»

Glasbena industrija toži LimeWire

CNet - Nekoliko opogumljeni zaradi 115 milijonskega plačila Kazaa-e, so Sony BMG, Virgin Records in Warner Bros, na okrožnem sodišču v New Yorku, vložili tožbo zoper LimeWire. Za vsako skladbo, ki se izmenjuje preko LimeWire P2P omrežja, zahtevajo 150.000 dolarjev.

Seveda so MPAA, RIAA in BSA našli tudi nove načine borbe. PPL - Product Placement je tržna poteza marketinških oddelkov, da promovirajo svoje izdelke v svetu filma, glasbe, iger in ostalih medijih. Recimo Nike, v prvem Terminatorju, ali BMW v James Bondih (zadnji spet promovira "pravi Bondovski avto": Aston Martin).

Enake metode so se spomnili tudi omenjene organizacije, ki se borijo proti izmenjavi datotek na internetu in piratiziranju. V zadnji Hollywoodski (ne)uspešnici Miami Vice, dobri fantje enačijo drogo in piratizirano programje.

11 komentarjev

ThinkPad-i od sedaj naprej tudi z Linuxom

vir: E-week
E-week - Pri Lenovo, sedanjem lastniku nekdanjih IBM-ovih prenosnikov ThinkPad (in ostalih namiznih računalnikov), so se odločili, da ponudijo svoje prenosnike tudi s prednameščenim SUSE Linux Enterprise Desktop 10. Do sedaj so kupci ThinkPad-ov to morali početi na lastno pest, oziroma so se za večje kupce potrudili tudi sami.Začetek ponudbe predstavlja model T60, s 14 ali 15 palčnim zaslonom, Intel Core Duo procesorjem in ATi-jevim grafičnim podsistemom. Cena zanj se v ZDA prične pri 1.800 dolarjih.

62 komentarjev

Nemški hackerji klonirali biometrični RFID potni list

Wired News - Lukas Grunwald, varnostni svetovalec podjetja DN v Nemčiji, naj bi shackal novi nemški potni list. V četrtek je pokazal celoten postopek na Black Hat varnostni shodu v Las Vegasu. Uspelo mu je klonirati poljuben potni list ali ga celo prenesti na Smartcard. Če to kartico vstavi v potni list, RFID čitalci preberejo le to in ne njegovega potnega lista.Postopek mu je vzel dva tedna časa, vse informacije je pridobil na internetni strani ICAO - International Civil Aviation Organization, kjer so objavljeni zahtevani standardi za tovrstne potne liste.

Nove potne liste z RFID-i so sicer najprej shackali Nizozemcem.

23 komentarjev

Sony prenehal izdelovati plazme

DigiTimes - Sony-ev namestnik izvršnega predsednika, Katsumi Ihara, je najavil, da bodo prenehali izdelovati plazmatske televizorje. Njihova prodaja je bila v stalnem upadu, leta 2004 so jih prodali še 300.000, leta 2005 le še 100.000. Namesto tega želijo povečati proizvodnjo LCD televizorjev, ki jih izdelujejo skupaj s Samsungom. V letu 2007 želijo doseči prodajo 8.000.000 kosov. K številki naj bi pripomogla nova skupna tovarna osme generacije televizorjev, o čemer smo že poročali.

Glavna na področju plazem tako ostaja Matsushita Electric Industrial Co. (še Panasonic, Tehnics, National in JVC), ki si zavzema četrtino tržišča.

16 komentarjev