»

Athlon XP 2200+ OC Database

VR - Zone - Na VR-Zone so posodobili svoj OC Database, v kateri lahko najdete najbolj navite procesorje Athlon XP 2200+. Gotovo je odveč poudarjati, da trenutno premočno vodijo Japonci, ki držijo kar lepo število najvišjih mest. Rezultati so zares impresivni, vendar pa ni nikjer navedeno, koliko časa je računalnik sploh deloval s tako frekvenco in pod kakšno obremenitvijo, zato jih je treba jemati malce z rezervo. Rezultati so naslednji:
  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.72Ghz by Son

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.59Ghz by Tamo

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.51Ghz by Jahovx

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.46Ghz by Memesama

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.42Ghz by NewBeetle

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.18Ghz by Kita

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.04Ghz

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.01Ghz by Kevin

Več o teh rezultatih si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Slike R300 in RV250

PC Pop - Izgleda, da bosta R300 in RV250 v kratkem pripravljena za prodajo, saj so se na strani PCPop že pojavile prve slike. R300 bo izgledal tako: RV250 pa tako: Mimogrede: Za RV250 gotovo že veste, da se bo imenoval Radeon 9000. Po zadnjih podatkih pa naj bi se R300 imenoval Radeon 9700. ATI bojda načrtuje že tudi Radeon 10000, ki bo samo izboljšan Radeon 9700, saj bo narejen v 0.13 mikronski tehnologiji in bo najverjetneje tudi hitrejši od slednjega.

0 komentarjev

HardOCP + Slo-Tech = OK

Slo-Tech - Očitno se strani kot sta HardOCP in Overclockers Australia precej zanimata za vodno hlajenje, saj sta že pred časom objavili povezave na Slo-Techov forum, kjer sta tedaj Boeing in morphling1 predstavila svoje vodne bloke za hlajenje procesorja.
Danes pa sem na HardOCP zasledil še eno povezavo na Slo-Techov forum, in sicer na temo, kjer je morphling1 predstavil svoj trenutni projekt izgradnje vodnega bloka, ki bo hladil Herculesovega Radeona 8500. Zato bo Slo-Tech najverjetneje zopet deležen malce večjega obiska.
Mimogrede, če nove teme še niste opazili, potem je skrajni čas, da se pridružite debati.

1 komentar

HSF kot uničevalec AMD-jevih procesorjev

HardOCP - Kot gotovo že veste, smo v preteklosti že kar precejkrat poročali in opozarjali o napačnih inštalacijah hladilnika, ki so botrovale uničenju Thunderbirdov/Palominov/Duronov. Tisti, ki obvladate posel pa ste gotovo le skomignili z rameni, si mislili svoje in si rekli, da se kaj takega vam ne more narediti vašemu AMD-jčku... O, pa se lahko. Čeprav ste pravilno inštalirali hladilnik, na vaš procesor preti še ena nevarnost in to niti slučajno ni odpoved ventilatorja, ampak to, da se vam hladilnik iztrga iz zatičev, kamor je pritrjen. Če slučajno posedujete kakšen super-duper hladilnik z grobim pritrdilnim mehanizmom, je strah upravičen, saj se je ravno to zgodilo nekemu tipu, ki je sredi...

4 komentarji

Asustek prihaja z novo znamko

DigiTimes - Podjetje Asustek, ki ga številni uporabniki poznajo po matičnih ploščah znamke ASUS, bo to poletje predstavilo novo blagovno znamko, ki bo krasila nekatere njihove matične plošče - ASROCK. Za to znamko so se odločili, ker želijo poudariti znani slogan Asustekovih matičnih plošč: zanesljivost in stabilnost. Po podatkih iz te stran se bodo nove matične plošče s to znamko pojavile na Kitajskem v poznem juliju in v Indiji ter Južni in Srednji Ameriki v avgustu. Glede na izbiro tržišča, bo Asustek te plošče najbrž namenil tako imenovanemu low-cost segmentu tržišča.

0 komentarjev

Odklepanje TBreda malce drugače

HardOCP - Na Slo-techu se je pred časom že pojavila novica o odklepanju TBredov, v kateri ste lahko izvedeli, da za učinkoviti odklep od sedaj naprej morate povezati mostičke L3. No, s tem ne bi bilo nič narobe, če se ne bi začele po internetu širiti govorice o odklepanju 0.13 mikronskih Athlonov 2200+ s povezavo samo petega L3 mostička. Ker nekemu uporabniku vse te govorice niso dale miru, se je odločil, da vse skupaj preizkusi v praksi. Na svojem 0.13 mikronskem TBredu z oznako 2200+ je povezal samo peti L3 mostiček in stvar je delovala, saj je sedaj lahko izbiral vse množilnike od 12.5x navzdol. Kako je potekal celoten postopek, si lahko preberete v zelo zanimivi debati na tem forumu.
Če samo...

2 komentarja