»

Virgin Orbit tudi uradno v prisilno poravnavo

Slo-Tech - Konec tedna smo poročali, da je Virgin Orbit začasno ustavil poslovanje, danes dopoldne pa so uradno potrdili, da gredo v prisilno poravnavo (Chapter 11). Izvršni direktor Dan Hart je v izjavi dejal, da ima ta način največjo možnost za nadaljevanje delovanje podjetja in poplačilo upnikov s prodajo.

V prisilni poravnavi bodo podjetju odpisali del dolgov, hkrati pa podjetje išče strateškega kupca, ki bi zagotovil nadaljevanje poslovanja. Za zdaj takšnega kupca še niso našli, zato se zdi verjetnejša odprodaja podjetja po delih. Ustanovitelj Richard Branson je zagotovil 31,6 milijona dolarjev za nadaljevanje poslovanja v minimalnem obsegu, dokler podjetje ne najde kupcev. A Branson bo sredstva podjetju posodil, s čimer se bo še okrepil na prvem mestu med upniki, kar mu omogoča narekovanje pogojev prisilne poravnave.

Virgin Orbit je razvijal svojstven način utirjanja satelitov, ki so jih izstreljevali z Boeinga 747. Za tehnologijo, ki omogoča zgolj izstrelitve manjših satelitov v...

0 komentarjev

Google ukinil omejitev števila datotek v Drivu

Slo-Tech - Medijski pritisk včasih podjetja prisili v spremembe, še zlasti kadar jih ne stanejo mnogo. Ko je minuli teden po internetu zaokrožila vest, da je Google v oblačni hrambi omejil število datotek na pet milijonov, se je podjetje hitro odzvalo. Omejitev so odpravili, je tiskovni predstavnik za Google Workspace potrdil včeraj.

Ljudje so namreč ugotovili, da je Google omejitev uvedel namenoma in da ni šlo za kakšnega hrošča ali tehnološko omejitev. V podjetju so sicer dejali, da so omejitev vzpostavili zaradi preprečevanja zlorab. Tega vnaprej niso sporočili, temveč so ljudje omejitev izkusili na lastni koži. Čeprav je po Googlovih besedah omejitev vplivala na zelo malo uporabnikov, so jo odstranili. Dodali so še, da bodo v prihodnosti tovrstne spremembe sporočali pregledneje in pravočasno.

Bržkone pa je ključni dejavnik odsotnost podobnih omejitev pri konkurenci. Dropbox, OneDrive in Amazonova shrambe ne omejujejo števila datotek. Omejitev je bila moteča predvsem za zakupnike...

1 komentar