» »

nakup v nemciji - problem

nakup v nemciji - problem

kyusss ::

Situacija je taka, v nemski internertni trgovini (pixxass.de) sem narocil par stvari. Dobim predracun za 305 Evrov + 22 Evrov postnine za Slovenijo, skupej torej 327 Evrov. Grem na banko in na racun te firme nakazem 327 Evrov in za to placam 1300 SIT provizije banki. Cez par dni dobim iz nemcije mail da so dobili 322 Evrov in naj jih nakazem se 5. Klicem na banko, kjer mi povejo da si je teh 5 EUR vzela nemska banka za provizijo. Napisem nemcem kaj sem izvedel in da sem jaz placal svojo provizijo, ce me pa oni niso opozorili (in mi poslali vecjega racuna), da to niso vsi stroski, naj jih krijejo sami. Dobim odgovor:
If you take the IBAN and swift it's in europe provisionsless. How it is with slowakai, we don't know.


Drgac se mi jebe za teh 5 EUR, sam fora je, da ce hocem zdej nakazat ta dnar njim moram placat 3700 SIT (1300 SIT nasi banki + 5 EUR nemski banki + 5 'manjkajocih' EUR)!

Ergo:...welcome to EU...

To objavljam kot opozorilo vsem, ki jih zanimajo tovrstni nakupi! Ce pa ima kdo kaksn pameten nasvet kaj mi je storiti, naj ga prosim cim prej pove.
  • spremenil: kyusss ()

rfmw ::

a si komitent banke, kjer si naredil nakazilov tujino?

jaz sem že mnogokrat pošiljal denar po tej "wire transfer" metodi, v ZDA, GB, Nemčijo in nikoli nobenih problemov.

Vedno sem pa plačeval v NLB, kjer imam tudi transakcijski račun odprt in vedno so me vprašali kdo nosi stroške tuje banke. In vedno sem rekel jaz nosim stroške in no problems so far...

jah šit, itka boš moral zdej nakazati 5+5+stroške naše banke, jebat ga.:8)
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

kyusss ::

Mene ni noben nic vprasal za stroske tuje banke. Sem si pac naivno(neumno) predstavljal da mi poberejo 1300 provizije, pa naj se banke same med sabo menjo kaj bojo s tem kesem...

S tem da bom mogel placat se tistih 3700 SIT sem se ze sprijaznil(placal), itak to ni blo misljeno da bi tle jokal kaksna krivica se mi godi, ampak kot opozorilo drugim uporabnikom.

LP

OZZY ::

Jp...IBAN in Swift obvezno..Ker pri drugih transakcijah je obvezno provizija za transakcijo. Ker če nisi nakazal tako potem to ne gre takoj v njihovo banko ampak prvo na centralo in potem oni to naprej dajo. Če pa preko IBAN in Swift pa to takoj dobi njihova banka in gre takoj na njihov račun- ponavadi brez provizije. To so male fore na katere moreš pazit.

Socer pa ti ostane še ena opcija ki je veliko cenej. Enostavno pošlji preko pošte kot vrednostno pismo. Strošek je manjši kot preko banke in deluje 100%..Jaz kjer je možno poslujem na tak način. Do sedaj ni bilo prpblemov- Nemčija , Italija, Singapur itd......Kura* je samo, ker tako ne morem z ZDA nardit...Ta swift shit pa pri njih traja včasih tudi do 10 dni...
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

Gost ::

"Slowakai"

brez komentarja.

Sprijaznimo se, zdaj smo postali evropski čefurji.

Caligula ::

Kojot, ker nek fucking clerk v neki internetni stacuni s 3 zaposlenimi 25 letniki ne poznajo vseh drzav Evrope smo mi cefurji?!?

Pac, folk je nerazgledan.

Cefurji so kvecjem oni, ce ne znajo posranga zemljevida pogledat pa svojga posla po "evropsko" opravit.

Gost ::

Ok, sklep iz kupovanja na čefurja sem zgrešil, hehe. Sam bo po mojem še kar trajalo, da bodo nakupi iz EU potekali tako, kot bi morali, pa da bo tudi bolj jasno kako nakup poteka. Kakšni švabi še sploh ne vejo, da smo že v EU.

Caligula ::

Kaksni Svabi se sami zase ne vejo, da so v EU.

Vikking ::

kojot: nevednost ni izgovor!!! pri denarju pa še posebej!!!!

je pa res da se določenih stvari naučimo ponavadi na zelo drag način!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ebay

Oddelek: Kaj kupiti
453479 (161) Ales
»

On-line nakup iz Nemčije pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
252778 (1433) carzany
»

Plačilo v tujino

Oddelek: Loža
4411334 (8785) Tilen
»

bank transfer na moj račun

Oddelek: Loža
205491 (4805) ender
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6212500 (10166) Tody

Več podobnih tem