» »

suse 9.1 + windows = ni sans

suse 9.1 + windows = ni sans

SleepLess ::

no stvar je sledeca, zelim imeti dual boot mashino ker windowse nujno rabim za 2 programa ki jih v linuxu nikakor ni mogoce poganjati. imam sataraid in ce si instaliram prvo windowse pa pol linux ne dela nic. grub javi neko napako pa nekaj, pa to se me toliko ne moti, saj lahko linux bootam iz cdja. Kako za vraga pa naj bootam xp iz cd oz iz dosa ? je to mozno. Ce pa instaliram prvo linux in potem winse pa winsi tako zjebejo vse da linuxa sploh nemorem niiti iz cdja vec bootat. sedaj pa me zanima kateri boot program mi priporocate, da bom lahko vsaj windowse zaganjal ? oz kako si naj kreiram particije da bo vse skupaj vredu (sedaj imam 19gb c -> fat32 za winse, 160gb za skupno rabo -> filme, etc., 18gb linux native ex3, pa 1gb swapa.)

tnx vnaprej :)

babylon9 ::

poklic na help sej maš tehnično podporo, če ne pa prevedi po svoje jedro pa ga mal sheki pa bo ..

Sims ::

probaj LILO

Karlos ::

Pr men je šlo pa vse zlo v izi, sicer s SUSE 9 ampak mislim da s 9.1 nemi smel bit take razlike. Glavno imel sem en disk na katerem so bili winXP.
Potem sem kupil še en disk, v biosu nastavu da se je botu s tanovga diska, in gor lepo naložu XP-je. Ko me je med inštalacijo vprašu za particije sem naredu dve 50:50 in v eno instaliral winse. Ne vem točno kako ampak windowsi niso "vidl" ta druge particije (kar bi mogl bit tut v tvojem primeru), še enkrat sem se bootu tokrat s SUSE in pač določil da naj se zinštalira na prazno particijo. In to je to :))

Tomay ::

Probaj enostavno v bootmenu od windowsov dodat še linux. Preizkušeno dela tudi z xp in Suse 8.1 Link
Voodoo 4Ever

Mikrohard ::

No.. isto težavo sm mel jst... poleg winsew sm istaliral se suse 9.1. Po instalaciji nisem vec mogel priti v windowse.. neka napaka v grubu. Rešitev je sledeča (vsaj meni je pomagalo).. pojdi v bios in na tvojem premary disku (na katerem imal suse ter grub) nastavi LBA mode... nujno LBA (ne auto)... meni je nato bootalo v windowse8-) :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!

Oddelek: Operacijski sistemi
481581 (1089) Gandalfar
»

Problem z trdim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
61050 (959) Dead_Eye
»

Fedora Core 2 dual boot

Oddelek: Operacijski sistemi
141226 (1107) s_bostjan
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1395543 (4138) TICKO
»

SUSE LINUX 9.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
624602 (3590) Gandalfar

Več podobnih tem