» »

Je zmanjkalo dinozavrskih deklic?

Je zmanjkalo dinozavrskih deklic?

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

kihc ::

Zanimivo, pred kar nekaj leti sem na televiziji gledal oddajo na to temo, so delal poizkuse na krokodilih (naj bi bili najbolj podobni dinozavrom) in so pač ugotovil da če so krokodilja jajca na temperaturi ki je višja od X°C, so bili vsi mladiči enakega spola (nevem a moški al ženski)...
x

Vikking ::

če ste gledal film Reign Of Fire, veste zakaj so izumrli donozavri!

c3R4R ::

Slovenska različica novice- KLIK

@kihc
Če je jajce izpostavljeno preveliki toploti, pol se izvali moški. Zarad globalnega segrevanja konec obdobje krede so se pač rojeval samo samci.

Zaradi današnjega globalnega segrevanja bo na tak ali drugač način izumrlo na milijone vrst- KLIK

:)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Thomas ::

To pojasni, zakaj so preživeli pa dolgoživi plazilci kot želve in krokodili. Dovolj dolgo so živeli, da jim je eno gnezdo pa le ratalo dvospolno.

Isti princip - ratalo vsaj eno drugospolno gnezdo - se aplicira na majhne plazilce, ki lažje najdejo zavetje za svoja jajca.

Sicer pa če bo šlo po planu, čez 100 let ne bo nobene biološke vrste več. Biologija je zastrela.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

c3R4R ::

Sicer pa če bo šlo po planu, čez 100 let ne bo nobene biološke vrste več. Biologija je zastrela.
Samo še umetne? Ne razumem čist...:8)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

PrimozR ::

Jao tale segrevane nau nč naredu
pač led se bo staju, čez par taužent let bo pa ledena doba. Zemljine mene pač. Očitno je Zemlja ženska:) . (no offence)

Thomas ::

> Samo še umetne? Ne razumem čist..

Če bi hotu eni čredi slonov dobro, bi jih odrešil parazitov in bolezni. Pa tega da jim pomre večina slončkov že v rani mladosti, da se potem cela čreda sekira. Pa rešil bi jih tudi tega, da jih napadajo levi in da poginjajo od žeje v dolgih sušah. Itd .. itd. Z dovolj razvito tehnologijo, ti je za vse to treba samo migniti s prstom.

Kar ti ostane, ni več "nobena narava".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Če bi hotu eni čredi slonov dobro, bi jih odrešil parazitov in bolezni. ...itd


:\


Hmmm, približno isto logiko uporabljajo takoimenovani versko-blazni morilci, ki morijo še nedolžne otroke.

Hočejo jim samo dobro, da ne bi grešili in tako zgrešili rajska vrata. Zato jih rajš v njihovo dobro ubijejo že prej, preden uspejo narediti prvi greh.

Logika pa taka, ni kaj 8-)

Brane2 ::


Kar ti ostane, ni več "nobena narava".


O.K. Ampak kaj potem sploh se ostane od slonov ?

Mislim, tisto kar vidimo in kar o njih vemo, je le njihov interface z naravo.
Ce jim to vzames, zakaj jih sploh se rabis ?

nevone ::

Thomas je napisal:
>Če bi hotu eni čredi slonov dobro, bi jih odrešil parazitov in bolezni. Pa tega da jim pomre večina slončkov že v rani mladosti, da se potem cela čreda sekira. Pa rešil bi jih tudi tega, da jih napadajo levi in da poginjajo od žeje v dolgih sušah. Itd .. itd. Z dovolj razvito tehnologijo, ti je za vse to treba samo migniti s prstom.

Barakuda1 pa:
>Hmmm, približno isto logiko uporabljajo takoimenovani versko-blazni morilci, ki morijo še nedolžne otroke.

>Hočejo jim samo dobro, da ne bi grešili in tako zgrešili rajska vrata. Zato jih rajš v njihovo dobro ubijejo že prej, preden uspejo narediti prvi greh.

>Logika pa taka, ni kaj

?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdej vas pa jest vprašam, kdo ima v tem primeru logiko pa tako (versko-blazno). Naj prosim kdo komentira, kakšen moderator npr., sicer bom jaz.

_marko ::

Barakuda1: tebe je treba resetirat! >:D
Nevone: ti kr komentiraj :D
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Double_J ::

Če se jih pobije slončke, potem slončki ne čutijo vetrčka in travice in sploh nič
Če se jih pa odreši tegob, so pa veseli in se majo fino.

[popolnoma irelevantne misli odstranjene -OwcA]
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

@nevone: če že mora moderator (pravzaprav TP, bo to tudi vredu? ;)) komentirati. Sam si Barakudino repliko razlagam, kot opzorilo, da je lahko povsem logična in neprotislovna rešitev, daleč od zamišljene. Tudi verski blazenš verjetno deluje neprotislovno v svojem sistemu (vrednot). Kot je že bilo rečeno iz 4 na 2 lahko prideš s seštevanjem, množenjem, potenciranjem, ...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Double_J ::

Pa smo spet tam!

Namreč verjetnost, da imajo radikalni verski gorečneži prav, je zelo majhna. Saj potrebuje cel kup dodatnih predpostavk, ki morajo biti vse resnične.

Razor!:))
Dve šivanki...

Thomas ::

> Sam si Barakudino repliko razlagam, kot opzorilo, da je lahko povsem logična in neprotislovna rešitev, daleč od zamišljene.

Precej velika umetniška svoboda mu je zagotovljena, za njegova "opozorila". Ne da bi sploh karkoli argumentiral, to naredi zanj kar OwcA:

> Sam si Barakudino repliko razlagam,

Ti si "razlagaš" nekaj, Barakudi ni treba nič pojasnjevat, čeprav je "izven norm".

Veste kaj Slotech ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

@Thomas: kaj ti gre tako zelo v nos? Barakuda1 tu ni moderator. Načeloma je zahtevana argumentacija, se strinjam, ampak realno zadošča že v implicitni obliki. Če bi šel vsiljevati zahevo po takojšni in povsod prisotni argumentaciji, bi prekleto veliko brisal.
Formulacija "sam si razlagam" je bila izbrana, ker se lepo navezuje na nevonin odgovor. Kost sem začel glodati, ker sem na nekaj podobnega (resda mal manj drastično in slikovito zastavljnega) opozorjal že v temi Protokol v povezavi s "črnimi skrinjicami".

Veste kaj Thomas ... ;)

P.S. nikakor ne bom dopustil, da se cel Forum spremeni v bojišče. Možnosti za dialog z "nami" je veliko. Lahko se celo dobimo na kakšnem soku.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Gavran ::

Thomas: ali so paraziti (in levi) manj vredni od slonov? Ali paraziti in levi lahko pocrkajo od lakote, da "pomagaš" slonom? Z"milijoni" vrst so mišljeni (predpostavljam) tudi predstavniki "nižjih živali" in ne samo sesalci in vsaka vrsta ima svojo vlogo v življenju. Tehnologija lahko le forsira eno vrsto na škodo druge.

nevone ::

@owca: Barakuda1 je napisal logično-posledični komentar na nekaj, kar Thomas sploh ni rekel. Jest ne vem, kaj vam je. Al pa tudi vem. Nekoga ki pravi, da je treba slone odrešit parazitov, pač ne moreš označiti za verskega-da_ne_rečem_kaj. Dejte se zresnt, no. Pa tudi če ste TP. ;) :D

o+ nevone

nevone ::

>Thomas: ali so paraziti (in levi) manj vredni od slonov? Ali paraziti in levi lahko pocrkajo od lakote, da "pomagaš" slonom? Z"milijoni" vrst so mišljeni (predpostavljam) tudi predstavniki "nižjih živali" in ne samo sesalci in vsaka vrsta ima svojo vlogo v življenju. Tehnologija lahko le forsira eno vrsto na škodo druge.

Gavran: Da ne boš šel slučajno k zdravniku, ko boš imel kakšne težave s paraziti. Aja pa pazi kje hodiš! Pa svoj imunski sistem tudi suspendiraj, da bojo paraziti lahko živeli.

o+ nevone

noraguta ::

Gavran: Da ne boš šel slučajno k zdravniku, ko boš imel kakšne težave s paraziti. Aja pa pazi kje hodiš! Pa svoj imunski sistem tudi suspendiraj, da bojo paraziti lahko živeli.


na ta bi še dohtarje ob kšeft spravla. mater ste lakomi racunalničarji , dajte drugim fair chance.ne pa da vse poharate v svoje elektroncke , tisto je dovgocasno.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Double_J ::

A so atomi manj vredni od parazitov? Kar slednji kar mile volje manipulirajo z njimi zgolj za lastno korist.

A so biti kaj manj vredni od atomov? ...:D
Dve šivanki...

Double_J ::

No zdej pa izdam eno skrivnost. Občutek je osnovna enota vrednosti.:)

Podobna je tisti skrivnosti. A veste, da je sonce zvezda? Kaj tooolk velka zvezda?8-O
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

OwcA ::

Da ne bo še nadaljnih pomot. Ne skušam razlagati ali zagovarjati Barakudinih besed niti me ne gre jemati za "uradnega tolmača", temveč pojasnjujem le in samo kaj v njih vidim sam.

@nevone: stvari jemleš preveč dobesedno. Verski skrajnež je lep primer nekoga, ki deluje po zelo togih in eksplicitno zastavljenih načelih, ki se drastično razlikujejo od naših. Umor je (vsaj na današnji stopnji tehnologije) logična posledica absolutnega imperativa "otrok ne sme trpeti!" ... In hkrati se nam to zdi povsem absurdna reakcija. Čemu? Zaradi ostalih mempleksov. Naprimer ideje o svetosti življenaja. Težavi sta tako dve.
1) Sistem je treba zastaviti dovolj široko, da takšna ideja (logično) v njem ne more obstajati. A nizanje dodatnih aksiomov ni povsem intuitivno zaradi memov kot je Ockamova britev.
2) Odločiti se koliko antropocentrističen naj sistem bo. Tudi tu je razhajanje med tem kar nam narekuje strogo racionalen pristop in previdnostjo. Naša etika ni ravno blesteče koherenten sistem, torej bi se bilo smiselno otresti takšnih spon. Ampak to nas lahko privede do zgoraj navedene situacije. Vse obdržati pa takisto ni smelo, ker protisloven sistem lahko izvali najrazličnejše težave.

Ironično bo v konči fazi takiso šlo za vprašanje slepe vere proti racionalizmu (v smislu skepse, teženju k emperizmu ...), le da bosta strani zamenjani. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Koliko je torej vrednost leva kot vrste?

Kolikor pozitivnih občutkov proizvede sentientom in kolikor negativnih občutkov proizvede sentientom. Kvocient teh dveh vrednosti. Če je pa negativnih 0, potem pa moramo dati en tak diferenciator k negativnim, da se izognemu deljenju z 0 in da lahko vrednotimo dve različni zadevi tudi na podlagi samo pozitivnih občutkov, ki jih morda izključno povzročata sentientom. Ena več in druga manj.

Je pa tko, da ne vemo dobro, če so levi sentienti, če so sloni sentienti .. to zakomplicira stvari.

Ampak ... tista Odinova formula (ki je niti ni izrazil v obliki matematične formule) je pravzaprav zato, da pride v poštev, da vse tole pohobla.

p.s.

Jebo leve!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

O kakršnih koli off topic zadevah se menite v temi za to primerni, npr. "Pritožbe".

Tukaj bom vsa odstopanja od naslovne debate (seveda) brisal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oscars 2020 [Nominations Out Now]

Oddelek: Sedem umetnosti
314053 (2757) oo7
»

Spor IP naslova z omrežjem

Oddelek: Omrežja in internet
73145 (3145) čmzi
»

clovek je merilo vsega (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
736560 (5464) Thomas
»

Duhovniki vseh ver in zdravstveni prispevki, denacionalizacija... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8011217 (10035) leonius
»

Muha?

Oddelek: Loža
241596 (933) Phil

Več podobnih tem