» »

Disk, particije

Disk, particije

Wad@ ::

Kupil sem disk hitachi u-ata 160 gb 7k250. Pridem u setup menu in mi dobi 130gb. Naredim 2 particiji...eno 20gb, drugo 40gb. Ostalo sem po neumnisti pustil brez uporabe. inštaliram winse in u computer managemat-u naredim še particijo z ostalih 70gb. a še vedno to ni 160gb....torej vidim še nek prostor ki je pisalo da je neuporabljen, al neki podobnega(medtem ko je za tistih 70gb pisalo da so ne formatirani). formatiram tudi teh 25gb in zaženem winse znova...ne dobi nekega fajla in se odločim da na novo dam okna preden bom imel veliko podatkov(misleč da sem se preveč zajebaval z okni in zako napaka). a
A kaj doživim? ko pridem u windows setup napiše da je c particija (25gb) neformatirana. jo formatiram in napiše da je disk poškodonan...8-O Grem u winse z drugega diska in c particije ni oziroma ima 0 bajtov.
formatiram z winsi in je cela8-) Odstranim disk, da bom dal winse gor, pa spet napiše da je neformatirana in nato da je disk poškodovan...
kaj mi je storiti:( :( mgoče jumperji..moti me da je dobilo nazačetku 130gb..in še vedno toliko dobi, a če seštejem particije je 160gb(malo manj...pač)...upoštevajoč 'neznano' particijo

pa osnovne značilnosti sistema:

an7
dvd+rw in dvd na enem ide kanalu
hitachi disk na drugem
dodatni disk maxtor 30gb->za kaj popravljat
ostalo pa itak ni važno..
  • spremenil: Wad@ ()

kajzer ::

Vse particije zbriš, pol pa iz dos-a (fdisk, sam z popravkom za večje diske) nared vse particije naenkrat (nobene iz windowsev). Lahk tut npr. z WinXP (prej da se začne kopiranje datotek, lahk delaš particije oz. formatiraš disk. Vsako particijo ko narediš jo je potrebno najprej formatirat.

sem dan na novo gor in je delalo čeprav je tista particija bla še vedno unknown...u winsih pa je uporabna...samo se mi neki zajebava..
no, bom poizkusil še tvoje napote upoštevat. Sicer upam da ni kaj narobe z diskom. je pa res tih in ko ga formatiram sploh ne vem da kaj dela...

cegu ::

jaz bi sam povedal da je pretvornik za diske 1024 in ne 1000. Če kupiš disk za 100gb, jih boš imel realno samo 96(približno).

DVD mediji, piše da so 4,7gb v resnici so samo 4,5. 4.700.000kb = 4,5gb

samo vseeno nevem, kje je tvojihl 30gb...

Tomay ::

Imaš zadnji bios za plato oz. podpira plata diske >127GB. Nekatere onovne plošče ne podpirajo diskov nad 127GB.
Voodoo 4Ever

nism rabu niti fdiska...sm u winsih formatiru in dela vse bp8-)

1309976 ::

Problem je v win xp in 2000, ki imajo katastrofalno podporo za velike diske, pojdi na domačo stran izdelovalca diska in poišči popravek če obstaja (maxtor vem da jih ima).

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516076 (5189) bajsibajsi
»

Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 Gb

81947 (1615) Kastrola
»

Particija izginila -- pomoč

191524 (1282) misso
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

191736 (1429) jernejc
»

Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584995 (3821) Yamasaki450

Več podobnih tem