Forum » Zvok in slika » povezava dvd - receiver- videorecorder -tv
povezava dvd - receiver- videorecorder -tv
gregor ::
Pozdravljeni.
Kako najbolj enostavno (in kvalitetno) povezat zgornje komponente , da bo vse prav delovalo
hvala
lp
Kako najbolj enostavno (in kvalitetno) povezat zgornje komponente , da bo vse prav delovalo
hvala
lp
CaqKa ::
na receiverju imaš več vhodov (upam)...
enga VCR enga TV in enga DVD.. mogoče še kakega.. recimo CD
na VCR priklopi zvok od videorekordera
na DVD zvok od videa
na TV pa zvok iz televizije.. kar bo verjetno malo težko ker bo na tvju zmanjkalo izhodov (predvidevam da imaš dva scarta na tvju)
video rekorder in dvd poveži s scartom na tv...
sedaj imaš dve možnosti... zvok iz dvdja ali videorekorderja lahko predvajaš na zvočnikih vdelanih v TVju ali pa na onih ki so priklopljeni na receiver..
odvisno od tvojih potreb daj enkrat televizijo na mute pa štelaj na receiverju ali obratno če boš zvok predvajal na tvju..
enga VCR enga TV in enga DVD.. mogoče še kakega.. recimo CD
na VCR priklopi zvok od videorekordera
na DVD zvok od videa
na TV pa zvok iz televizije.. kar bo verjetno malo težko ker bo na tvju zmanjkalo izhodov (predvidevam da imaš dva scarta na tvju)
video rekorder in dvd poveži s scartom na tv...
sedaj imaš dve možnosti... zvok iz dvdja ali videorekorderja lahko predvajaš na zvočnikih vdelanih v TVju ali pa na onih ki so priklopljeni na receiver..
odvisno od tvojih potreb daj enkrat televizijo na mute pa štelaj na receiverju ali obratno če boš zvok predvajal na tvju..
gregor ::
Caqka , hvala za odgovor
Sem v fazi nakupa hisnega kina tako da imam trenutno samo tv ,ki pa ima samo 1 scart.
Torej je potem verjetno mozna povezava dvd na tv preko scarta in videorecorder na tv preko antenskega kabla
Ali se motim ?
ps
ce sem napisal kaksno neumnost mi opravicite saj ravno nisem na tekocem glede povezav teh komponent
hvala
Sem v fazi nakupa hisnega kina tako da imam trenutno samo tv ,ki pa ima samo 1 scart.
Torej je potem verjetno mozna povezava dvd na tv preko scarta in videorecorder na tv preko antenskega kabla
Ali se motim ?
ps
ce sem napisal kaksno neumnost mi opravicite saj ravno nisem na tekocem glede povezav teh komponent
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VHS z eno ali več glavamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1889 (1117) | andrej007 |
» | ZVOK-Dolby TrueHD,DTS-HD Master Audio,DTS HD High ResolutionOddelek: Zvok in slika | 4415 (4011) | OK.d |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34723 (17494) | josko674 |
» | Kako kupiti vse za tv, kino, računalnik, surroundOddelek: Kaj kupiti | 2791 (2424) | Hevidi |
» | Kabelska TV na S-video in?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1647 (1414) | -Jani- |