» »

povezava TV-računalnik

povezava TV-računalnik

Nemec ::

Zdravo!

Mene pa zanima kako naj povežem računalnik z TV oziroma domačim kinom, da bi potem lahko filme preko računalnika na TV gledu?
Rad pa bi tud, če je možno, da bi imeli ti fimi ki bi jih gledu preko računalnika na TV-ju surround zvok....a je to možno?...in če je, kaj vse potrebujem za takšno povezavo(kabli,...) ?

Za vaše odgovore se že v naprej lepo zahvaljujem

Lep pozdrav

Roadracer ::

Na pamet ti kdorkoli tezko pomaga! nic nisi povedal kaksen hardware imas! Ce ima tvoja graficna S-video izhod pol si sam kub kabl s-video, pa en skart ki ga bos vtaknu v TV! druga stvar je zvok! Spet ne vem kaksen soundblaster imas! Priporocam pa da ne prevezujes prevec ker zvok je ena taka zadeva da ga hitr pokvars s prevec kabli in spoji! Tko da ce mas kso kartico ki podpira recimo 5.1 pol sam notr prklop zvocnike (vmes je lohk ojacevalc) pa je! :D :D
2FAST4U

Nemec ::

Grafična k jo mam trenutno še nima možnosti S-video izhoda, vendar tako ali tako nameravam v bližni prihodnosti nabavt novo grafično...mislm da bo to kr radeon 9600 pro!

Zvočno mam pa od Creativa live 5.1

Kompjutr pa ma naslednje konfiguracije: disk IBM 60GB, 2500amd, 512rama,plata je pa gigabity 7vaxp ultra, tko da mislm da tu neb smel bit problemov :\

Ktere kable bi vse rabu za takšno povezavo(TV,oziroma domači kino---računalnik)?
A se mogoč kvaliteta zvoka ter slike z velikostjo kablov kaj razgubi??

LP

Tomay ::

Če nimaš koliko toliko solidnega hi-fi sistema, si raje kupi kak malo boljši komplet za PC speakerjev.

Če pa maš ojačevalec, ki ti podpira 5.1 pol pa kake dobre kable, pa bo.
Voodoo 4Ever

K0K0 ::

Predlagam da drugič mal po forumu prebrskaš ker je blo že velik o tem napisanga.Mislim da boš tuki našu vse potrebne informacije
PC na TV - splošni nasveti

Nemec ::

Modri_zob hvala ti za link kjer sm full novga zvedu in zdej mislm da ne bo problema s povezavo tv- računalnik.

Sam v tem obširnem nasvetu pa vseen nism zaslediv kako povezati računalnik na domači kino, tko da bi iz računalnika dobu 5.1 zvok ne pa stereo

Kaj vse bi potrebovav da bi lahko dobu prostorski zvok 5.1 iz računalnika na domači kino?

Za vaše odgovore se že v naprej lepo zahvaljujem
LP

K0K0 ::

Ni zakej
za zvok pa najprej preveri če ima tvoj domači kino 5.1 priključek (vhod). Potem bomo pa naprej :D

KoReNJe ::

1. v glavnem rabis kaksno kartico ka ma tv out. ni nujno da je dobra. tko kupi od koga kaksno poceni pci kartico ka ma tv out.
2. tvju pa jz nebi glih reku domaci kino heh... domaci kino je ko projeciras sliko na platno z kaksnim projektorjem. al pa mogoce kaksn velik plazma ekran. gre za kino v manjsi izvedbi.

3. za prostorsko ozvocenje pa rabis kaksno dolby digital 5.1 zvocno kartico. pol pa se kaksn paket dolby digital 5.1 zvocnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: KoReNJe ()

Nemec ::

No na tej tej internetni strani si boš lahk sam prebrav kaj vse ima moj DVD!

TV je pa od Sony-a sam zle ne vem točn kter model je...vem samo to da ma diagonalo 84cm ter da je bla kuplena 4mesce nazaj...ma pa full možnosti enih priklučkov

Če boš še rabu kakšne podatke mi pa kr povej sej nekje morm met shranjene vse papirje...Res si bi pa rad zle čez počitnce to povezavo zrihtu da mi ne bo potrebn vsak tedn hodit v videoteko ter si sposojevat dvd-je...sej mam neki VCD-ju sam s tem je kr velik dela!

Pa hvala za sodelovanje :\

LP

delfinus ::

Tu v tvoji konfiguraciji nekaj manjka in to je ojacevalec oz. reciever 5.1, ki ti bo dekodiral digitalni signal, ki ga bo posiljala tvoja Soundblaster Live 5.1 zvocna kartica. Prav tako potrebujes najmanj 6 zvocnikov. sprednji L/R, middle soround, zadnji L/R in pa Subwoofer.

Resitev je, ali si kupis relativno drag reciever (nekaj v stilu tega Marantz SR4300, in ga povezal s svojo zvocno kartico takole:
digital output: zvocna kartica ------kabel------ digital input: 5.1 reciever. Seveda potrebujes se zvocnike. Ta varianta je seveda draga.

Alternativa pa je, da si nabavis multimedijske zvocnike, ki ze v kitu vsebujejo ta ojacevalec in vse potrebne kable in navodila za priklop kot primer pa ti navajam stran, da si ogledas 7.1, 6.1 in 5.1 zvocne sisteme, ki jih izdeluje Creative. Torej glej od 5.1 na visje. Creative zvocni sistemi

Nemec ::

Aha...ql to
Sej stolp mam in sicer MARANTZ-A....SR 590 RDS

pol če prov razumem, to pomen da mam ubistvu vse kar rabm, da bom mev 5.1 zvok iz kompjutra na TV a ne'?

Se pravi da imorma iz računalnika potegnat tri kable za zvok(sprednij L/D,zadnji L/D ter wufer) na stolp in pol iz stolpa na DVD al kako?
Kolk kablov gre pa pol iz stolpa na DVD?
Se pol pravi da k bom še stolp v to ˝mrežo˝ vkluču, da bom mev kar 7 zvočniku....zdej mam 5.1 pol pa še dva od stolpa al kako?

Sliko iz grafične kartice kar direkt s kablom povežem na DVD a ne?

Prosim da mi nekdo pove če je ta povezava pravilna in če ni, da mi pove kaj manjka oziroma kaj je narobe?

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346582 (5819) lowac
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310569 (9844) T-Majo
»

Logitech Z-680

Oddelek: Zvok in slika
312627 (1357) glinik
»

PC na domači kino

Oddelek: Zvok in slika
6996 (843) CaqKa
»

Predlogi za domači kino

Oddelek: Kaj kupiti
131645 (1396) gumby

Več podobnih tem