIJA (-->kapitalizem)!
Ne verjamete? Kakšna je povprečna rodnost v Sloveniji? V EU? ZDA? Razvitem svetu? Precej nizka pomoje.
Scenarij: Kitajska bo kmalu zraven, asimilirati moramo "samo še" Rusijo, Afriko in latinsko Ameriko, potem bo rodnost "pod globalno kontrolo".

Ljudje ne bodo imeli otrok, ker si jih ne bodo mogli privoščiti / jih ne bodo hoteli, ker bodo hoteli lagodno živeti ipd.

Sicer o globalizaciji in kapitalizmu, ki ga le-ta prinaša nimam pretirano dobrega mnenja, ampak za nekaj je pa kot izgleda le dobra:D .
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Zheegec ::

Kar se tiče globalizacije je ta že kar precej vplivala na zmanjšanje prebivalstva v Afriki.
Privatizacija vodnih virov v Afriki je zakon, kdor je imel denar jih je pokupil, ostali pa so ostali brez vode (torej posledica je blagodejno zmanjšanje števila prebivalstva), država je pa lahko odplačala nekaj svojih dolgov (katerih G8 (7 najbolj razvitih držav + Rusija) noče odpisati, pa čeprav ima 8 najrevnejših afriških držav dolga SKUPAJ za 1/2 Iraškega, HKRATI pa ta dolg znaša skoraj toliko kot njihov PRORAČUN in namesto da bi kaj namenili za šolstvo morajo veliko denarja dati za odplačevanje obresti).
Volk sit in koza mrtva bi rekli :O
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

No, Afriške milijarde dolarjev so končale pri njihovih mafijskih elitah. Bi jim posodili tisti denar ali ne, ga morajo zdaj vrniti ali ne - ni dosti razlike.

Afriški memeplex je stabilen, četudi za ceno milijonov njihovih življenj. Da jim je "Zahod vsega kriv", je prazen izgovor.

Tako Afričani kot Arabci so posebno trd oreh, če jih hočeš civilizirat.

Big Whale,

> ampak imam obcutek, da se bodo stvari uredile.

Ja, se bodo. Upam samo da lepo. Doslej se je urejevalo to tako, da je večina od tistih 100 milijard umrla preden so sami imeli otroke. Vzrok so bile pa predvsem infekcijske bolezni in lakota. Tudi plenilci. TEGA nočemo več.

Zheegec ::

Thomas - no comment, bom raje kar takoj nehal, nima smisla razpravljati še naprej.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

V Afriki SO področja, kjer je umiranje otrok pred 5 letom "poglavitna kontrola rojstev". Še vedno in to neprekinjeno od prazgodovine dalje.

Tukaj govorimo samo o številkah in dejstvih. Izpodbijaj te, če hočeš. Ne pa apelirati na neko "politično korektnost".

attackiko ::

asimilirati moramo "samo še" Rusijo, Afriko in latinsko Ameriko, potem bo rodnost "pod globalno kontrolo".
Kje si pa ti tuki Rusijo najdu.. oni izumirajo še hitreje kot mi.

Drugač pa bolezni + lakota v Afriki že pobijejo ogromno ljudi.. samo se vseeno presnet hitro množijo.

nicjasno ::

Problem je tudi Indija.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Problema za nelinearno zgodovino ni. Za linearno (ali celo konstantno) pa seveda je. Milijarda ljudi, ki nima virov. Vojna velikih razsežnosti je v "linearnih razmerah" slejkoprej nujnost.

Phil ::

Sila žalostno da je v Afriki (...) toliko lačnih ljudi. Mogoče se zdi neodgovorno da razviti svet ne stori več, samo dokler ne bo nanotehnologije jim ne more nihče pomagati. Hrana, ki se jo pošlje dol na dolgi rok povzroči le še več trplenja. Menihi so IMHO še najbolj učinkovita oblika pomoči.
LP

nicjasno ::

cman: ne glede na to kaj bo zahodni svet naredil, koliko milijard bo poslal dol, bo situacija ista, dokler se miselnost in nacin zivljenja ljudi tam doli ne bo premenila. Menihe bodo pohrustali, ne poslusali.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

Dejansko so kakšni krščanski menihi, prostovoljski učitelji in zdravniki edini, ki tam delajo kakšno razliko na bolje.

Zadnje čase se jim slabo piše, ker je nasilje proti vsem tem ogromno. Le kdo ga spodbuja? Islamski sveti možje, predvsem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sedem milijard nas je (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
26543283 (36426) CaqKa
»

Umrl nobelovec dr. Norman Ernest Borlaug (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
637210 (5906) Thomas
»

Izgon belih farmarjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1006593 (5299) Thomas

Več podobnih tem