»

Notranja termalna dioda

Void Your Warranty - Ko so prišli ven procesorji Athlon XP, so ljudje dobesedno izlivali slino za tem, da je termalna dioda končno vgrajena fizično v procesor. Tako se ne bo treba več zanašati na dober stik termalnega upora z procesorjevim jedrom, kar je bilo v navadi pri starih Thunderbirdih-C. V teoriji so bili vsi srečni ter komaj čakali, da vidijo, kako se obnese. Figo. Proizvajalci osnovnih plošč pač niso vgradili ustreznega čipa za interpretacijo rezultatov, ki jih javita ta dva pina na procesorju - in idejo za direktno odčitavanje smo lahko vrgli v najbližji smetnjak, pobarvali dobro staro diodo še stotič s termalno pasto ter upali, da bo tokrat kazala še natančnejše rezultate. Ste vedli, da lahko to z malo znanja spajkanja ter zelo malo stroškov naredite tudi sami? Na tej strani si lahko ogledate celoten postopek. Najbrž se vam niti ni sanjalo, da dioda pokaže še 7 stopinj Celzija višjo temperaturo pod maksimalno obremenitvijo? Ja, upajmo da bodo nove plošče s trakov proizvajalcev znale...

2 komentarja

Anketa

Slo-Tech - Temu bi lahko rekli bimodalna porazdelitev, kot se je temu izrazila naša legendarna profesorica matematike. Največ ljudi (kar 364 od skoraj 800) DVD enote še ne poseduje, medtem ko ima 256 osebkov zadevo že več kot eno leto. Zanimivo... Sicer je pa nova anketa namenjena izrazu vaše volje pri nadaljnem oblikovanju foruma. Menimo, da je DVD že tako razvit, da bi se mu pritikel lasten oddelek v forumu. Seveda bi oddelek v moderatorsto prišel DrSergioDJu, človeku, ki ima čez vse z DVDji povezanega. Se strinjate ali ne? Kaj je to šiš-ćevap? Anketa vabi!

10 komentarjev

Addonics 20/12/40/12 DVD/CDRW

CDR-Info - Addonics Technologies so najavili zunanjo DVD/CDRW/CD-ROM enoto , katera se lahko pohvali z hitrim FireWire-om, CardBus-om ter UBS 2.0 vmesnikom. Hitrosti enote so 12x za DVD, 12x za CDRW snemalnik ter 40x za CD-ROM. Ob nakupu dobimo gonilnike za večino operacijskih sistemov ( Windows 95, 98, 2000, NT, ME, XP in Mac OS 9.0 ). Cena enote je 399 ameriških zelencev. Več o tem tukaj.

0 komentarjev

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji