» »

drive A:\ ne dela?nujno pomoč!

drive A:\ ne dela?nujno pomoč!

sidd ::

ok, tak je...ko vstavim disketo, najprej rač. zašteka, pol pa samo vpraša, če mi sformatira disketo! sploh ne gre prebrat&skopirat podatkov, ali bilokaj drugega....;((
samo, če sformatiram disketo, te lahko gor kaj posnamem, jaz pa nujno rabim te podatke na disketi dans!!
lp

mohha53 ::

Ej, stari, od kod ta panika??

Prvo ti moram povedati, da te sploh ne razumem? Bi rad podatke presnel na disketo, ali jih imaš na disketi, pa ne grejo dol??

Kakorkoli, krivca lahko iščeš:
1.disketa
2.disketnik(lahko tudi PC)
3.zabit uporabnik PCja

1.)
Rešitev problema št.1 je obširna, najverjetneje pa neizvedljiva, priporočam odstranitev diskete(koš za smeti, še bolje posebni odpadki)! Če podatkov ne spraviš NA nobeno disketo, s katero si poiskusil, potem poskušaj dalje(ah, verjetno je kriv disketnik)!!
Aja, si že slišal za BACKUP, še posebej za POMEMBNE podatke?? No ja, sedaj boš mogoče začutil pomen te besede, hehe!!

2.)
Ker so disketniki danes tako redko v uporabi, so razvili posebno obliko depresije, ki je težko ozdravljiva. Poskusi s pesmico, ki jo tvojemu disketniku lepo glasno zrecitiraj!!
Zastonjska varianta rešitve problema št.2 je naslednja:
-vzami disketo in jo zadegaj v drug PC(prijatelj, knjižnica,...), z uporabo posebnih programov(lahko tudi mIrc) naloži podatke s svojega PCja na prijateljevega in nato poskusi te podatke prenesti na disketo.
Dražja varianta rešitve problema št.2 je:
-kupi si nov disketnik(ta stane okrog 200 kovancev po 10 tolarjev)
Najdražja varianta rešitve problema št.2 pa seveda ni nič drugega kot:
-kupi nov PC(le glej, da bo imel tudi disketnik, hehe)

3.)
Ker si uspel poslati sporočilo na forum, mislim da 3. varianta zate ne velja!!

RESNO?? Fant, delaj si varnostne kopije podatkov!!!!!!!!

Myk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

sidd ::

Najprej hvala za odgovor...
no..:
1. narobe je nekaj z disketnikom, ker ne dela nobena disketa
2. bo treba očitno do knjižnice stopit0:)
3. pa na disketi mam eno seminarsko, ko mi jo je kolega dal, tak da ono za back up odpade:D

očitno bo treba novi disketnik nabavit.....ne ne ne ne!
ono flash kartico za 6k sit, pa bo....tak sn reko, da so diskete zastarele že nekaj cajta:D

hvala za odgovor!
lp

Tattoo- ::

Da ne odpiram nove teme: Odločil sem se za zamenjavo običajnih ploščatih kablov z okroglimi. Kupil sem naslednji kabel Floppy In sedaj se je pojavil problem - disketnik mi od 'modifikacije' ne deluje več ;(. 1.) Opazil sem, da je na ploščatem kablu pri konektoru ki ga priključiš v disketnik nekaj vrstic kabla obrnjenih (upam, da si predstavljate kaj mislim 0:)). Ima to kakšno zvezo z problemom - kako usposobim tudi okrogel kabelj, da bo disketnik deloval? 2.)Lahko odvečni (krajši del kabla - glej sliko na povezavi) ki ga ne priključiš v disketnik in binglja stran preprosto odrežem z olfa nožem...ali bom s tem onesposobil celotni kabel :\? Hvala za odgovore! :D

Tattoo- ::

Anyone? Please :D

sapa ::

Tudi v okroglem kablu so verjetno tiste vrstice obrnjene, sam ne vidiš, ker je vse skupaj pod plastiko. Verjetno si konektor narobe obrnu (obrn konektor na disketniku al pa na plati).
Disketnik ti mora delat tud če tistih par vrstic ne bi blo obrnjenih, sam pol bi ti ga spoznalo kot B (se mi zdi, sem že mal pozabu)

Tattoo- ::

Sem dones probal kot si rekel, da obrnem konektor za 180 stopinj (to lahko zaradi izbokline na konektorju naredim samo na disketniku) - vendar disketnik še vedno ne dela ;(. Probal sem vse možne kombinacije...obračal sem kabel vendar brez uspeha :(

Opazil pa sem, da ko je konektor obrnjen za 180 stopinj (rdeča žila na kablu gleda od konektorja za napetost) lučka na disketniku neprestano gori, ko pa je konektor običajno obrnjen (rdeča žila na kablu gleda proti konektorju za napetost) pa lučka na disketniku sploh ne gori.

Ko priklopim nazaj običajen ploščati kabel...vse dela kot bi moralo :\

Kaj mi je storiti?
Racing is in my blood - Ayrton Senna

mohha53 ::

He, he!!

Upam, da imaš pravi kabel, ne onega za IDE ali celo S-ATA?
Kabel priklopiti je "trotlziher", mislim da ne gre not drugače kot prav. Torej problem verjetno ni kabel! Baj D vej, lepo da malce modaš, koristi pretoku zraka in PC ti bo hvaležen! Mogoče ti bo pokazal kako slikco tvoje sošolke, kako jaha ravnatelja!

Zakaj pa bi lahko bilo nekaj narobe s kablom, se sprašuješ???
Veš, tile dilerji PCjev in stafa so zelo čudne osebe! To verjetno že veš sam! Si zamišljaš tole sceno: tista dva tipa se dolgočasita tam v skladišču cel dan. In to dan za dnem, teden, mesec, leto,... Nekako se zbližata in ugotovita, da ju isti spol privlači! Ja, to na žurih vedno zanikata!!! V tisem temnem skladišču se dajata dol vsak dan, dan za dnem, teden, mesec, leto... Pol pa se začne, meni ni več, meni je všeč oni(ponavljam, ONI), jaz sem te ljubil,... Pa poskusita še enkrat! In ker doldajanje ni več isto, tako razburljivo, kot je bilo na začetku, delata tudi na tem! ....kratek, OKROGEL kabel lahko tukaj prav pride.... AHA!!
No, ta kabel imaš zdaj ti doma! In ni čudno, da je ZJEBAN do konca, hehe!!

Myk

Tattoo- ::

@mohha53:

Sicer si napisal lep spis...in tovarišica v šoli bi bila upravičeno ponosna na tebe...vendar pa jaz iz njega ne znam potegniti ravno pametnih zaključkov :\

Sedaj mi pa prosim povej/ali kdo drug kaj si mislil z tem svojim postom...:\. Kabel je že tapravi, ker na embalaži piše da je za Floppy drive. In ravno neznalec nisem s področja sestavljanja računal, da ne bi znal priklopiti kabel :D

Torej, v čem je problem?

Pa brez zamere >:D :D

mohha53 ::

Eh, malo heca mora biti!
Verjamem, da poznaš računalnik, vsaj tako dobro kot sosedovo hčerko!
Ker ti disketnik dela z normalnim kablom, s ta novim pa ne, ne rabiš biti Einstein, da ugotoviš, da je problem kabel!! Poskusi ga zamenjati tam kjer si ga kupil. Če misliš da je dober, pa ne vem kaj bi lahko bilo narobe??
Čudno, ni kaj!! Sicer pa so PCji čudni, saj veš!

P.S.: nekaj kar mi je ravno padlo na pamet, pa se mi zdi, da se res lepo sliši:

;) Nihče ti ne more zakleniti vrat do tvojih sanj!;)

Lep pozdraf(ja, F),

Myk

sapa ::

V primeru da ti lučka na disketniku neprestano gori je kabel sigurno obrnjen narobe.
Sam če si probal vse varijante pol je sigurno nekaj narobe s kablom. Pejt v trgovino pa naj ti ga zamenjajo oz. vzem denar nazaj pa si sam nared okrogu kabel iz tista ploščatega, ki praviš da ti normalno funkcionira.

Tattoo- ::

Ok Thanx za odgovore :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsesplošna stavka disketnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
5847 (785) Srachko
»

SATA ne gre...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6944 (902) Keyser Soze
»

Zakaj mi vedno vidi disketnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111114 (961) OmegaM
»

disketnik

Oddelek: Strojna oprema
10847 (738) Jakka
»

Disketnik

Oddelek: Strojna oprema
201129 (948) V-i-p

Več podobnih tem