»

NV 33 in NV 36 kmalu na voljo

X-Bit Labs - nVidiina serija NV3x nekako ni najbolje uspela, tako kot si je nVidia to zamislila. Po izdani seriji NV30, ki je nVidio spravila dobesedno na kolena, se je iz te zagate poskusila rešiti z NV31 in NV34. Kasneje so izdali celo malo bolje dodelani NV30 -- NV35. Nova procesorja NV33 in NV36 bosta po poročanju X-Bit Labs prišla na tržišče že zelo kmalu. Prvi naj bi bil na voljo že letošnjega avgusta, medtem ko bomo morali na NV 36 počakati do septembra. Obe bosta kompatibilni z DirectX 9 in bosta počasi pripravili tržišče na prihajajoči NV40, ki bo ponujal izjemne hitrosti. Luč sveta bo verjetno ugledal konec letošnjega leta, natančneje okoli božiča. Klik!

1 komentar

Opravičilo

Slo-Tech - Vsem uporabnikom se za nastali izpad opravičujemo. Imeli smo manjše težave, ker nam je vodno hlajenje spustilo, hkrati je tudi turbina, ki je grabila vodo, razpadla. Primož je v azbestni obleki zamenjal pokvarjeno turbino in z lastnim znojem obnovil lopatico, ki grabi vodo. Obenem je zaradi tega, ker smo na računalniku poganjali Folding, temperatura vode narasla na 90 stopinj Celzija, zato smo morali sobo shladiti s tekočim helijem. Pri tem smo Primoža pozabili v taisti sobi. Slava mu.

Hkrati za jutri tudi napovedujemo manjši izpad, pričakujte ga enkrat popoldne, dolžine nekaj uric, saj bomo morali odtajanega Primoža prepeljati v urgentni blok Kliničnega Centra. Molite za nas.

P.S.: Fold on! [:D]

P.S.S: Opravicujemo se zaradi pocasnega delovanja (popoln razpad streznika - tezave s strojno opremo).

24 komentarjev

VIA PT800

vir: HardOCP
HardOCP - [H]ard|OCPjevci so na test postavili novo Viino čipovje za Intel Pentium 4 procesorje - PT800. Vprašali so se ali se viin nabor lahko kosa z velikimi in ga tako postavili ob bok i875 Canterwoodu, ki je kraljeval na ASUS P4C800. Kot že samo ime pove, PT800 podpira 800 MHz vodilo, HT, do 3 GB 400 MHz pomnilnika, vse diskovne povezave (SATA, SATAlite(tm), PATA, RAID polja) in podobno "navlako".

Večji problem tega čipovja, oziroma plošče ob katerem je zgrajena, pa je manjko dvokanalnega DDR podatkovnega sistema. Ali lahko plošča z enokanalnim DDR-om konkurira intelovemu prvaku? To so se vprašali in ugotovili, da je zadeva po hitrosti zelo primerljiva z i875, le pri testih pomnilniške prepustnosti malce poklekne.

DSmidgy, ki je prav tako napisal novico pravi: "Samo glede na njihov prejšnji test nForce2...

3 komentarji

Gigabyte bo izdeloval grafikulje z nVidia čipi?

X-Bit Labs - Gigabyte, eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih kartic, matičnih plošč in ostale računalniške opreme, je naznanil, da bo začel s produkcijo grafičnih kartic, ki bodo vsebovale nVidiine procesorje. Za ta korak so se odločili zaradi njihove nedavno izdelane prve nForce 2 matične plošče. Prva taka kartica naj bi se imenovala kar Maya FX.

Kot pa vsi dobro vemo, je Gigabyte že dolgo poslovni partner kanadskega podjetja ATi. Zato so se odločili, da ne bodo prekinili sodelovanja s Kanadčani in še naprej delali tudi z ATi-jevimi čipi. Tukaj.

Preberete pa si lahko tudi poročilo promocijske konference nVidie in Gigabyta v Moskvi. ...

7 komentarjev

Načrti AMDja na internetu

The inquirer - Kot poroča The Inquirer so se na Internetu znašli nekateri AMD-jevi zaupni podatki. Tako naj bi AMD 4. avgusta predstavil Opterona 246, 5. avgusta bo zagnal najhitrejši kitajski superračunalnik, 22. septembra pa bo luč sveta ugledal tudi Opteron 846. Datumov je še precej, a ti naj bi se že spremenili, ko so ugotovili, da so prišli v javnost. Če verjameš!?

Prav tako pa naj bi AMD-jeva tovarna v Dresdenu prejela denar s strani Evropske Unije - kar 400 milijonov Eurov posojila (100 milijonov od tega takoj) v pomoč AMD-jevemu in Infineonovemu obratu. The Inquirer drugič!

1 komentar

Pozor! Igra vsebuje "nasilen" tekst...

BayArea - New Jersey - Policija je aretirala tri najstnike stare 14, 15 in 18 let, saj naj bi ti z revolverjem grozili vozniku, z namenom odtujiti mu njegovo vozilo. Prav tako naj bi načrtovali "pokol" po mestu. In kje naj bi dobili inspiracijo? Le kje drugje kot v računalniških igrah. Za spremembo tokrat to ni CS ali kaka druga streljanka, temveč internetna tekstovno-potezna FRP-jka Warriors Of Freedom. To so ugotovili s pomočjo strica 18-letnika, ki je "bistroumno" povezal dejanje fantov z "nasilno" igro. Več o tem tukaj.

Še malo pa bodo tudi na šah lepili ESRB nalepke.

16 komentarjev

64-bitni članek

X-Bit Labs - Na X-bit labs so spisali zelo zanimiv članek o 64-bitnih procesorjih in nasploh o tem kaj nam prinašajo. Govora je tako o novih Opteron, kot o Itanium, PowerPC ter Alpha procesorjih, predvsem pa veliko informacij o ALU operacijah in ostalih pomembnih stvareh, ki se tičejo delovanja naših radiatorjev (beri = procesorjev).

Ste se kdaj vprašali če potrebujete 18 milionov terabajtov pomnilniškega prostora? Lahko vam kar povem, da ga najbrž res ne potrebujete [>:D].

5 komentarjev