» »

Klimatske naprave

Klimatske naprave

BlackHole ::

Že nekaj časa se zanimam za nakup, predvsem poleti, ko se ne da spati. Ker nič ne vem o teh napravah, so dobrodošli vsi nasveti. Jaz bi nabavil predvsem za svojo sobico (3.5 x 4.5 x 2.5). Zanima me pa, katere so kvalitetne, kakšne vrste, kakšna je poraba (vem da je odvisno od moči, ampak recimo kolk v povprečju porabi kilovatnih ur na mesec ena 2100 W klimatska naprava v vročih dneh). V glavnem vprašanja bom postavljal, ko se bo tema malo razvila, tisti, ki pa jih imate pa malo opišite kakšne imate in ali ste zadovoljni pač vse kar je treba vedeti pred nakupom.

Tomi ::

Tako na hitro bi rekel, da so LG klime zelo v redu, vsaj pri nas na faksu jih imamo nekaj, pa delajo v redu. Za specifikacije ti pa svetujem, da pogledaš na strani priozvajalcev, pa dodaš še 10-15%.. To bo kar realna poraba..
metrodusa.blogspot.com

g0Run7 ::

glej da vzameš kombinirano, da bo tudi grela, pa itak ima že večina to funkcijo pa še v olajšavo lahko potem daš zaradi ekološkega gretja

BlackHole ::

Gretja recimo ne bi rabil, ker itak imam radiatorje, čeprav verjetno ni kaj bistveno dražja od samo hladilne. Zanima me predvsem kako se to montira, kaj ni en del v sobi en pa zunaj na steni.

Cosmo ::

Moj foter se s temi stvarmi bavi...ga bom vprasal pa ti bom jutri napisal, ok?

lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

BlackHole ::

Ok, ti boš zdaj moj vir informacij, če ti ni težko seveda.
Kaj drugače noben tukaj nima klime doma al kako, sem misli da je to bolj razširjeno.

classic ::

Sam ne ga srat z LG ali podobnimi nisko cenovnimi klimami! Najboljša klima na trgu je TOSHIBA, ker ina najboljši izkoristek med odvzemom in oddajo energije, je najbolj tiha...
Odjem moči - hlajenje: 0.98 kW Mere - Not. (V/Š/G) (mm): 265/790/174
Odjem moči - gretje: 0.89 kW Mere - Zun.(V/Š/G) (mm): 530/770/200
Hladilna moč: 2.70 kW Količina zraka (m3/h): 600
Ogrevalna moč : 3.10 kW
Cena 259.000,00 SIT z montažo in DDV!

Poglej tukaj

OZZY ::

Najbl je nabavit kako prenosno za malo več kot 100 jurjev. Jest tud razmišljam o tem, saj se pri men povzpne temperatura notri včasih na okoli 30 stopinj, kar je poleti za umret.
Go with the flow.

BlackHole ::

Classic kar naprej tako, samo prosim povej mi še zakaj misliš, da je LG shit in ali imaš ti klimo pa kakšno.

BlackHole ::

Če bom nabavil klimo, bom nabavil dobro, pa gretja res ne bi rabil na klimi. Zanima me tudi, kakšen hrup povzroča in kako pogosto se kaj to vklaplja ali se ves čas sliši delovanje.

classic ::

Vse te podatke imaš na www.bb8.si.
Glede LG in kvalitete, pa tole - največje razlike so v kompresorjih, tam nastajajo največje razlike izkoristka energije, glasnost - LG je glasna, TOSHIBA skoraj neslišna, filtracija zraka je pri TOSHIBI najbolje rešena - trije filtri!!!
Prenosno klimo ti pa sploh ne priporočam, ker je v tem primeru kompresor v prostoru in so precej glasne, poleg tega je na tleh, kar pa ni o.k., saj je topel zrak zgoraj, mar ne? In ravno tako je pri prenosni potrebno narediti luknjo v zid za izpuh odvečnega zraka!
TI KUPI RAS 10 TOSHIBA, garantiram ti prijetno poletje!

BlackHole ::

O prenosni niti nisem razmišlajl, hvala za podatke, bom pogledal tisto stran in sporočil, če še kaj ne bo jasno.

||_^_|| ::

kva pa gorenje?

BlackHole ::

Naj mi nekdo pove, kej na štajerskem lahko kupim Toshibine klima naprave, ker tale Adria je zgleda samo v Izoli. Ni nujno, da je ravno Toshiba, ker se še tako nisem odločil. Na KlimaTehnik sem našel ene toshibine modele, pa se oznake razlikujejo. Ene so RAV 164 K-PE pri Adria pa imajo RAS 10 SK-E-1. Kaj so katere novejše ali v čem je razlika. Sprašujem tiste, ki to vejo.

Cosmo ::

ok...sem vprasal fotra zdaj

pravi da je za taki prostor 2k wattna cist dovolj, v tem rangu je skoraj vseeno kaj vzames (priblizno ista kvaliteta), sicer pa oni v firmi najvec delajo z Trane, Gorenje pa Mitsubishi (za take velikosti prostorov). Aja stroski pa bi naj bli cca. 200k

lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

||_^_|| ::

|TheEdge| a bi ti men loh kšn cenik zrihtu? zanimajo me dvojne stenske.

BlackHole ::

Poleg dobrega izkoristka mora biti klima tudi čimbolj tiha, to mi je zelo pomembno, zato sprašujem tiste, ki jih imajo, s čim se lahko primerja delovanje ene tihe klima naprave. Ali je npr. bolj glasna kot povprečno glasen PC računalnik, ki je prižgan.

BigFoot ::

oj
no, pri nas imamo v obeh hišah (bajta in vikend na morju) vse sobe hlajene s klima napravami. glede glasnosti takole: so približno enako glasne kot PCji (normalno hlajeni, ne taki s full ventilatorji), tko da recimo zaspat ni problema ob njih (vsaj meni, med tem ko ob zvoku PCa ne morem zaspat). kero firmo mamo ne vem na pamet, vem pa da mam jest v sobi 1,5 kilovatno (soba približno 6x4m) pa hladi super. tako da bi rekel da je 2KW za tvojo sobo več kot dovolj. klime so res super zadeva (hvala fotru da je ubrisan na to da ima celo bajto hladno, hehe :D)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

BlackHole ::

Jaz imam še kup vprašanj, upam da mi boste kaj pomaga-li, ker bi pač rad vedel točno kaj bom kupil preden bom šel k prodajalcu. Torej zanima me ali imajo vse klima naprave tudi filtre zraka in pa razvlaževanje (kaj to je mišljeno da zmanjša vlažnost zraka v prostoru?). Potem tudi glede montaže, kakšno luknjo je treba narediti v steno (vem da to naredijo serviserji). Predvsem pa me
zanima glasnost. Tu imam en prospekt za prenosno klimo Siemens S1 RKM 08002, ki ima glasnost 45 dB (s čim se lahko primerja ta glasnost).

Glede moči, bo itak zadostovala minimalna moč, če so res tako glasne kot PC, potem je v redu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4117 118 119 120 )

Oddelek: Kaj kupiti
59791161724 (1592) darck
»

Prenosna klima naprava

Oddelek: Loža
204106 (2106) BorutK-73
»

Klimatska naprava

Oddelek: Pomoč in nasveti
294155 (3658) AC_DC
»

Prenosna klima???

Oddelek: Kaj kupiti
4145483 (31212) kobilica

Več podobnih tem