» »

Servis za kolo

Servis za kolo

1
2
»

Masayoshi ::

Bajkmanija. Sicer so bolj gorski, sam tud specialko ti bodo v redu porihtal.

Če sploh še imajo servis, sem zdajle pogledal na stran pa sploh ni več omenjen. Sam sem nazadnje tam servisiral ene 3 leta nazaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

martincek1 ::

Jaz sem si letos umislil eno precej hudo gravel kolo, in sem bil kar zelo negativno presenečen nad servisi, ki sem jih potreboval:

1) Ker mi je seatpost drsel sem šel do Bičkleta po karbonsko pasto. Majstor mi jo je namazal po napačnem delu, da je še bolj drselo. Sem imel več dela in stroškov, kot če bi sam kupil pasto. Sem mislil, da ve kaj dela. Vmes mu je seatpost clamp padel v okvir, in potem je hotel dvignit celo kolo na glavo, zadel ob nek rob s karbonskim obročem...

2) Za pretvorbo v tubeless sem šel do drugega serviserja, ki mi je sicer vse super zrihtal, je pa vmes na servis prišel tudi en gravelaš in sem videl, kako so delali z njegovim kolesom. Ko ga je dvignil in hotel obrnit ga je kar konkretno pribil na rob vrat.

3) Tam kjer sem kolo kupil sem na prvem servisu rekel, da prva bremza trese in ročka mal manj prime (poleg tega je blo treba še mal poindeksirat menjalnik). Menjalnik so poštimal (kar je verjetno blo za dvakrat šraufenciger obrnit), sprednja bremza brez sprememb.

Razumem, da je to za njih šiht in da ne morejo pazit na kolo tko kot mi, tudi ne pričakujem tega, ampak po izkušnjah so vsi do konca šlampasti.

LeQuack ::

Ja tudi jaz razumem da je čisto drugače če to delaš kot šiht, ampak ob nekaterih cenah, vsaj v LJ, bi pričakoval kvaliteto. Saj enako je pri avto servisih, urno postavke imajo 50+€, kvaliteta dela je pa kot študent za 5€/uro.
Quack !

PacificBlue ::

Sam vozim nekomu, ki ima tud trgovino in servis sem zadovoljen. Urno postavko ima 8eur/h. Pri njemu sem tud kupil kolo in mi tud kaksen del bolj ugodno zrihta oz. da popust.

PrimozR ::

Bajkmanija kakor sem slišal nima več servisa, ne.

Masayoshi ::

Škoda. Je znal porihtat.

Badwolff ::

Sam sem zadovoljen z ExtremeVital v BTCju.
Ni velik za čakat, na redni servis par dni, kaj manjšega ti porihtajo takoj.
Naredijo vredi.

BCSman ::

Je kdo že na kakem kolesarskem servisu menjal navadno zračnico, ker pač ni imel orodja+časa+zračnice da bi menjal sam?
V podhodu železniške Lj sem dal fakin 15eur(menjava zračnice) + 3eur trak okoli obroča = 18eur
Komplet funkcionalen bicikel sem pa kupil za 49eur :))

Alfonso ::

In kakšno zvezo ima koliko si dal za bicikel z ceno menjave zračnice? Porabljen čas je popolnoma enak ali menjaš zračnico na biciklu za 50eur kot če menjaš na tistemu za 10 jurjev.

kixs ::

Take so cene (v LJ).

Me je pa presenetilo, ko sem informativno vprasal na en lokalni servis za komplet menjavo pogonskega sistema (verizniki, ketna, zadnji menjalnik, gonilka, prestavna rocica) in mi clovek rece okoli 25eur - delo, brez materiala 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

BCSman ::

Npr. Kolesarski servis SportR Linhartova, ki je nedaleč stran - menjava zračnice 7eur.
Podhod - nasvidenje.

LeQuack ::

Zadnjič sem klical v Bauer v BTC in so rekli da bodo zaprli, oz. da se bodo združili s tisto trgovino električnih koles v BTC. In par dni nazaj sem videl da so že začeli izpraznjevati prostore.

Drugače v BTC je še Extremevital, sicer pa Veb Company v Štepanjskem. Te dva največkrat uporabljam, pa nekajkrat tudi A2U, še ko so bili tam na Viču, zdaj so se preselili na Rudnik zraven Leclerca/Supernove.
Quack !
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852723878 (2169) issak
»

Nadležni zvoki pri vožnji kolesa

Oddelek: Na cesti
294057 (3441) OracleDev
»

Nabava novega kolesa.

Oddelek: Šport
4714139 (10646) dolenc
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8632990 (30517) stratosD

Več podobnih tem