» »

Zakaj mi vedno vidi disketnik?

Zakaj mi vedno vidi disketnik?

OmegaM ::

Ja mene pa muci zakaj mi vedno vidi disketnik?
Se nedolgo nazaj sem ga lahko normalno uporabljal zdaj pa mi vec ne dela,pa ce ga ven vzamem in na novo zazenem pa mam v biosu instaliran disketnik in nastavljeno da se ustavi na vseh napakah,mi kar zleti mimo in mi disketnik vidi celo v windowsih.

Ko kliknem na disketnik,malo pocaka in mi javi naj vstavim disketo?!

Ko imam gor priklopljen disketnik se mi ta niti ne zazene,niti lucka se ne prizge.

plata je asus a7v600.

Je mozno da je samo disketnik al je tudi kaj z biosom?Sem ga resetiral pa isto sranje.

LP

Sem se poizkusil z drugim kablom - isto,pa ce je disketnik izklopljen pa se v winsih mi javi da ta naprava deluje pravilno?!Ce pa ga lepo izklopim v biosu pa ga ni.

Upam da je samo disketnik.

LP

Sambrosa ::

lej najprej poglej če ima napajanje, jst sem enkrat to naredu da nisem dal kabel prou not. mislim da more bit una zadnja nitka na kablu na desni strani disketnika. možno pa da ti je odpovedu-samo ne verjamem.

Sem preveril ja,sem se poizkusil z ostalima dvema napajalnima prikljuckoma, pa nic.Ce pa obrnem podatkovni kabel pa lucka na disketniku sveti.Ocitno bom moral probati na drugem racunalniku al pa drug disketnik na svojem racunalu.

Hvala in LP

Xplicit ::

probaj dati disketo not ob zagonu kompjuterja (po moznosti zagonsko disketo), pa ce jo bo zacel brat dela, pa je v windowsih neki narobe, ce pa ne bo delal je pa z disketnikom neki narobe

Sem probal pa tudi to ne gre,ker sem hotel gor dati na novo winse pa ne pali tak da tudi jaz mislim da je disketar sel.

Hvala.

Xplicit ::

no pol pa mas vzrok
sej nov disketnik poceni

a si slucajno preveru se kabel od disketnika da ni kej poskodovan?

Vikking ::

Folk ki ima podobne težave kot ti, je naredil samo en napako, priklopil je zadaj kabel narobe!!! lahko da si narobe obrnu kabel za napajanje ali podatkovni kabel, ali si na matično ploščo narobe obrnu... že 2 kolega sta šla ven jemat disketnik nato pa mislila da je crknu, pa sta le narobe stvar priklopla, saj je stvar malo drugače obrnjena kot pri disku!!!

Pride pa zaradi tega, ker priključka za podatkovni kabel in napajanje imata zamenjana mesti, kot npr pri disku!!!

Zelo redko se zgodi da disketnik crkne, vendar je tudi to možno,,, Na tvojem mestu bi prej preveru kako imaš stvar priključeno!!!

Ne,ne to sem siguren, da je prav priklopljen.Kaj moras, se pac dogaja da kaj crkne.

LP

Phoebus ::

Uh, viking, jst sm vidu v živjenju že tolk crknjenih disketarjev....uh....

...ko dela samo še "gzzz...gzzz...gzzz...gzzz" ampak piše/bere ne pa pič.

Vikking ::

jst pa že toliko navidezno crknjenih diskov... sam zaradi narobe obrnjenih kablov!!!

vse se dogaja.Pa kaj moras.Hvala vsem.Mam ze novega.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni disketnika?

Oddelek: Strojna oprema
51159 (929) Yerpo
»

winsi zamrzujejo, ko hočem odpreti datoteko na disketi, kaj naj naredim???

Oddelek: Pomoč in nasveti
111111 (951) ReBi
»

Disketnika ne zazna...

Oddelek: Strojna oprema
111214 (1093) _spirit_
»

SATA ne gre...

Oddelek: Pomoč in nasveti
61012 (970) Keyser Soze
»

drive A:\ ne dela?nujno pomoč!