»

Hotfile bo plačal 80 milijonov dolarjev in mrknil

TorrentFreak - Le nekaj dni pred uradnim začetkom sodnega procesa med priljubljeno stranjo za shranjevanje in deljenje vsebine na spletu Hotfile in ameriško cehovsko organizacijo filmskih studijev MPAA sta se sprti strani poravnali. Spletna stran Hotfile bo plačala 80 milijonov dolarjev odškodnine in trajno prenehali obratovati, je povzetek dogovora med strankama.

MPAA je tožbo proti Hotfilu in njegovemu domnevnemu vodji Antonu Titovu vložila leta 2011, v kateri je strani očitala vzpodbujanje uporabnikov k piratiziranju. Hotfile je imela namreč izdelan sistem nagrajevanja, ki je uporabnike nagrajeval za vsak prenos njihovih datotek, ki so ga izvedle tretje osebe. Seveda, Hotfile se je financirala iz reklam in naročnin za plačljive pakete. S tem si je...

10 komentarjev

Telekom Slovenije pravnomočno zmagal proti T-2

vir: Finance
Finance - Višje sodišče v Ljubljani je danes potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je zavrnilo odškodninski zahtevek T-2 proti Telekomu v višini 130 milijonov evrov. S tem se je dokončno razpletla več kot šest let trajajoča zgodba.

T-2 je namreč januarja 2007 vložil tožbo zoper Telekom Slovenije zaradi očitane zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Očitali so mu privilegirano obravnavno SiOL-a, ki je bil tedaj Telekomovo hčerinsko podjetje, sedaj pa je spet priključen Telekomu. Telekom Slovenije naj bi bil tedaj oviral konkurenco pri trženju paketov VDSL, saj da so jim nagajali v tehničnih podrobnostih.

Januarja letos je okrožno sodišče v Ljubljani razsodilo, da ni dokazov, da bi bil Telekom...

64 komentarjev

Prodaja osebnih računalnikov potonila

Slo-Tech - Padanje prodaje osebnih računalnikov se nadaljuje in ne kaže znakov ustavljanja, čeprav smo že aprila pisali o tedaj rekordnih padcih. Tako ugotavlja IDC s svežimi podatki, ki zajemajo prvih devet mesecev tega leta, od koder sklepajo o končnem rezultati in nekoliko smelo tudi, kaj se bo dogajalo do leta 2017. Napovedi niso rožnate.

Do konca leta naj bi se trg osebnih računalnikov skrčil za 10,1 odstotka, kar je več od predhodnih napovedi (-9,7 odstotka) in največji upad v zgodovini. Podobno naj bi se padanje nadaljevalo tudi prihodnje leto, ko skupni padec nekoliko manjši, med tremi in štirimi odstotki. Šele leta 2015 lahko pričakujemo počasno stabilizacijo trga, medtem ko visokih rasti ne pričakujejo več, saj se uporabniki čedalje bolj selijo na tablične računalnike,...

143 komentarjev