»

Testi delajo!

Jaz - Juhej! Vsi testi so končno on-line in ustrezno polinkani, samo za vaše zadovoljstvo ( če bi imel smajlija s podočnjaki, bi ga zdaj vsekakor uporabil [:))]). Ker sem danes za dotično zadevo porabil celoten dan, mi ni ostalo nič časa za Forum in nov material. Vse to pričakujte jutri!Mimogrede, povezave med članki ne delujejo pa čisto možno je, da je kje kakšna kozmetična napaka. Ne se sekirat, bo popravljeno [;)].

0 komentarjev

ASUSa ne bo na jesenskem Comdexu

ASUS - Malce presenetljiva je novica, da se največji izdelovalec matičnih plošč ne bo udeležil jesenskega Comdex sejma. Navsezadnje imajo za pokazati res ogromno novih izdelkov, od matičnih plošč do njihovih zelo cenjenih grafičnih kartic. Namesto tega so se odločili za postavitev "online showrooma", v katerem si lahko ogledate vse njihove novosti. Torej, če vas zanimajo slike in podatki o njihovih najnovejših izdelkih, se le podajte na zgornjo povezavo, na sejmu pa jih boste zaman iskali. No ja... [:\\]

0 komentarjev

ASUSova Dual platka na Apollo Pro133A čipovju

ASUS - Za dosedanje dvo-procesorske matične plošče na VIA Apollo Pro133A čipovju ( Epoxova, MSIjeva rešitev... ) bi težko lahko rekli, da so uspešne. Že res, da ABITova VP6 utegne biti odlična plata, toda sedaj je na to področje vstopil tudi ASUS: najavili so CUV4X-DSL platko. Seveda gre za dvo-procesorsko FC-PGA plato na 694X čipovju, ki pa se bo malce razlikovala od dosedanjih ponudb. Le stežka bi namreč lahko rekli, da je namenjena povprečnim uporabnikom, saj gre za skoraj čistokrvno serversko ploščo. Poleg standardnih 4 DIMM, 5 PCI in 1 AGP Pro rež, ponuja še nov VIAin 686B SouthBridge ( zmore ATA100 ) ter tudi vgrajen Symbiosov dvokanalski Ultra160 SCSI krmilnik ter Intelov 82559 omrežni vmesnik. Zaradi vsega tega bo cena verjetno nekje v oblakih, toda ne dvomim, da bo šlo za odlično ploščo [8-O].

0 komentarjev

Najbolj overclockabilna GeForce2 kartica

X-Bit Labs - Podjetje SUMA ( urg? ) je najavilo verjetno najbolj overclokabilno GeForce2 Pro kartico, SUMA Platinum GeForce2 Pro. Tako kot druge kartice, je tudi ta opremljena s Pro procesorjem in 5ns pomnilnikom, ki deluje pri 400MHz. Razlika med SUMIno in drugimi karticami pa je v tem, da to podjetje uporablja kvaliteten 5ns Hyundai pomnilnik, medtem ko se drugi proizvajalci zatekajo h komaj zadostnem 5ns EliteMT pomnilniku. Že samo iz tega podatka lahko sklepamo, da gre za zelo overclockabilno kartico, SUMA pa se je še dodatno potrudila in na pomnilnik namontirala pin-fin hladilnike ( vsi, ki ste kdaj videli Alpha hladilnike veste, o čem govorim ), ki hladijo precej bolje, kot navadni. Seveda se tudi procesor hladi pod masivnim hladilnikom. Vsekakor gre za sanjsko kartico vsakega overclockerja!

6 komentarjev

Težava z AMD 760 čipovjem rešena

FiringSquad - Nekaj dni nazaj so se pojavila poročila o tem, da AMD 761 NorthBridge ima veliko težav z delovanjem pri 266MHz zunanjem vodilu in da bi to utegnilo vzrokovati poznejši dobavljivosti vseh DDR matičnih plošč za Athlone. Na srečo so težavo že rešili, kot poročajo na FiringSquadu. Proizvajalci bodo v plošče morali vdelati preprosto zunanje vezje, ki bo filtriralo napake, na srečo pa to ne bo vplivalo na čas dobavljivosti, ki še vedno ostaja december-januar.

1 komentar

Trije pokojni Xeoni

Intel - Intel sporoča, da je prenehal z izdelavo treh modelov Xeon procesorjev, in sicer Xeona 550MHz ( 265KB L2 ), Xeon 733MHz ( 256KB L2 ) ter Xeon 800MHz ( 256KB L2 ). BOX verzije procesorjev so že nehali dostavljati, kar pa seveda ne pomeni, da jih ne morete kupiti pri pooblaščenih prodajalcih, ki jih še vedno imajo na zalogah. Tray ( OEM ) verzije teh treh modelov pa bodo proizvajali do aprila naslednjega leta. Končne zaloge naj bi pošle komaj oktobra 2001, tako da razloga za skrbi ni ( če ste se zapičili v katerega izmed teh treh [:D]).

1 komentar

Rambus profitira

X-Bit Labs - Če si mislite, da je z Rambusom kot podjetjem bolj ali manj konec, se krepko motite. S svojim izsiljevanjem so si pridobili kar lep kupček denarja, kar kaže tudi zadnji primer s Hitachijem in NECom. Obe podjetji sta že enkrat podlegli Rambusu in plačali dajatve, potem pa sta se združili v Elpida Memory Inc. ( obratovati bodo začeli januarja 2001 ). Kot novo podjetje pa so Rambusu še enkrat morali izplačati vse dajatve. Neverjetno [:\\].Glede na sedanje stanje pa resno dvomim, da ima Rambus kot podjetje kakšno perspektivno na pomnilniškem trgu, saj jih je DDR SDRAM povozil na celi črti!

0 komentarjev

Prva noč

Jaz - Hehe, prva noč z novo stranjo je za nami. Zdi se mi, da do večjih težav ni prišlo, tako da lahko rečem, da je splavitev strani bila uspešna. To seveda še nikakor ni končna podoba, oziroma funkcionalnost, saj bo do konca tedna dodano več stvari, kar pa sem povedal že včeraj. Ne pozabite, da lahhko vsa svoja mnenja izrazite preko Foruma, ali se izživljate nad ubogo Anketo.Sedaj pa nekaj dejanskih novic [;)].

0 komentarjev