» »

Kateri avtozvočniki za Pioneer 3600 na polico v Renault 19?

Kateri avtozvočniki za Pioneer 3600 na polico v Renault 19?

Bobb ::

Katere zvočnike predlagate za Pioneer mp3 3600 v Renaultu 19 na polico? Da bo soliden bas in lep zvok za dance pop rock glasbo, srednji cenovni razred?

Lp Bobb

Olajuwon ::

Kupi ene elipsaste trosistemske pioneer zvočnike. Jaz osebno ti predlagam, da kupuješ zvočnike iste firme kot radio. Sem pri več folka opazu, da če imaš vse konponente avdio sistema istega proizvajalca, bo sistem bolje deloval in bo bolje izkoriščen.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

jest10 ::

Olajuwon:
Ne stresaj buč!! Še celo bolj je priporočljivo, da so komponente od različnih proizvajalceu- tako lahko dobiš najboljše za svojo ceno.

Bobb: Glej za ovalne 2-3sistemce ali 20-25cm okrogle trosistemce.
Drugače si pa vabljen na www.avtoakustika.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

laibachnsk ::

Jest sem kupil zvocnike pioneer 250w(razmisljal sem da bi kupil 300w,zato ker je razlika v ceni 2-3tisočaka, ampak prodajalec me je prepričal da je to preveč in da bi imel popačen zvok).
Moj avto je isto R19 hatchback,avtoradio imam pioneer deh-4400r (4x50w mosfet)
Zvok je res enkraten in ti res priporocam iste zvocnike.
Samo pazi polica je tudi vazna,ce si iz LJ.ti priporocam hobi program na Kodeljevu,polico iz dobrega,teškega lesa mi je naredil v 5 minutah.

jest10 ::

laibachnsk:
Tvoj prodajalec je po domače povedano glup. Tudi če bi kupiu tiste "kao" 300W zvočnike nebi imeu nič bolj popačenega zvoka kot s temi, ki jih imaš. V obeh primerih bi zvočnik dobivau enako moč od radija, razlika v glasnosti bi bila lahko le zaradi različne odzivnosti zvočnikou. Skoraj vedno pa tudi velja: dražje kot je bolje igra.
Če priklapljaš zvočnike na radijo je itak brez veze gledati moč zvočnika- noben avtoradijo ne mora dati več kot 25W RMS moči, ponavadi je moč okoli 15-20W. In tudi vsi ti 200W in podobni zvočniki so v resnici kake 50-80W.
Raje glejte odzivnost zvočnika in če se le da kupite zvočnik, ki ste ga že slišali igrati.

Bobb ::

Ok, zadaj recimo 250w pioneer (pravijo, da so boljši okrogli kot elipsasti?), kaj pa v sprednja vrata? Neke 10cm, ali ne?

jest10 ::

Največje kar ti še paše v njih. Odvisno koliko denarja si pripravljen dati.
Če hočeš nekaj poceni tako na nekaj špila potem vzemi 2 sistemske zvočnike.
Če bi pa rad malo boljšo kvaliteto vzemi pa ločene 2sistemske zvočnike-bas za v vrata, visokotonce za v ali na armaturko.

kajzer ::

Najboljši sistem je takle:
Twiterji (visokotonci) v armaturki zgoraj, 16ke (basi) spodaj v vrata in sub zadaj v prtljažniku. Vse to pa zvezano na ojačevalec.

Če imaš spredaj visokotonce in zadaj tro- ali tvosistemce zvok ni OK, saj prihajajo visoki toni iz zadaj in spredaj in zato bo zvok od zadaj "zaostajal" za tistim od spredaj, ker ne sediš na sredini.

Drugače bom pa js tut (še verjetno tale teden) tako naredu. Ene trosistemce zadaj, spredaj pa verjetno samo TW preko kretnice. In vse zvezano na radio.

Binji ::

Jst ti lahko prodam tele: Magnat Traveller 3200 za 5.000sit (novi so 11.000). So pa rabljeni kaksne 3 mesece, po tem sem jih mel spravljene v original skatli. So brezhibno ohranjeni, mozno jih je sprobat, dosegljiv sem pa al v okolici Postojne ali pa v Ljubljani.
tel. 031-408/752
email: binji@email.si
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

matic ::

tako kot ti je svetoval Kajzer!
> Najboljši sistem je takle:
> Twiterji (visokotonci) v armaturki zgoraj, 16ke (basi) spodaj v vrata in sub zadaj v prtljažniku. Vse to > pa zvezano na ojačevalec.

Ce bos imel zvocnike na polici se bo tudi dosti hitreje zgodilo da bos imel razbito zadnjo sipo, tvoja polica v avtomobilu pa bo zginila. Poelg tega pa se kaj drugega kar jim bo pri roki.

Ce rabis zvok le da malo spila potem kul... sicer pa ce hoces da je res ZVOK upostevaj Kajzerja in poglej kaksen sistem ima vsak v avtu ki je vsaj malo audiofila...

poglej se na: www.avtoakustika.com
-----------------------------------------
podpis: _____________

laibachnsk ::

17cm zvočniki grejo v vrata od R19 brez kakršnihkoli problemov in kar se zvoka tiče ne rabiš nobenega ojačevalca ker je tudi brez njega močen zvok.Ojačevalec res ne rabiš,pa še nobene skrbi ne boš imel ali ga bodo ukradli ali ne.!
Še nekaj jest imam ovalne zvočnike odzadaj in res dobro nabijajo.
Kar se tiče okroglih vzamejo manj placa.

dwinxp ::

Kar se tice kao da ti ukradejo zvocnike k jih vidijo da so hudi.....jst si bom tko nrdu.....pac polica narjena iz masivnega lesa in navhu prevlecena pac s nekim blagom ki se ujema s tistim v avtu in s tem tudi prekril zvocnice...seveda to blago je ful tenko in lepo.... :D :D sm vidu to foro pr sestri v avtu ji je fant postimu.... :D zadi pa so 3-sistemci od Magnata 300W pa prou lepo igrajo, res enkraten zvok :D in se tko receno nevidno so :D :D

jRk0 ::

nikakor ne trosistemcov na polico:)
16+TW spredaj!
pusti polico na miru, al pa daj na polico neke 13ke slabse, tolko da bo malo prostorskega ucinka:)

sem jaz bil tudi pri takih vprasanjih pa so me naucili pa sam sem ugotovil da je precej boljse spredni sistem met porihtan kot pa nekaj na polici. danes sem glih nove dobil:)
You fuck up once, you loose two teeth.

dwinxp ::

no ja vi se spoznate na to:\ :\ , sam zame je tak zvokec ku ga daje ozvocenje v Ibizi od sestre prou hudo :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711187 (6434) dottor
»

Kakšno akustiko v avto?

Oddelek: Kaj kupiti
362768 (2038) Sisho
»

kam zvočnike v avtu?

Oddelek: Zvok in slika
124273 (4042) Scorpia
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252115 (1934) _Dejan_
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525777 (4183) dunker

Več podobnih tem