» »

Problemi z diskom?

Problemi z diskom?

tec ::

Zadnje case se mi pojavljajo neki cudni problemi na compu. Pred tremi tedni sem menjal plosco in na novo posnel winxp. Ze od zacetka mi je vse skupaj sumljivo delovalo. Windows si ni uspel zapomnit postavitev ikon, pogleda in podobno. Potem mi je zacel javljali napake v neki fajlih od dolocenih programov. Prvo Fireworks, potem Corel in drugi programi. Windows javi corrupted file in da naj naredim chkdisk. Ce hocem naredit scandisk od C particije pravi da winows ni uspel koncat scandiska, po tem ko naredi Phase 1.
Glede na to, da je plosca nova (abit nf7s) in nov OS, bi jest rekel da je kriv disk (SATA seagate 120gb). Ko sem menjaval plosco sem tudi precekiral disk z njihovim orodjem pa je ni javil nobenih problemov. Sem pa enkrat nazaj laufal nek online seagate disk check, pa mi je javil neko napako na particiji (ntfs). Zdej, preden grem jest kompletni disk bakupirat in formatirat pa ne vem kaj se vse, me zanima ce lahko ta disk se kako pregledam. Problem je v tem, ker mi seagate tool ne najde nobene napake.
Poleg vsega me pa matra, da bi OS laufal kar na 80gb ATA disku, zraven pa se 2x120 na SATA.
sedaj imam:
C,D = segate sata 120gb
E,F = maxtor ata > serilel sata 120gb
G,H = maxtor ata 80gb
I,J = backup disk
Vsi majo NTFS

Gre se mi SAMO za stabilnost in sploh ne toliko za hitrost, zato me zanima, ce je bolj varno das winse na ATA 80gb maxtorja?

Hvala

xenon74 ::

Po vsem kar si napisal bi rekel premalo štroma oz. nihanje v napetosti! lahko na plošči zaradi števila priklopljenih naprav ali pa na napajalniku! Kot vidim imaš štiri diske, verjetno še dve CD/DVD enoti, če imaš tudi slote za ram vse zasedene in hudo grafo in navit procesor, potem je najverjetneje da plata pije elektriko na max. in zato prihaja do nihanj.

X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

tec ::

Aham..pred kratkim se mi je skuril 550w napajalc...pa sem zacasno dal notr 350 noname. Grem danes po novega, pa da vidim, ce bo kaj bolje. Sicer se pa tale res greje.
Sam se zmeri mam napake na file systemu.

Results for volume C: (NTFS)
Volume Label:
Volume Size: 20.97 GB
Some files on the volume are open. This may effect the accuracy of the file system check and result in false errors.
The file system contains errors that need to be repaired.

Tole dobim od seagate online checka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493846 (3099) Stoyc
»

eno vprašanje glede diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
91476 (1321) ~Speed
»

Zakaj mi ne ponudi opcije formatiranja v FAT32 ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51117 (1038) sinko999
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18414328 (9932) matrix2
»

120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
503673 (2848) mamut

Več podobnih tem