Forum » Navijanje » abit nf7 modifikacija voltaže
abit nf7 modifikacija voltaže
powr ::
zanima me če ima kdo link doi kakega tutoriala za izdelavo modfifikacije voltaže na plošči abit nf7s
na morphlingovi strani sem zasledil eno sliko kako naj bi to zgledalo
prosim za več informacij in seveda če kdo ve kaki so rezultati
na morphlingovi strani sem zasledil eno sliko kako naj bi to zgledalo
prosim za več informacij in seveda če kdo ve kaki so rezultati
Jackal ::
Veliko modifikacij napetosti za različne matične plošče in grafične kartice je zbranih v lepljivi temi Preberi me.
Sicer pa tukaj je povezava naravnost na stran z modifikacijo.
Sicer pa tukaj je povezava naravnost na stran z modifikacijo.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
hvala za koristne linke jackall
no moj namen je doseči večji overclock od mojega trenutnega
imam abit nf7s v2.0
athlon 2.5+ barton
333mhz ram
zaenkrat mi je uspelo doseči 2300mHz in bi rad dosegel še kaj več
zaenkrat hladim z zrakom (63° full load) a si mislim omisliti vodno hlajenje
vse ideje so dobrodošle :)
no moj namen je doseči večji overclock od mojega trenutnega
imam abit nf7s v2.0
athlon 2.5+ barton
333mhz ram
zaenkrat mi je uspelo doseči 2300mHz in bi rad dosegel še kaj več
zaenkrat hladim z zrakom (63° full load) a si mislim omisliti vodno hlajenje
vse ideje so dobrodošle :)
Ja v vsakem primeru boš rabil boljše hlajenje, če hočeš doseči še višje navitje. V primeru da nameravaš narediti modifikacijo napetosti na čipovju plošče, je pomembno tudi zelo dobro hlajenje glavnega čipa (severnega mostu).
K stabilnosti pa pripomore tudi hlajenje napajalnega dela plošče - MosFETov. To se lahko kar precej pozna pri stabilnosti napajalne napetosti za procesor. Še posebej pri vodnem hlajenju je treba poskrbet za boljše odvajanje toplote od MosFetov, saj potem ne bo več prepiha, ki ga zdaj povzroča procesorski haldilnik.
K stabilnosti pa pripomore tudi hlajenje napajalnega dela plošče - MosFETov. To se lahko kar precej pozna pri stabilnosti napajalne napetosti za procesor. Še posebej pri vodnem hlajenju je treba poskrbet za boljše odvajanje toplote od MosFetov, saj potem ne bo več prepiha, ki ga zdaj povzroča procesorski haldilnik.
ne prepih v mojem računalniku bo ostal
3 12cm ventilatorji pihajo not in 3 ven
samo stišal jih bom tako dajih bom vezal na 5v napajanje
na mos fete sem že prilepil hladilna rebra in na north bridge tudi
tako da to ne predstavlja problema
south bridge bom pa hladil z vodo ko bom naredil vodno hlajenje
trenutno imam problem pri višjih overclockih ker ko povečam kratnik npr na 2400mHz se računalnik ugasne (ne zaradi pregrevanja ali zaradi prešvoh napajalnika) in začne piskat (tilulilu)
ve kdo kaj je vzrok tega? in kako bi to odpravil?
3 12cm ventilatorji pihajo not in 3 ven
samo stišal jih bom tako dajih bom vezal na 5v napajanje
na mos fete sem že prilepil hladilna rebra in na north bridge tudi
tako da to ne predstavlja problema
trenutno imam problem pri višjih overclockih ker ko povečam kratnik npr na 2400mHz se računalnik ugasne (ne zaradi pregrevanja ali zaradi prešvoh napajalnika) in začne piskat (tilulilu)
ve kdo kaj je vzrok tega? in kako bi to odpravil?
A ne bi bilo bolje, da bi z vodo potem hladil northbridge (to je tisti, ki je bliže procesorja). Za južnega je pa dovolj samo hladilno rebro.
Lahko, da hočeš it s procesorjem čez mejo, ki jo še zmore. Vsi pač ne zmorejo 2400MHz. Lahko, da je kriv tudi napajalnik. Nič nisi napisal, kakšen je. Pri nForce2 matičnih ploščah sta precej pomembni 12v in 5V linija, s katerih se namreč napaja procesor.
ja sej sem mislil northbridge
napajalnik imam lc 550W
3v in 5v linija ima 305W
12v pa ostalo
napajalnik imam lc 550W
3v in 5v linija ima 305W
12v pa ostalo
aja še to sem pozabil napisat dokler nisem menjal napajalnika prej sem imel (macrona 300W 150Wna 3 in 5v liniji) se mi je comp ugašal že pri 2300 tako da sem imel stabilen overclock na 2200
zdej pa se isto dogaja na 2400
mislim da bi problem rešil če bi chipsetu povišal voltažo za cca 0,5v kar v biosu ni več možno
zdej pa se isto dogaja na 2400
mislim da bi problem rešil če bi chipsetu povišal voltažo za cca 0,5v kar v biosu ni več možno
ru7 ::
Sicer ne vem za AN7, samo jst mam B2500+ in pa NF7-S pa rabm za 2400Mhz: 2V Vcore ter na čipsetu 1.7V. Jst na tvojem mestu 2V ne bi šu z box kulerjem
sej planiram vodovodno instalacijo dat not
samo kot pravim se mi proc ne segreje čez 63° imam pa tudi cpu shutdown temp na 75 v biosu tako da pomoje to ni nevarno
aja proc pa filam z 2.1v
2300
200mhz fsb
x11.5
cpu/fsb 6/6 (400mhz)
cpu 2.1v
ddr 2.8
chipset 1.7
agp 1.5
sporoči mi prosim tvoje nastavitve mogoče sem se pa napačno lotil zadeve kar sploh ni izključeno
samo kot pravim se mi proc ne segreje čez 63° imam pa tudi cpu shutdown temp na 75 v biosu tako da pomoje to ni nevarno
aja proc pa filam z 2.1v
2300
200mhz fsb
x11.5
cpu/fsb 6/6 (400mhz)
cpu 2.1v
ddr 2.8
chipset 1.7
agp 1.5
sporoči mi prosim tvoje nastavitve mogoče sem se pa napačno lotil zadeve kar sploh ni izključeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43503 (16287) | peter_ki |
» | Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10084 (6705) | MEDENA |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4539 (3565) | s5cougar |
» | Kako do čimboljšega delovanjaOddelek: Navijanje | 1982 (1490) | Tugo |
» | Koliko porabijo procesorji?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1273 (962) | DjTonic |