» »

ADSL+Router+server+staticni ip pomoč

ADSL+Router+server+staticni ip pomoč

WhiteWolf ::

V kratkem dobim (cakam da mi prklopijo) ADSL.

Finta je v tem, da imamo dva racunalnika. En je moj, drugega uporabljajo ostali druzinski clani(smo surfanje po netu) .

V MB (studiram) imam samo en racunalnik in staticni ip (kableska) in ni problem naredit server za kaksno igro.

1. Sedaj ko so pocitnice in sem nabavil ADSL pa bi rad tudi doma imel server, samo mi ni jasno kako vse to deluje. Vem da rabim staticni ip in pa router. Do vsem se jasno. Samo kako naprej? Staticni ip se doloci routerju (tisti ip, ki ga dobim od siola). Kaksen ip pa ima potem moja masina in mamin racunalnik?

Npr na naredim server za MOHO.
- a se potem oni connectajo na tisti ip ko sem ga dobil od siola al kako?
-a si moram sam dolocit ip na moji masini
- imam potem dejansko vedno isti IP na moji masini

- bo tale router vredu: http://www.e-misija.si/artikli.php?sifr...

Hvala

Skrat ::

Router "gleda v svet" in ima (kot si pravilno ugotovil) staticni IP od SiOLa. Router skrbi tudi za dodeljevanje lokalnih IP naslovov v lokalnem omrezju. Ti IP naslovi veljajo veljajo samo za lokalno omrezje. Ce imas racunalnike ZA routerjem potem se teh racunalnikov od zunaj "ne vidi". Kot receno, s svetom komunicira samo router in skrbi za to, da usmerja promet po notranjem omrezju.

Za MOHO potem naredis port forwarding na routerju - torej promet prek dolocenih portov posilja naprej na lokalne naslove in prek teh portov so racunalniki v notranji mrezi "vidni" tudi navzven.

O tem na forumu, v oddelku Internet ze dalj casa poteka obsezna debata!
Free software is a matter of liberty, not price.

WhiteWolf ::

Za MOHO potem naredis port forwarding na routerju - torej promet prek dolocenih portov posilja naprej na lokalne naslove in prek teh portov so racunalniki v notranji mrezi "vidni" tudi navzven.

Pa zarad tega kaj naraste ping? Sedaj se nimam nobenih izkusenj z routerji, je to tezko opravilo?

Sem pa tudi bral da se da ADSL modem Catalisto lepo modad v router, potem takem niti ne rabim routerja?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341402 (41858) ignats
»

Vzpostavitev strežnika (ubuntu)

436947 (6148) s6c-gEL
»

Ipconfig 192.168.1.2 (remote dekstop

223046 (2640) StratOS
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384897 (4416) SasoS
»

Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?

111952 (1838) Racunalnik

Več podobnih tem