Forum » Pomoč in nasveti » a bo treba grafo zamenat?
a bo treba grafo zamenat?
|ke ::
Zaženem CM4 in mi je zatrokiral sred špila, pa neke črte čez ekran. ok resetiram zadevo. pride do windows logo-ta in pol tema. probam v safe mode,pride lepo not. pol sm pa probu odstrant grafično iz upravitelj naprav. je pršlo lepo v windowse sam je bla resolucija 640x480 in 8- bitna barve. če probam sprement mi spet ekran potemni nazaj in sm spet na začetku. kaj je narobe?
mimgrede: athlon 2500+, 512 ddr, geforce 2 mx400 (ja vem zamenat morm tko al tko k je šit)
mimgrede: athlon 2500+, 512 ddr, geforce 2 mx400 (ja vem zamenat morm tko al tko k je šit)
Ike
Skubidu ::
a si probu dat novejse drajverje gor(za tvojo grafično)? če nisi probaj prvo to !
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skubidu ()
isti kur***!:( še zmer ne dela.. sm dav najnovejš driverje dol z neta, probam in isto nrdi..
Ike
Jakka ::
Nujno pejt kupt novo grafo. Ker najšibkejši del tvojega računalnika je prov grafa.
Zakaj si kupu tak dobr proc pa tok rama, grafo pa eno staro 3 leta notr dal?
In pol še mislš da bojo novejše igre delale brez problema. Ne štekam tega.
Drugače pa najboljši driverji za tvojo grafo so detonatorji 44.03. Ni vse najnovejše vedno najboljše.
Zakaj si kupu tak dobr proc pa tok rama, grafo pa eno staro 3 leta notr dal?
In pol še mislš da bojo novejše igre delale brez problema. Ne štekam tega.
Drugače pa najboljši driverji za tvojo grafo so detonatorji 44.03. Ni vse najnovejše vedno najboljše.
Za grafo je pač dnara zmankal na žalost.. bo treba zamenat ja. Sam do zdej je vse čist ql delal.. Tut CM4 sm špilu en tedn pol pa to.. A pol se druzga ne da nč narest?? De bo vsaj za ta cajt vredu dokr ne dobim nove grafe..
Drgač pa hvala za pomoč
lp
Drgač pa hvala za pomoč
lp
Ike
Sami ::
Če ti je še pred enim tednom CM4 delal ql, potem bi ti moral tudi zdaj. Mogoče maš tud že Winse mal sesute, probi formatirat disk. Če ti pa še potem ne dela, pa res novo grafo kupt, itaq jo že moreš.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
PROTOTIP ::
Jest mam tud gf mx/mx400, pa sem imel iste probleme. Sam pol sem šel v trgovino, kjer sm kupil grafično, pa so mi svetoval, da naj uporabim gonilnike 44.03 in zdej mi nekako dela, čeprav sanjam o čem boljšem...
sm sformatiru, probu tut iz unmi driverji 44.03 detonator.. še zmer isto. se prav je 100% grafična kriva??
Ike
Jest sm se mesece in mesece zajebavu s tem problemom, (non stop napis pri startup: Grafični gonilniki ne delujejo pravilno...) čeprav sem imel najnovejše gonilnike ni pomagalo. Zdej pa samo še tu pa tam se mi pojavi ta problem, pol pa spet zgine in se spet pojavi in spet zgine itd. Matr, če bi vsaj kak penez odveč hodu si bi že zdavnaj kej drugega kupu. To provuciranje mi živce uničuje.
KoReNJe ::
joj koji noobi... za vsak drek ka vam ne dela formatirate trde diske.
v glavnem mozno je da se je ker cip od rama skuru na graficni. dej posnifi mal ce kej smrdi... tko je blo pr men pred 10 leti se mi zdi.. ka sm 256KB cip porivu v mojo cirrus logic graficno pa je neki pocl... tko mi je delal sam v nizji resoluciji.... sam cip je pa ful zacel smrdet. tut ful vroc je bil. (v tistem casu se cipi niso grel). tko da mi je delal sam v ms-dos, v windows pa ne...
v glavnem mozno je da se je ker cip od rama skuru na graficni. dej posnifi mal ce kej smrdi... tko je blo pr men pred 10 leti se mi zdi.. ka sm 256KB cip porivu v mojo cirrus logic graficno pa je neki pocl... tko mi je delal sam v nizji resoluciji.... sam cip je pa ful zacel smrdet. tut ful vroc je bil. (v tistem casu se cipi niso grel). tko da mi je delal sam v ms-dos, v windows pa ne...
Jest sm svojo grafično kartico dobro pregledal in ni vidit, da bi ble kakršnekoli fizične poškodbe. Včasih dela vse v redu, pol mal zajebava (grem v nadzorno ploščo, odstranim gonilnik, v naslednjem zagonu mi zazna grafo, naloži gonilnike, potem resetiram in spet dela), nato malo bolj zajebava (navedena akcija ne pomaga, furam 640x480x16 barv), nato sledi vrhunec jebanja v glavo (javlja mi mevemkakšno zaščitno napako, možen je le varni zagon), nato pa, kar naenkrat, iz meni neznanih razlogov, spet vse normalno dela in ciklus je zaključen. To se dogaja nekako ciklu, mesečno. Podobno kot pri ženskah menstruacija
LOL men isto dela sam de ni tisga obdobja k dela dobr.. men skos sam na 640x480 dela.. ma ja zej sm itq novo kartico naroču tk da ni panike..
Ike
Caligula ::
Poglej, ce ti v safe mode dela normalno (itak je takrat kilava resolucija, ker driver ne laufa v safe modu), to pomeni, da graficna ni defektna. Nekaj ti corrupta driver. Ce ga na novo nalozis in ti spet serje pol, to pomeni, da nekaj na tvoji masini avtomatsko corrupta driver.
Najdi kak driver cleane in popolnoma odstrani vse driverje za grafiko in pac probaj parkrat na novo instalirat.
Skratka nekaj je z driverjem in ne z grafo.
Ce bi bla grafa, bi ti tudi v safe modu srala.
Najdi kak driver cleane in popolnoma odstrani vse driverje za grafiko in pac probaj parkrat na novo instalirat.
Skratka nekaj je z driverjem in ne z grafo.
Ce bi bla grafa, bi ti tudi v safe modu srala.
Caligula dobr razmišljaš, sam jest sm itak že disk sformatiral in vse še enkrat naložil pa se mi vseeno vsake toliko časa zjebe. Dons npr. dela, ni pa rečen da bo dolg trajal to. Drugač mam pa plato matsonic
MS8308 pa duron 1200 in mogoče je to problem, ker imam grafični pogon tud inštaliran na plati (sis 730) in agp režo.Sam, prvih nekaj mesecev (5-6) je vse delalo tak kot je treba. Pol pa kr naenkrat (sploh ne vem kaj sem takrat narobe naredu) začne nagajat. Sej pravm, zdej dela, pol ne dela, pa spet dela, pa spet ne...
MS8308 pa duron 1200 in mogoče je to problem, ker imam grafični pogon tud inštaliran na plati (sis 730) in agp režo.Sam, prvih nekaj mesecev (5-6) je vse delalo tak kot je treba. Pol pa kr naenkrat (sploh ne vem kaj sem takrat narobe naredu) začne nagajat. Sej pravm, zdej dela, pol ne dela, pa spet dela, pa spet ne...
T0RN4D0 ::
hm, škoda da maš tako grafo v takem sistemu ja...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Caligula: ma sm probu z vse močmi driverji.. pa sm odstranu prejšnje, pa tut sformatiru, pa ni nč bolš.. tko d res ne vem kaj bi lohk blo.. u safe mode mi pa dela ja, sam pač tam je itq resolucija zmer na nul (kt si že ti reku..)
Ike
Scorpia ::
Jaz pa mislim, da zaradi procesorja. Grafična je počasnejša, sistem je hitrejši in grafični pošilja več podatkov. To sem pri sebi opazil, pri taki grafični, ko sem sam za preizkus dal na 2 Ghz rač. in je že bila ob zagonu xp-jev ful vroča, medtem ko na 400 mhz ni tolk vroča.
Mario, kaj pa one plate, ki imajo inštaliran procesor 2 ghz in več, pa integrirano grafiko, ki je podobnih specifikacij kot gf 2 mx400 in vse v redu dela (vsaj moral bi, če pride na trg) ?
Scorpia ::
Mogoče zato, ker so narejene da bi delale ob takem procesorju in imajo boljše hlajenje.Ko je izšel gf2 mx440, takrat ni bilo takih procesorjev z visoko frekvenco. Po moje tudi namerno tako delajo, da bi kasneje če bi kupil nov procesor, da je treba tudi grafično menjat, da bi več zaslužili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Geforse 2 MX 400Oddelek: Strojna oprema | 1034 (859) | Alec999 |
» | AquaMark 3 results (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 16958 (11885) | DjTonic |
» | Poraz grafe Asus FX 5900? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7839 (5638) | rap3r |
» | leadtek 4600 overclockanjOddelek: Strojna oprema | 1015 (773) | Klemenn |
» | Problem z Colinom McRae Rally3!!!!!Oddelek: Igre | 1529 (1123) | podrenek |