»

Kitajska napadla Tajvan!

Slashdot - Taipei Times poroča, da je Tajvan napadla množica Kiber-vojakov oziroma 'hekerjev', po domače. Pri svojem delu si pomagajo s trojanskimi konji, ki jih poizkusajo infiltrirati v zasebna podjetja, od koder potem vršijo napade na državne agencije. Predvsem jih zanima vsebina podatkovnih baz.

Uradni viri poročajo, da jim ni ničesar uspelo ukrasti, toda saj vemo, kako je s tem. Morda nas čez par dni pričaka na kakšni rožici taipan.zip ;-)

4 komentarji

ATi osvaja nižji cenovni razred z RV351 in RV381

X-Bit Labs - V nižjem cenovnem razredu poteka dokaj hud boj med nVidio in ATi-jem, še zlasti med Geforcem FX 5200 in Radeonom 9200 (SE). Bistvena prednost nVidie v tem primeru je definitivno podpora DirectX-u 9, ki pa je zaenkrat še bolj marketinška poteza. Prav zaradi tega so Kanadčani napovedali dva nova grafična procesorja, omenjena v naslovu.

Oba bosta seveda imela podporo večini naprednih funkcij, kot so AGP 8X, DirectX 9, 0,13-mikronska tehnologija izdelave, in ostale novosti. Prvega lahko na tržišču pričakujemo konec tega oziroma začetek naslednjega leta, medtem ko bomo na RV381 prisiljeni čakati do prve polovice naslednjega leta, malo po izidu RV380. Klik!

5 komentarjev

Novi Celeroni

X-Bit Labs - Intel je danes objavil, da bo štiriindvajsetega tega meseca izdal nov Celeron procesor, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz, njegovega 100 MHz hitrejšega bratca pa bomo ugledali 5. novembra. Še pred tem se nam obeta nova pocenitev, saj bo Intel predvidoma 26. oktobra znižal cene vseh Celeronov. 2,7 GHz model bo tako stal 103 dolarje (v količinah nad tisoč kosov), hitrejša inačica pa 117 dolarjev. Oba procesorja bosta zgrajena v 0,13-mikronski tehnologiji, imela pa bosta 128 kB L2-predpomnilnika in 400 MHz sistemsko vodilo. Več o tem.

V prihodnjem letu se nam bojda obetajo tudi 0,09-mikronski Celeroni z 256 kB predpomnilnika in 533 MHz vodilom.

9 komentarjev

Antivirus in antispam zaščita na Arnesu

Arnes - Arnes je včeraj za svoje uporabnike vključil dve novi poštni storitvi: zavračanje elektronske pošte, okužene z virusi, ter možnost izločanja nezaželene pošte (spam-a). Pohvalno! Najbolj pa gre pohvaliti dejstvo, da Arnes uporabnikom omogoča personalizacijo antispam zaščite. Ti si tako lahko stopnjo antispam zaščite nastavijo na nizko, običajno ali visoko (oziroma jo pustijo izključeno). Najboljše pa je, da si preko spletnega vmesnika lahko vsak uporabnik oblikuje tudi svoj osebni seznam virov (Return-Path in ne From polje!), iz katerih bo pošto vedno sprejemal oziroma zavračal. Spam pošta se preusmeri v posebno mapo 'spam', kjer jo lahko pregledate (npr. preko IMAP protokola) in izbrišete. Če pa mape spam ne pregledate več kot 30 dni, se sporočila - prijazno do vaše kvote na poštnem strežniku - samodejno izbrišejo.

Na voljo pa je še ena poslastica, ki pa sicer ni opisana v Arnesovih navodilih. Navodila za preusmeritev spam pošte so zapisana v datoteki .forward+spam (ki se nahaja v...

16 komentarjev