»

Prihaja prenovljeni Xbox 360

Bit Technologies - Bit-tech pravi, da Microsoft namerava poslati prenovljeno različico svoje konzole Xbox 360.

Nova različica prinaša HDMI izhod, 120 GB trdi disk ter 65 nm proizvodni postopek. Posledica bo hladnejša ter predvsem tišja konzola, ki bo sposobna proizvesti kvalitetnejšo sliko. Zaenkrat pa še ni znano, če bo ta različica imela vgrajen HD-DVD pogon.

Očitno bo se še Sony moral malo bolj potruditi...

18 komentarjev

Kaj bomo v letu 2007 najraje igrali?

Slo-Tech - Industrija iger dela kot vedno s polno paro. Običajno je ta para prav gnilega vonja in ne gre se čuditi, da so tudi izdelki prav gnili. Le nekaj je biserov, ki se jim splača (in si nenazadnje to tudi zaslužijo) nakloniti vašo dragoceno pozornost.. Torej, kaj nestrpno čakamo letos?

Težko nalogo izbora so za vas opravili na Firingsquad, kjer so sestavili seznam 20 iger, od katerih si letos največ obetamo. Po njihovem mnenju (če zanemarimo spodnjih 9 naslovov), bomo še kot tople razgrabili naslednje naslove: Hellgate London, Warhammer Online, Bioshock, S.T.A.L.K.E.R. (resnično upamo), Half-Life 2: Episode 2, Unreal Tournament 2007, Supreme Commander, Enemy Territory: Quake Wars, World of Warcraft: Burning Crusade, Spore. In Crysis.

Za popolen seznam in...

69 komentarjev

Podrobnosti o Wi-Fi v San Franciscu

Slashdot - Poročali smo že smelem projektu, ki so si ga zastavili v San Franciscu - dostop do interneta nameravajo povsem brezplačno preko brezžične tehnologije Wi-Fi omogočiti vsem prebivalcem mesta. Pogodba med San Franciscom, EarthLinkom in Googlom postreže s podrobnostmi.

Vsem gospodinjstvom bo omogočen brezplačen dostop do interneta s hitrostjo 300 kbps. Megabitni dostop bo prav tako na voljo, le da bo stal 21,95 dolarja oz. po znižani ceni za reveže 12,95 dolarja (politično korektno so to low-income prebivalci). Preizkusna doba projekta bo 4 leta, storitev pa lahko EarthLink podaljša še trikrat za štiri leta. Ponudnik bo mestu kot nadomestilo za uporabo storitev in infrastrukture vsako leto plačal 640.000 dolarjev in pet odstotkov dobička. Več o tem.

20 komentarjev

Zapisovalnik HD DVD še januarja

X-Bit Labs - Vneta zagovornica standarda HD DVD, Toshiba Corporation, je včeraj predstavila prvi zapisovalnik ploščkov v standardu HD DVD. Toshiba SD-H903A lahko predvaja, bere, piše in prepisuje eno- in dvoslojne DVD-je, HD DVD-je in običajne CD-je. Za nemoteno zapisovanje skrbi osem megabajtov predpomnilnika, na matično ploščo pa se naprava povezuje z novim standardom SATA. Pogon bo uradno predstavljen z vsem pompom v Las Vegasu na International Consumer Electronics Showu med 8. in 11. januarjem. Prve primerke bodo razposlali še ta mesec, širšo prodajo pa pričakujemo v februarju. Več o tem.

19 komentarjev

Slab dan za goljufivce

Slo-Tech - Po poročanju evropske spletne strani Crossfire 3.0 - A gaming community, je njihov administrator izvedel precej zanimivo akcijo. Potem, ko mu je uspelo postati admin na spletni strani NetCoders, ki se med drugim lahko pohvali s prodajo programskih pripomočkov za goljufanje v večigralskih prvoosebnih streljaških igrah ( aimbot, wallhack), so z njegovo pomočjo uspeli razkriti nekaj deset osebkov, ki so uporabljali omenjene pripomočke. Osemnajstletnik se je namreč dokopal do celotnega arhiva spletne strani, ki vsebuje uporabniška imena, e-poštne naslove, logirane IP naslove ter tudi ključe, ki jih uporablja Punk Buster zaščita.

Precej je zavrelo med igralci še vedno precej igrane igre Wolfenstein: Enemy Territory, ki so bučno pozdravili razkritje nekaterih soigralcev, med njimi tudi nekaj zvenečih imen. Oglasil se je tudi Clanbase, ki prav tako napoveduje čistko med njihovimi registriranimi igralci.

Spletna stran NetCoders je sicer trenutno nedosegljiva, ampak njeni...

20 komentarjev