Forum » Hlajenje in modifikacije » Temperature procesorja: NIČ JASNO!!
Temperature procesorja: NIČ JASNO!!
Edi999 ::
Torej, stvar je sledeča:
Imam odklenjen procesor AMD Athlon XP 2600+
Nekaj mi ni jasno, procesor sem navil iz 2083 na 2534 !!
Temparaturo sem imel na 2083 normal cca 30, full load pa cca 45,
Na 2534 pa imam normal cca 20-22, max. pa 33!!! Je to možno??
Sem probal hladilnik, pa je mrzl!!!
V čem je fora tega?????????
Aja, voltažo procesorja imam 1.95V, rame pa 2.8V, ventilator na procesorju pa ima cca 3300 rpm (gre do 5500+/-) TT Extreme Vulcano 12!!!
Plata pa je tudi non stop okrog 20 stopinj( NF7-S) oz. od 15-23 stopinj!!
Res pa je, da mam novi napajalnik, ki ima 1X 120mm in 1X80mm vent., kateri je točno nad hladilnikom od procesorja!!
Do zdaj sem špilo igro NFSU in imam trenutne temp. Plošča 18, proc. pa 25 stopinj!!!
Mi lahko prosim kdo to razloži kako je to možno???
LP
Imam odklenjen procesor AMD Athlon XP 2600+
Nekaj mi ni jasno, procesor sem navil iz 2083 na 2534 !!
Temparaturo sem imel na 2083 normal cca 30, full load pa cca 45,
Na 2534 pa imam normal cca 20-22, max. pa 33!!! Je to možno??
Sem probal hladilnik, pa je mrzl!!!
V čem je fora tega?????????
Aja, voltažo procesorja imam 1.95V, rame pa 2.8V, ventilator na procesorju pa ima cca 3300 rpm (gre do 5500+/-) TT Extreme Vulcano 12!!!
Plata pa je tudi non stop okrog 20 stopinj( NF7-S) oz. od 15-23 stopinj!!
Res pa je, da mam novi napajalnik, ki ima 1X 120mm in 1X80mm vent., kateri je točno nad hladilnikom od procesorja!!
Do zdaj sem špilo igro NFSU in imam trenutne temp. Plošča 18, proc. pa 25 stopinj!!!
Mi lahko prosim kdo to razloži kako je to možno???
LP
SnakeBite ::
To je pa kr fajn pujav. A ti ne gre pol še kej več, sej te očitno temp. ne overa.
Jest mam isti procesor, pa mi puvej kako si ga odklenu.
Jest mam isti procesor, pa mi puvej kako si ga odklenu.
MEDENA ::
imaš pač dobro prezračitev....
drugače pa tudi ta novi vent k imaš pripore k temu..zbija toploto dol....proti ventov za ven
kater napajalnik ?
drugače pa tudi ta novi vent k imaš pripore k temu..zbija toploto dol....proti ventov za ven
kater napajalnik ?
tiborrr ::
Bartonov ne gre odklepat, decki, petstoticokrat ne bomo ponavljali. Drugace pa sumim, da imas temperaturni senzor v klincu. Saj vendar ne mores meti nizje temperature kakor je sobna!
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
SnakeBite ::
Mene sam zanima kako je dvignu množilnik, zato k mene tut zaj..... tist štos za spreminjanje v mobilnega, pa bi rd kakšen nasvet nekoga z izkušnjami na tem področju
dwinxp ::
Se neki me matra......si reku da mas 2600+ ........hm in kako mas pol 2083mhz, saj to frekvenca delovanja 2800+ ??
|KoRn| ::
Si preveril vse vrednosti senzorjev recimo z MBM ali pa AIDO? Probvaj z drugim biosom, ker je zelo velika možnost pojava, kakor je bil pri meni na ASUS A7N8X Deluxki z provtnim biosem, da mi je kazalo v asus probe POL NIŽJE TEMP. OD DEJANSKIH!!!!! . Po bios fleshu je stvar delovala ok in s tem tudi temp. normalne.
Dr_M ::
ja ocitno ma tip tbreda ane. kje hudica pa pise da morjo met usi bartone?!
in za tbrede se zdej nevem ce so zaklenjeni. kar sm jih do zdej vidu se, niso bli. je pa res, da se ze kr precej casa zelo tezko dubi tbredoe hitrejse od 2ghz.
in za tbrede se zdej nevem ce so zaklenjeni. kar sm jih do zdej vidu se, niso bli. je pa res, da se ze kr precej casa zelo tezko dubi tbredoe hitrejse od 2ghz.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Imam Tbread!! Nimam Bartona!!!! Pa kupljen je bil odklenjen, prav tako, kot sedaj vaši 2500 M!!
Stanje je takšno, da sem probal hladilna rebra na hladilniku od procesorja in so dobesedno MRZLA!!!
Torej piše pravo T, če ne še kje preveliko!!
največja finta je v tem, da ko nisem imel navitega so bile T skoraj 1X večje, kot so zdaj!!
LP
Stanje je takšno, da sem probal hladilna rebra na hladilniku od procesorja in so dobesedno MRZLA!!!
Torej piše pravo T, če ne še kje preveliko!!
največja finta je v tem, da ko nisem imel navitega so bile T skoraj 1X večje, kot so zdaj!!
LP
Fury ::
Al mas obupno nemogoco sreco, al je pa neki hudo narobe s prenosom toplote iz procesorja na hladilna rebra in temp senzor laze ... upaj da prvo
Wad@ ::
ti raje odvij in potipaj hladilnik potem...če bo bolj vroč kot zdaj pa ...
da ti ne odvijaš (joke)
da ti ne odvijaš (joke)
Stanje je sledeče:
Sem odvil procesor na normalno delovanje in kaj se je zgodilo??
TEMERATURA JE NARASLA!!!
In sicer na plošča cca 27°, proc. pa na 39°!! In to na idle!!! Ko sem malo igro igral NFSU so bile T: plošča 30°, proc. pa 44°!!
No, potem pa sem spet navil nazaj na 2534 in kaj je bilo?
T je padla!!!
Trenutne T so: plošča 17°, proc. pa 22°!!!
Ko je bil odvit je bil hladilnik vroč kot peč, zdaj pa je mrzl (še pijačo si lahko na njem ohladim )!!!
Ni mi jasno kako je to možno! Mogoče je procesor tako narejen??
LP
Sem odvil procesor na normalno delovanje in kaj se je zgodilo??
TEMERATURA JE NARASLA!!!
In sicer na plošča cca 27°, proc. pa na 39°!! In to na idle!!! Ko sem malo igro igral NFSU so bile T: plošča 30°, proc. pa 44°!!
No, potem pa sem spet navil nazaj na 2534 in kaj je bilo?
T je padla!!!
Trenutne T so: plošča 17°, proc. pa 22°!!!
Ko je bil odvit je bil hladilnik vroč kot peč, zdaj pa je mrzl (še pijačo si lahko na njem ohladim )!!!
Ni mi jasno kako je to možno! Mogoče je procesor tako narejen??
LP
Vikking ::
verjetno ti kontra kaže! se pravi ko ti misliš da si navil si stvar v resnici odvil!
sicer, pa probaj z testiranje recimo z 3dmark2001 ali čim podobnim! da vidiš, če res navijaš zadevo!
sicer, pa probaj z testiranje recimo z 3dmark2001 ali čim podobnim! da vidiš, če res navijaš zadevo!
delfinus ::
Mal stestiri s Sandro sploh performance CPUja in glej, ce je score dejansko boljsi kot nenavit. Ce je score boljsi in imas dejansko hladen CPU (potrebno fizicno merjenje ne senzorji na plosci) si na pragu nove inovacije in patenta, ki ga iscemo vsi. Torej si na pragu bodocega EUR milijonarja.
lp, D.
lp, D.
Ne morem ga več, to je meja!!
Imam neke NO NAME rame in me štopajo!!!
Drugače bi šel še dalje
LP
Imam neke NO NAME rame in me štopajo!!!
Drugače bi šel še dalje
LP
Sem povečal ampak ne pomaga!! Če povečam množilnik moram zmanjšat FSB!! Tako da sem na istem.
Morem dobre rame nabavit, pa bo šlo!!
LP
Morem dobre rame nabavit, pa bo šlo!!
LP
OK, kajzer:
Če me bremza proc., zakaj pa sem ga pri kolegu navil na 2800 pa še nekaj je blo in sicer z 500Mhz GEIL rami?? Torej me je tam tudi proc. bremzal? Več pa nisma mogla it, ker mu plata ni podpirala!!
LP
Če me bremza proc., zakaj pa sem ga pri kolegu navil na 2800 pa še nekaj je blo in sicer z 500Mhz GEIL rami?? Torej me je tam tudi proc. bremzal? Več pa nisma mogla it, ker mu plata ni podpirala!!
LP
Groovy ::
lol, itak da niso RAMi!!!
Zmanjšaj množilnik, pa povišaj FSB, pa boš videl do koliko ti gredo RAMi...
Če je pa tako kot sam praviš, pa ti bremza plata ali pa procesor, samo bol ziher je da proc!
Zmanjšaj množilnik, pa povišaj FSB, pa boš videl do koliko ti gredo RAMi...
Če je pa tako kot sam praviš, pa ti bremza plata ali pa procesor, samo bol ziher je da proc!
I am the captain of my soul
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Barton-M (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 33316 (16921) | K0K0 |
» | Navijanje Athlona XP 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 3464 (2370) | boštjan |
» | AMD Athlon XP 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 2520 (1503) | rap3r |
» | Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8293 (5970) | Tarzan |
» | Temp. AMD Athlon XP 2500+/Barton na ABIT NF7-S r.2.0???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1693 (1338) | DjTonic |