»

Yamaha TSS-1

AnandTech - Yamaha je pred kratkim izdala nov set računalniških zvočnikov z imenom TSS-1. Gre za 5.1 sistem, ki se hvali s polno podporo Dolby Digital in DTS zvoku, kupce pa poskuša privabiti tudi s precej nizko ceno (okoli $200). En takšen komplet so testirali tudi na AnandTechu in jih nekako ni prepričal. Yamaha je sicer izdelek nabasal z raznoraznimi zanimivimi funkcijami, toda manjka tisto najpomembnejše: kvaliteta zvoka. Vseeno pa gre za enega izmed najbolj poceni DD zvočnih sistemov, tako da se Yamahi ni treba bati za uspeh. Škoda le, da jih v Sloveniji ne bomo nikoli ugledali .

Popravek: Smaug obvešča, da se dotične zvočnike da dobiti tudi v Sloveniji, cena pa je okoli 72 KSIT.

9 komentarjev

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

Modri dirk... ehm... pekači

CDR-Info - Medtem, ko se je Sergio mučil z 8x in 12x pekači, se veliki fantje (CDR Info) že igrajo z makinami povsem drugega ranga. Seveda govorim o 20x in 24x pekačih, o katerih se je zadnje čase kar precej govorilo. Na CDR Info si torej lahko ogledate test Ricohovega 20x modela, ali, še bolj zanimivo, Sanyotovega 24x modela. Oba pogona sta si med seboj precej podobna, saj za doseganje tako visokih hitrosti uporabljata Zone CLV tehnologijo. Preprosto povedano se CD-R plošček razdeli na tri dele, po katerih pogon piše z različno hitrostjo (12x, 16x, 20x pri Ricohu in 16x, 20x, 24x pri Sanyotu). Tudi druge tehnologije, ki jih uporabljata, so precej zanimive, omenim naj le Sanyotovo Burn Proof 2...

10 komentarjev

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

Inštalacija Mandrake 8.0 linuxa

Little White Dog - Še kakšno leto nazaj je linux veljal za operacijski sistem največjih računalniških zanesenjakov, toda fanatična podpora množic ga vedno bolj približuje statusu uporabniku prijaznega operacijskega sistema. Toda domači uporabniki, vajeni Windows okolja, se še vedno počutijo preveč neprijetno in nedomače, še posebej ob prvem srečanju z novim operacijskih sistemom. Ravno takim je namenjen novi LittleWhiteDogov članek. Ta zelo obširen in podroben članek bo vsakega računalničarja s kančkom volje popeljal po inštalaciji Mandrake 8.0 linux distribucije. Članek je res spisan za začetnike in temeljito obdela vsaki korak pri inštalaciji, pomaga pa si tudi s kupom slik. Priporočljiv ogled!

11 komentarjev

USB 2.0

Guru 3D - Pred nekaj dnevi sem vam pravil o novem USB standardu USB 2.0. Do sedaj je bil v uporabi predvsem USB 1.1, ki ga bo v kratkem nadomestil USB 2.0. Kaj prinaša dobrega? 40 krat večjo hitrost prenosa v primerjavi z USB 1.1 in še nekaj drugih izboljšav.
Danes je s prodajo svoje USB kartice začelo tudi podjetje Keyspan. V promet je izdalo USB 2.0 kartico, ki jo priključimo v PCI režo. Kartica ima pet USB 2.0 vhodov, ki podpirajo tudi standard USB 1.1. Uporabljate lahko torej tudi svoje stare naprave z USB priključki, le da bodo delovale pri stari hitrosti (12 Mbps). Za podatke o kartici pojdite sem.

5 komentarjev

VIA bo izdala P4 čipovje

X-Bit Labs - V kratkem bo VIA izdala novo čipovje za Intel Pentium 4 procesor, s podporo DDR SDRAM-u. Kot sem vam že omenil, je bilo P4X266 čipovje pripravljeno že konec marca. Problem je bil samo, ker Intel ni dal VII licence za prodajo. VIA se je takrat odločila, da bo počakala. Kar je bila takrat zelo pametna odločitev. Pentium 4 procesorji so bili še vedno dragi in strašansko nepriljubljeni. Sedaj, ko je Intel znižal cene svojim lepotcem, je situacija drugačna. Zato se je VIA odločila, da bo vseeno izdala čipovje. Po njenem mnenju naj bi imela pravico za to, ker je, po tem ko je ta podpisal pogodbo o sodelovanju in izmenjavi tehnologij z Intelom, prevzela S3. Ker je ta s prevzemom postal del nje, lahko VIA uporablja vse dogovore, ki jih je S3 sklenil.
Še vedno se mi pa zdi čudno, zakaj izdati čipovje za P4 procesor na DDR pomnilniku. P4 upraviči svojo ceno le po RDRAM pomnilnikom; z DDR SDRAM je enako, kot če bi uporabljal SDRAM. Mogoče pa je VIA našla kakšno inovativno rešitev tega...

2 komentarja

Banalnosti

X-Bit Labs - Intel se je odločil, da bo spremenil design hladilnih reber na Pentium 4 procesorju. Ampak razlog ne tiči v boljšem hlajenju ali večji stabilnosti... Je prav banalen. Trenutna hladilna rebra so še prečno prevrtana. Intel se je odločil, da bo ta postopek odslej izpustil. To pa zato, ker je, odkar je prestopil na 0.18 mikronsko tehnologijo izdelave procesorjev, kar ga je očitno stalo precej denarja, začel mrzlično paziti na izdatke. Intel zagotavlja, da ta nova modifikacija ne bo poslabšala rezultata P4.

0 komentarjev