»

Igranje iger, domače naloge in Harry Potter

New Scientist Tech - Raziskovalci Univerze v Michiganu in Univerze v Austinu so raziskovali vpliv video iger na ameriške šoloobvezne otroke med tednom in vikendi. Prišli so do ugotovitve, da otroci namenijo manj časa za izdelavo domačih nalog in branje. Predvsem fantje namenijo zaradi iger manj časa branju, okoli 30 %, dekleta pa zaradi igranja iger namenijo manj časa izdelavi šolskih nalog, okoli 34 %.

Vendar raziskovalci ugotavljajo, da igranje iger ne vpliva na čas namenjen druženju s sovrstniki in svojimi starši. V Teksasu so ugotovili, da 36 % otrok igra igre, od tega predstavljajo fantje največji delež, kar 80 %. Povprečen šoloobvezen predstavnik moškega spola v Teksasu med tednom igra v povprečju 58 minut ter dobro uro in pol med vikendom. Šibkejši spol med tednom uživa v igranju iger 44 minut, med vikendom eno uro in štiri minute. Hope Cummings, raziskovalka na Univerzi v Michiganu, ugotavlja, da so igralci bolj učinkoviti pri pisanju domačih nalog, saj jih napišejo hitreje. Ena od ugotovitev...

15 komentarjev

MPAA nastavlja limanice

Slashdot - MPAA (Motion Picture Association of America) postaja vedno domiselnejša v boju proti nelegalni distribuciji filmov. Tokrat je Media Defender, ki zanje običajno opravlja umazane posle, postavila kup lažnih spletnih stranih, kjer obljubljajo hiter in enostaven prenos vseh mogočih filmov in video posnetkov na enem mestu -- kričeč primer ja bila miivi.com. Vse skupaj je tako dovršeno, da se morate na stran registrirati in ob tem navesti cel kup osebnih podatkov (nihče ne pravi, da svojih), ponujajo pa celo programsko opremo, ki naj bi pospešila prenose s spleta. No, v resnici temeljito preišče vaše mape in javi stanje. Več.

19 komentarjev

Gates zdrsnil na 2. mesto

Slashdot - Po neuradnih navedbah je Microsoftov soustanovitelj Bill Gates po 13 letih zdrsnil s prvega mesta na seznamu najbogatejših ljudi na svetu. Nasledil ga je mehiški tajkun Carlos Slim, čigar premoženje po neuradnih ocena znaša 67,8 milijarde dolarjev. Za uspešen preboj je zaslužna 27-odstotna rast cene delnic America Movila, ki je v Slimovi lasti. Bill Gates je s premoženjem 59,2 milijarde dolarjev izgubil prestol tudi zavoljo dobrodelne organizacije Bill & Melinda Gates Foundation, v katero je do danes primaknil že 30 milijard dolarjev. Kakorkoli že, Bill Gates je že pred časom dejal, da mu je popolnoma vseeno, katero mesto na lestvici premožnih zaseda. Na uradne rezultate pa bomo morali počakati do prihodnje pomladi, ko bo Forbes izdal novo lestvico.

36 komentarjev