»

Evropejci se bojijo hitrih povezav

The Register - V času, ko večina populacije, vsaj tako imam občutek, želi hitropasovne povezave, se v Evropi dogaja nekaj čudnega.

Če gre verjeti tem izsledkom na Registru, se v Evropi, ki je v zadnjem času dobila trdno DSL hrbtenico, dogaja, da uporabniki ne čutijo potrebe po prehodu na hitrejše povezave. Tako je med anketiranci kar 30% vseh izjavilo, da ne potrebujejo hitrejše povezave, in da ne mislijo nagraditi svojega dostopa. Malo manjši je delež vseh, ki bodo v kratkem prešli na stalni dostop, medtem ko si preostali delež razdelijo tisti, ki ne vedo, ali bi naredili zamenjavo ali ne, in pa tisti, ki mislijo, da ne tega ne bodo naredili.

Razlog za te ugotovitve naj bi bilo pomanjkanje t.i. killer aplikacij, ki bi uporabnika prepričale, da se splača imeti hiter dostop, in pa regionalna selekcija, saj recimo DSL povezave na podeželju še vedno niso najbolj pogoste. Poleg tega so analitiki ugotovili, da procent prodiranja hitrih povezav v lanskem letu variira med 7% v Veliki Britanijo, do kar...

11 komentarjev

Iwill P4HT-S

t - break - Na T-Break se je danes pojavil nov test. Tokrat so testirali, da, uganili ste, ponovno matično ploščo. Ogledali so si zapeljivo rdečo Iwill P4HT-S plošo, ki temelji na i845PE čipovju. Plošča ima 5 PCI ter AGP režo, RAID, zvočno kartico ter ostale drobnarije, ki spadajo zraven. Če niste zadovoljni s trenutno matično ploščo, klik!

2 komentarja

IBM je predstavil rekordno zgoščen disk

X-Bit Labs - IBM je danes predstavil disk z največjo gostoto zapisa podatkov na kvadratni palec. Travelstar 80GN, kot se rekorder imenuje, ima kapaciteto 80 GB ter dosega gostoto zapisa 70 milijard bitov na kvadratni palec. IBM je takšno gostoto dosegel z izboljšavo svoje pixie dust tehnologije ter z uporabo elementa rutenija na magnetni plasti.

IBM napoveduje, da bodo dosegli mejo 100 milijard bitov na kvadratni palec še v prihodnjem letu. Travelstar 80GN je tako eden najhitrejših prenosnih diskov, saj ploščam, ki se vrtijo s 4.200 obrati na minuto, pomaga še 8 MB predpomnilnika. O dobavljivosti, ceni ter kvaliteti (IBM, khm, khm [:D]) še ni podatkov.

6 komentarjev

Dražje telefoniranje

Finance - Vsem revežem na dial-upu, da vas malce spomnimo, 1. decembra se bo podražila telefonska naročnina, ki bo po novem znašala 2.500 SIT, kar znaša 550 tolarjev več od sedanje. Telekom opravičuje dražjo naročnino z dodatnimi funkcijami, ki jih bo le-ta prinesla. Brezpogojno preusmerjanje klica, konferenčna zveza, klic brez izbiranja so le najpomebnejše.

Za vse, ki se ne strinjate s to potezo (dražjo naročnino), pa je Telekom pripravil alternativo. Uvedli bodo nov paket, ki se bo imenoval enostaven paket. Klici v tem paketu znotraj države bodo za slabih 50% dražji (kar devet tolarjev na minuto), klici v tujino pa za povprečno 15. Prav tako enostaven paket ne bo podpiral nekaterih funkcij, kot so klicanje na številki 0881 in 090 ter druge. Klik!

Hvala YoYo za povezavo do novice.

20 komentarjev

Kdo bi pretepel vse?

Slo-Tech -
  • Sergio Neustrašni 44% (576)
  • Bill Gates 19% (248)
  • John Carmack 11% (141)
  • Linus Torvalds 10% (134)
  • Kevin Mitnick 8% (105)
  • Steve Jobs 5% (62)
  • John Romero 4% (46)
Skupaj glasov: 1312
Novo anketo si je izmislil lastnik že drugega pokvarjenega monitorja - jaz! [;(]

6 komentarjev

Tablete prodirajo

The Register - Kot smo na Slo-techu že poročali, je Veliki Mehki v začetku tedna izdal novo verzijo svojega zadnjega operacijske sistema, in sicer Windows XP Tablet PC Edition.

V tem tednu pa so na plano že priculjane novice, da se je že večje število proizvajalcev odločilo za proizvodnjo "tabletnih" prenosnikov. Tako so svoje izdelke že predstavili Hewlett Packard, NEC, Toshiba in Viewsonic. Prenosniki naj bi sledili dvema konceptoma, in sicer bodo na voljo klasični modeli in modeli z ločljivo tipkovnico. Kako je to praktično, presodite sami.

Vendar, kakor poročajo na Registru, ne kaže, da bodo tablet PC-ji prevzeli večji tržni delež vsaj do konca naslednjega leta. Tako naj bi v letu 2003 prodali 425.000 enot, kar predstavlja 1,2% celotne prodaje računalnikov, medtem ko naj bi do leta 2007 tablet PC-ji prevzeli 37% delež med prenosniki.

Tablet, kot kaže, ne bodo povezovali samo s farmacevti..

2 komentarja