Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

»

Google in Yahoo vendarle par

CNet - Po pravcati živčni vojni s protimonopolnimi regulatorji in tudi med seboj bosta Google in Yahoo vendarle poskušala skleniti pogodbo o sodelovanju, v nasprotju z špekulacijami o koncu ljubezni, ki so vzniknile konec tedna. Predlog sodelovanja sta tako nekoliko dopolnila in spremenila.

Doba veljavnosti se bo skrajšala z desetih na dve leti, poleg tega pa bodo Yahoojevi prihodki iz tega naslova smeli obsegati največ 25-odstotni delež vseh prihodkov. Na ministrstvu za pravosodje se sicer bolj nagibajo k 20-odstotni omejitvi, pravijo viri. Glavna skrb je morebitno zvišanje cen oglaševanja, če bi Yahoo ugotovil, da mu prihodki iz tega dogovora zadostujejo, in se nehal ukvarjati s to dejavnostjo. Žogica je spet na strani regulatorjev, tako Google kot Yahoo pa sta prepričana, da so pogoji sedaj sprejemljivi in da ne ogrožajo konkurence, poroča CNet.

1 komentar

Navdušenje nad iPhoni plahni?

X-Bit Labs - Zdi se, da navdušenje nad iPhoni počasi usiha, pravijo analitiki. Apple je v tretjem četrtletju letos prodal 6,9 milijona iPhonov, kar pripisujejo uspešni širitvi v iPhona 3G v 51 držav. Zadnje četrtletje bo očitno prineslo nekoliko slabšo bero, saj so analitiki iz FBR Capital Markets sprva napovedali 10-odstotni upad prodaje, sedaj pa so številko povišali na 40 odstotkov. Trenutno po skladiščih ležita še dva milijona neprodanih naprav, največja ovira pa je visoka cena, saj se Applovi izdelki prodajo z visoko premijo.

Kjer so medvedje, pa so tudi biki. Rethink Research napovedujejo ravno obratno, saj naj bi se prodaja v tem kvartalu zavihtela na osem milijonov. Zaradi recesije napovedujejo slabljenje povpraševanja v ZDA, a naj bi to več kot dobro kompenzirale druge države, kot so Argentina, Brazilija, Poljska, Rusija, Turčije in še nekatere druge. V teh naj bi prodali pet milijonov iPhonov, kar je dvakrat več kot v tretjem kvartalu, poročajo.

Oboji pa se strinjajo, da bo...

44 komentarjev

Registracije domen .si za fizične osebe

Arnes - Dolgo pričakovane spremembe na področju registracije vrhnjih domen .si končno stopijo v veljavo s 6. novembrom 2008. Novi splošni pogoji sedaj dovoljujejo registracijo domen fizičnim osebam, kot tudi tujim subjektom. Odpravljena bo omejitev 20 domen na nosilca, dodana možnost podaljševanja domen od 1 do 5 let, dovoljene pa bodo tudi popolnoma numerične domene.

Na voljo je tudi cenik transakcij, ob katerem je potrebno še upoštevati razliko dodano s strani registrarja. Odgovore na dodatna vprašanja pa lahko poiščete v Pogosto zastavljenih vprašanjih.

49 komentarjev

Izdelava denarja z odprtokodno programsko opremo

Kovanec za 5 evrov

vir: Slashdot
Slashdot - Če se še vedno zagriženi uporabniki zaprtokodne in lastniške programske opreme še tako upirajo neizbežnosti, odprtokodna programska oprema vse bolj pronica v vsakdanje življenje in uporabo. Najnovejši dokaz zmožnosti odprtokodne programske opreme je tako izdelava spominskega bančnega kovanca za pet evrov, ki je bil na nadtečaju na Nizozemskem izbran kot zmagovalni predlog.


Za naslov tečaja je Nizozemsko finančno ministrstvo izbralo temo "Nizozemska in arhitektura", izbrano delo pa iz imen najbolj znanih nizozemskih arhitektov (glede na velikost razvrščeni po priljubljenosti v spletnem iskalniku Yahoo) sestavlja glavo kraljice Beatrix. Večinoma je bil kovanec izdelan s Python-om, vendar je bilo za končne popravke potrebno uporabiti še Gimp, Inkscape, Phatch,...

19 komentarjev

Ideja prenosnika stara 40 let

Dynabook

vir: Wikipedia
Slashdot - Pravi razmah prenosnih računalnikov beležimo šele v zadnjih letih, ko so izgubili tako nekaj cene kot nekaj kilogramov, a ideja je že stara. Alan Kay, zaposlen pri Xeroxu, si je koncept prenosnika zamislil že davnega leta 1968, ko so računalniki še vedno tehtali več kot petdeset kilogramov. Dynabook, ki ga je načrtal, ne bi tehtal več kot kilogram in bi sliko izrisoval z milijonom točk. Žal ga niso nikoli udejanjili, je pa navdihnil razvoj prototipa Xerox Alto, ki je izšel štiri leta pozneje in kot prvi uporabljal namizje in grafični vmesnik. Intervju z Alanom Kayem o tem, od kod so prenosniki in kam gredo, si lahko preberete na wired.com, poroča Slashdot.

9 komentarjev