»

Večer za inovativne in podjetne: Kristjan Pečanac

Slo-Tech - Kiberpipa skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem pripravlja serijo večerov namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij.

Drugi večer bo naš gost Kristjan Pečanac - vizionar, ki je pridobil 2 mio $ investicije tveganega kapitala!

Tokratni VIP bo potekal v obliki predavanja z naslovom "Pot na NASDAQ", seveda z možnostjo vprašanj iz publike. Odvijal se bo v četrtek, 9. novembra ob 19.00 v Kiberpipi, na Kersnikovi 4.

Več podrobnosti o načinu prijave (ki je zaradi omejenega števila mest obvezna) in konkretnih temah predavanja lahko najdete tu.

14 komentarjev

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

Težave GeForce 8800 GTX

VR - Zone - VR-Zone poroča o težavah nVidiine prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GTX, ki naj bi jih povzročil upor, ki nadzoruje menjavanje 2D in 3D frekvence. Sprva so poročali tudi o možnosti prestavitve datuma uradne predstavitve, vendar zaenkrat ni nobene informacije o tem. Poleg tega je nVidia že vpoklicala vse GeForce 8800 GTX in bo opravila zamenjavo uporov. Kot so dodali na VR-Zone, naj bi omenjene težave imele le nekatere grafične kartice določenega proizvajalca, vendar so zaradi previdnosti vsi proizvajalci grafičnih kartic vpoklicali svoje 8800 GTX-e. Grafične kartice GeForce 8800 GTS naj ne bi imele omenjenih težav.

Več na VR-Zone.

7 komentarjev

Televizije prehitele monitorje

DigiTimes - Prvič se je zgodilo, da je bila skupna površina proizvedenih LCD računalniških zaslonov manjša od LCD televizorjev. V tretji četrtini letošnjega leta je tako prišlo na svet 4.1 milijona kvadratnih metrov LCD TV zaslonov (za vsakega Slovenca 2 kvadratna metra) in 3.6 milijona monitorjev. Če štejemo zraven še 1.4 milijona zaslonov prenosnikov, so monitorji še vedno na prvem mestu.Glede na prihajajočo 8 generacijo proizvodnih linij LCD TV-jev, o katerih smo že poročali, se bo trend večal v prid televizorjev.

5 komentarjev

Zune še nekaj časa ne bo zunaj

Slo-Tech - Vsaj na stari celini ne. Na oni strani luže naj bi čisto zares prišel ven 14. novembra. iPodov morilec se bo do nas prebil šele nekje v letu 2008, v idealnem primeru 2007. Microsoft bi namreč rad ponudil celoten paket, ki bi zmogel konkurirati obema velikima i-jema: iPod in ITunes, ter odgriznjeno jabolko spremenil v ogrizek. Na tem področju je pri Microsoftu že prišlo do zastoja, saj bodo z omenjenim datumom ukinili MSN Music stran in vsa povpraševanja preusmerili na Zune Marketplace in RealNetworks' Rhapsody. Bo pa ob svojem rojstvu Zune nekoliko posnemal iPoda: Zune namreč ne bo...

4 komentarji

Varnejša letala s pomočjo mikrobov

vir: CNet
CNet - V prihodnosti naj bi po besedah Dr. Angele Belcher, profesorice na znamenitem MIT-u, mikrobi pomagali iskati (pre)utrujene dele na letalih. V idealnih laboratorijskih razmerah, so jih že uspeli genetsko zmanipulirati, da producirajo proteine, ki se vežejo na kovinske delce. Pri tem zasvetijo in jasno pokažejo kritične točke na kovini. Morda kmalu tudi v realnem okolju na letalih.


Vir slike: Airliners.net

Seveda so vrli znanstveniki pripravili mikrobe, da počno še marsikaj drugega. Med drugim se jih trudijo prepričati za cenejšo izdelavo polprevodnikov. Vse skupaj je bilo podrobneje predstavljeno na SEMI Nano forumu, ki je potekal v Silicijevi dolini minuli teden.

Verjetno ne bo dolgo, ko bodo žene začele...

0 komentarjev